- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Megoldások IBS/IBD-re
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Egy korszak vége
- 20 éve a PH!-n
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tithian
őstag
válasz Johnny Cage #113 üzenetére
200-ba már majdnem belefér a tesztelt monitor nagyobb testvére, az S2431W.
Jelenleg 208-210K-ért kapható itthon is (és elvileg van is bolt, ahol van raktáron belőle), de itt a fórumon is írta valaki, hogy 210K alatt tud szerezni. Néhány hónapja még 250K körül mozgott az ára, de azóta majdnem a 245T szintjére esett...Szerintem jó beruházás. CRT (Sony G520) után kezdtem használni, input laget nem vettem ésre (a tesztek szerint átlagosan 32ms), szellemképeknek pedig nyomuk sincs. Ha UT és Freespace alatt nem tűnik fel semmi, szerintem emiatt nem érdemes aggódni.
Az interpolációja is kiváló, akár 640x480-as játékokat is élmény játszani rajta. Sőt, jobban néznek ki, mint CRT-n.</örök nyugalom> Mottó: "Te nem vagy én, ezért ..."
-
KTTech
veterán
válasz Johnny Cage #120 üzenetére
Mégis mi a fenét vártál egy TN+film-től, ami összevissza ditherel, mert 6 bites a panel, azaz 262000 valós színnél képtelen többet megjeleníteni (ditherrel, FRC-vel 16.2 millió "szín"), azon kívül még véletlenül sem szépen oldja meg a gammát (mert kevés bitből dolgozik)...?
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
fLeSs
nagyúr
válasz Johnny Cage #117 üzenetére
200e alatt nézzél vmi újgenerációs S-IPS-t (nemistom, hogy létezik-e még) vagy vmelyik S-PVA-t. Ezekkel nem foghatsz mellé.
Az Eizót én a helyedben csak akkor venném meg, ha neked fontos a 10 bites LUT és hogy 22-es. Amúgy inkább egy 24-est vennék, pl. a Dellt. Vagy Samsung 245T.Egyébként a tömöritési hibás filmek minden LCD monitoron rondán festenek, minél nagyobb a monitor, annál rondább, mert annál nagyobbak a pacsmagok. Plusz egyes TN-ekben van egy kis villódzás is.
Most készült el egy 24-es cikk, amiben TN-ek lesznek, és én ezeket filmnézésre nem tudtam ajánlani. De igazából ilyen divx/xvid/x264 szintű rettenetekhez sztem egyik 24-es sem jó, egyedül a full HD (blu-ray/hd-dvd) filmekkel lehet kibékülni a nagy LCD-ken."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
KTTech
veterán
SZERINTEM megfelel az elvárásaidnak az Eizo... de - mivel vidéki vagy - így kénytelen leszel másokban megbízni... elég ritka, hogy egy Eizo bárhol is raktáron legyen. (várható a 2231-es nagytesója karácsony környékére, 24", FullHD felbontással, de ez még csak pletyka szintjén terjed a nagykertől, de állítólag jóárasítva lesz)
-
KTTech
veterán
Dell 2408WFP-HC, Eizo S2231W, Samsung 245T... kb. ez ami belefér ebbe a kategóriába...
-
KTTech
veterán
válasz Johnny Cage #109 üzenetére
100E alatt wide S-PVA? elég valószínűtlen... normál is alig van (pl. Samsung 971P, Eizo S1931, de ezek is igen közel vannak a 100-as cimkéhez).
-
fLeSs
nagyúr
válasz Johnny Cage #111 üzenetére
100e alatt? esélyed nincs.
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
fLeSs
nagyúr
válasz Johnny Cage #109 üzenetére
22-esben nem fogsz találni ilyet, az Eizón kívül az összes TN paneles.
Nézd meg, hogy Samsung 215TW-t vagy 214T-t (nem wide) mennyiért tudsz szerezni.
Esetleg Dell 2007WFP."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
KTTech
veterán
válasz Johnny Cage #105 üzenetére
Én mondtam, hogy gyere el, és nézd meg az enyémet... nem hiszem, hogy bármiben is túl nagy kompromisszumot kéne kötni ezzel az Eizoval. De megnézheted a DELL 2408WPF-HC-t is.
-
fLeSs
nagyúr
válasz Johnny Cage #105 üzenetére
mekkorát akarsz? és mennyid van rá?
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
fLeSs
nagyúr
válasz Johnny Cage #98 üzenetére
Én megvenném, ha szükségem lenne rá. Speciel 22-est már nem vennék a mostani sima 21-es után. Ha cserélek, akkor 24-esre cserélek, de már erről is nagyjából lebeszéltem magamat, mert nincs miért.
Az utánhúzásról annyit, hogy én régen Q3-aztam elég sokat/keményen, és a 25 ms-es sima PVA paneles monitoron 1 méteres utánhúzással úgy elvertem a CRT-st, mint szódás a lovát. Nem ettől függ a skill.
Komolyra fordítva a szót, sztem 6-8 ms g2g-jel már mindenkinek elégedettnek kell lennie, aki ezeknél utánhúzást vesz észre játék közben, az menjen el a bánatba, és térjen vissza a CRT-re.
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
válasz Johnny Cage #100 üzenetére
Nem, mert lassabbak. Nem véletlenül nincs 2ms-es S-PVA, de 6ms alatt még nem is láttam... de átlagos játékra még így is jók. Nekem nem okoz gondot fps-nél az S-PVA hátránya
-
KTTech
veterán
válasz Johnny Cage #95 üzenetére
Mint említettem a Crysis-t próbáltam rajta, nem volt gond vele Sávosodást nem igen tapasztaltam, köszönhetően a 10 bites LUT-nak. De ki kell próbálni... azt meg tudjuk oldani, hogy ellátogatsz hozzám, és megnézed, hogy Neked megfelel-e. 5 év a gari az Eizora (vagy 30.000 üzemóra, amit mér is magának), de általában a dupláját is tudja tapasztalat szerint, gond nélkül. Az OFF Samu nem csak a sávosodás, hanem a dither miatt sem az igazi filmnézésre, sőt általában semmilyen képszerkesztésre... de ez a legtöbb TFT-re igaz. Az Eizoban legalább normális 8 bites panel van, ami 10 bites táblából dolgozik, láttam már 14bites LUT-ú Eizot, az sem volt jobb.
-
KTTech
veterán
válasz Johnny Cage #94 üzenetére
Importőrtől vettem (bécsi raktárból)... de annyiért, amennyiért én vettem, nem kapod meg... sajna. Itthon egyébként a www.komel.hu -t ajánlom, az előzőt ott vettem, az egyik legrégebbi hivatalos forgalmazója az Eizonak. Jelenleg 163E-be fáj kb.
-
KTTech
veterán
válasz Johnny Cage #90 üzenetére
Megnéztem a filmet is, tökéletes a lejátszás. egyszerű HDTV-ből lekonvertált filmmel néztem meg, aminek nem volt túl jó minősége (egyszerű sorozat). Gond nem volt vele, a tömörítési hibákon kívül más hibával nem találkoztam. Utánhúzás, overshoot nincs. A panel hihetetlenül pontosan kalibrálható, a színhiba 0,1 környékére visszaszorítható.
-
KTTech
veterán
válasz Johnny Cage #87 üzenetére
Max. fényerőn van némi bevilágítás, 130cd/m2-re kalibrálva azonban nincs semmilyen bevilágítás. Sávosodás még véletlenül sincs , bár filmekkel még nem annyira néztem, mert egyszerűen nem jutottam odáig, volt pár képszerkesztéses melóm. Crysis-t próbáltam rajta, ugyanolyan jó, mint a korábbi S1931-em volt. Estére majd tüzetesebben összeírom a tapasztalatokat, filmekkel, mindennel együtt, akkor lesz egy kis időm, úgy néz ki...
-
KTompi
aktív tag
válasz Johnny Cage #78 üzenetére
Na igen, de egy 22"-os CRT (ami ritka volt mint a holló) azért nem 160E ft-ba került (hanem közelítette az 1 millió ft-ot, kb. 10 éve)... 17"-os PVA-s TFT-t meg kapsz 50E körül is, ami már egész jó...
A "jófajta" CRT-nek nagyobb volt az inhomogenitása, mint ma egy átlagos TFT-nek, csak annak idején erről nem nyilatkoztak. Cserébe villódzott (még 100Hz-en is, most is a melóhelyen egy 17"-os Eizo CRT előtt ülök), a feketék jók, az igaz, de a fehérek már közel sem (vagy ha azok jók, akkor eltűnik a fekete). Szóval a CRT ugyanolyan gyerekbetegségekkel küzd, mint a TFT. A sávozódás hiánya, a gyors reakcióidő is (de közel sem 0ms, azaz utánhúzásmentes, maga a fizikai kialakítása nem teszi ezt lehetővé, mivel soronként rajzolja ki a képet, akár interlaced, akár nem) az igaz (a nagy kontraszt már esetleges), DE erősen függött a képminőség a használt kábeltől és a videókártya kimenetétől. Gyakorlatilag kalibrálás nélkül bármelyik CRT szintén használhatatlan volt munkára, sőt a beállított értékeket HETENTE felül kell vizsgálni, legalább (az Eizo S1931-em 1 hónap alatt 0,5cd/m2-es fényerőeltérést produkált, az Eizo CRT-m 1 hét alatt 10cm/m2-t...)
KTTech névre váltottam...
-
Ijk
nagyúr
válasz Johnny Cage #78 üzenetére
Nézd. 10 évvel ezelőtt egy komoly 21" crt-nek iszonyatos ára volt. Most ahhoz képest arányaiban sokkal olcsóbban kapsz egy 21" pva-s tft-t. Minőségbeli különbség? Nem fogsz tapasztalni semmit a tft hátrányára. Egyedül talán a kevésbé mély fekete lehet feltűnő, de pva paneleknél ez kicsit sem fog zavarni. Viszont egy digitális jelű, homogén, analóg zajtól, villódzástól és torzítástól mentes képet kapsz.
Én mindenképp pva-t javasolom neked, ha számodra fontos a minőség, mert ha tn-eset veszel, akkor később azon rágódsz, miért nem jobbat vettél. Ha rá tudod szánni a pénzt és nem sajnálod akkor vedd meg és élvezd.
Én is ebben a cipőben jártam, végül decemberben megvettem a samu 214T-met. Azóta egy percig sem bántam meg, hogy rááldoztam az összeget. A monitor a számítógép azon része amit a legtöbbet használsz.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest