- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mickemoto
őstag
Érdekes hogy FullHD felbontáson , ami már elég elterjedt mennyire lényegtelen a cpu.Mindegy hogy 25ezres vagy 65 ezres, lényegi különbség nincs még ilyen combos vga mellett sem.
-
kinek a pap... nekem az az önszívatás, ha ilyen hülyeség miatt nekiállnék újrahúzni a windowst. nem maga a rendszer a fájdalmas, hanem az összes app.
(#295) atti_2010:
Az I3 harmatgyenge egy FX 6300 mellett
huhhh, ez nagyon költőire sikerült...az hogy 1 szálon erősebb kompenzálható azzal hogy az FX jóval nagyobb frekvencián működik
erős a gyanúm, hogy már egy 3220 IPC-előnye is több, mint a 6300 frekvencia-előnye...de ha az új játékokat vesszük szinte mindegyikben nagyon le fog maradni az I3
ez meg ugye mérés nélkül csak üres frázis. ráadásul a tesztben a GRID 2 mérés pl. nem ezt mutatta, pedig az komálja a sok magot.ettől függetlenül az fx6300 egy teljesen jó processzor - csak éppen nem véletlen van hasonló áron, mint a 3220. és vszleg lesz olyan játék, amiben az AMD sokkal gyorsabb lesz - azt viszont kétlem, hogy ez lenne a többség.
-
ViZion
félisten
Nem. Azt mondták, h használt i5, ha új kell, akkor FX-6300 a legjobb vétel ebben az árban.
A HT -még Intel tulajok is elismerik- néhány játékban hátrány, nem előny. A jelenlegi és jövőbeni gémeknek a több mag jobb. Tessék, pedig ez a gyí3 már a 8320 árában van, de megnézheted. De keress rá külföldi oldalakon az adott játék mit produkált a kérdéses procikkal. Nem bonyolult. -
atti_2010
nagyúr
-
kalap12
tag
én nem akartam senkit felidegesiteni, de az egyik fele itt ti i3-at ajánlja, a másik fele meg az fx6300-at, marhára egyöntetű a válasz
-
ViZion
félisten
i3. Sőt! i2, vagy U2. Csak zárjuk már le. Láthatóan nem akarsz AMD-t, akkor legyél boldog az i3-al. A kutyát nem érdekli. Max majd lecseréled egy normális i5-re, ha kevés lesz.
Elmör: pedig lassan én is bedobok egy vitamin pezsgőtabit a fröccsömbe, ha még egy ilyen i3 for gémergép dolog előkerül...
-
kalap12
tag
...elolvastam én mindent...de kevesebb szál de az erősebben core i3, vagy több szál de az gyengébb fx 6300..?
-
-
-
kalap12
tag
Oké, nem érdekel a fogyasztás rendben, de akkor i3 vagy fx 6300 játékokhoz...?
-
kalap12
tag
...mert érted, az itt felsorolt cpu-k közül a mindenki számára megvehető/elérhető proci a core i3 és az fx 6300, a tesztek szerint gyorsabb az fx 6300, DE a játékok vajon kihasználják e...mert a jó öreg core i3 alatt megy minden ha egy 650 vagy 660 vagy akár 670-es vga-t rakunk mellé, DE az fx 6300 olcsóbb és több magos és több szálas DE többet is fogyaszt! Tehát, te azt mondod hogy fx 6300 mindenképpen ha játszani is akarok a géppel mostani vagy jövőben levő játékokkal? + kösz mindenkinek, de nem akarom húzni, alapból az fx 6300 gyorsabb a tesztek szerint, kérdés mondom hogy a játékoknak ez a jobb vagy a core i3 egy "átlag" vga alatt!
-
stratova
veterán
A kettő közül FX-6300-at ha új CPU kell.
Ha használt is szóba jöhet egy Sandy vagy Ivy i5 a mai napig jó vétel. Esetleg érdemes olyan alaplapot keresni hozzá, ami engedélyezi a non-K (szorzózáras) CPU-k tuningját. Amikor is a gyári működéstől eltérően mind a négy mag magasabb (turbó) órajelen üzemelhet.
FX-nél a tuning kérdése egyszerűbb, de ekkor ajánlatos alá egy M5A97 EVO R2. Ott szorzóemeléssel tuningolhatsz, de a gyári kereplőt ha tuningolsz mindenképp, ha alapon járatod akkor abban az esetben érdemes cserélni, ha zavar a hangja (van is neki). -
kalap12
tag
Drága gyerekek, beszél itt mindenki "össze-vissza", egy alap kérdésre adjatok végre választ, hogy mások számára is érthető legyen. Van pl. egy asus gtx 660-as vga-m, most van alatta egy Athlon X2 250 Am2-es processzor, mivel microlagot veszek észre a játékba, és mivel a vga-m erés, ezért gondolom a cpu a gyenge, tehát, egy jó kis közép kategóriás vga-hoz mint az én 660-as vgam, milyen cpu kell, magyarul játszani szeretnék a crisys 3-al meg a far cry 3-al és minden mostanival, tehát, a core i3 alap procit vegyem alá új lappal persze, vagy az fx4 6300-at, ami olcsóbb pár ezerrel és 6 magos 6 szálas, a core i3 pedig csak 2 magos és 4 szálas, melyik jobb a játékoknak, a core i3 vagy az fx4 6300-as, ennyi lenne nagyon fontos kérdésem, melyiket vegyem meg, köszönöm a segítséget!
-
Elmör
őstag
Értem mit írsz, lehet én vagyok csak berögzött, de az is tuti, hogy én "oda még egyszer nem megyek zabálni ahol romlott volt a kaja" ahogy szolgáltatót (bármilyen téren) is szó nélkül váltok ha nem tetszik, nem panaszkodok, csak többet nem megyek oda vagy pl. Leadtek terméket sem veszek többet amióta tönkrement egy tuning nélküli 8800GTXem és az egyetlen VGAm ami behalt ez volt, persze a legdrágább is.
Az nVidia driverekkel akkor volt gondom egyedül amikor beta-t raktam fel, aztán megtanultam, hogy csakis WHQL-t rakok fel és úgyis le vagyok maradva már egy ideje a játékoknál, nem kell rögtön nekem a legfrissebb driver, elvagyok akár fél évet is eggyel, csak az éppen aktuális 3 játék menjen normálisan textúrahibák nélkül.
Abban igazad van, hogy nem mai kártya volt, de nem is olyan régi, Sapphire 6850-es volt Win7 alatt és talán 5 játék volt fent amiből kettő nem igazán vagy csak textúra hibákkal indult el, driver csere után elindultak, de akkor meg egy másikkal volt gond. Átváltott 560GTX Ti-re a barátom, azóta nincs ilyen gondja és az is igaz, hogy mindketten megerősítjük, hogy az ATinak szebb egy picivel a képe (ha épp működik).
-
Milka 78
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Milka 78 #261 üzenetére
Mi az hogy, csak ugy doltek a FPS rekordok....most keszulok kihajtani egy 780-as 3 way SLI-t, csak le kell tiltsak egy magot a cerkan. A csilllio-milllio FPS-eket nem hozom nyilvanosagra mert akkor senki sem fog i5/i7/FX-0eket vasarolni es csodbe megy az intel es AMD.
Meg bizonyitekom is van : [link]
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
-
és @schawo:
az AMD-t kellene megkérdezni, hogyan csinálja. catalyst 13.4-et használok. a zero core egyáltalán nem működik. 10 indulásból egyszer a catalyst control center az egyik windows-os dll betöltésekor elhasal, és utána restartig kissé kiszámíthatatlanul viselkedik. a Braid című játék, ami egy 2D-s logikai platformer, helyenként akad. a Hitman Absolution bármilyen beállítás mellett akadozni kezd egy idő után. utóbbi kettő jelenség amúgy ugyanezen cég A10-5800-as APU-jával, amiben ugye előző generációs Radeon van, nem jelentkezik. soroljam még? egyik sem drámai, de a hibátlantól azért igen messze áll.
-
ViZion
félisten
Nekem is HD7770 van, Linux alatt volt egy kis gond, mert AMD a mai napig nem rakja magától kernel paraméterekhez a nomodeset szócskát, de amúgy semmi gond. Cseréltem pár drivert, mert itt-ott írták, h ez vagy az javult, de nekem kb. semmi látható különbség nem volt.
Milka: uhh, ehh. Akkor bocs!
Azt tudtam, h a gyíhárom termeli a záramot, de hogy ki is hajcsaje, azt nem
-
Az nagyon rég lehetett... már vagy 2 éve semmi driver gond nincs AMD oldalon. Egyedül a crossfire volt bajosabb mint az SLI, de azis lassan kikupálódik. Erről ennyit... nem szabad leragadni a régi beidegződéseken meg hiedelmeken. (Sőt az utóbbi időben inkább NV oldalon voltak stabilitás gondok.)
Az intel rész igaz viszont, de ez egyértelműen leszűrhető a neten fellelhető tesztekből.
Bár az AMD baja ott a single thread (egyszálas) teljesítményből adódik, ha egyszer összekapják ezt a részt akkor teljesen egyenlő lesz a két cég megint. -
Milka 78
nagyúr
Látom nem látod a lényeget
Fent már megállapították,hogy 7870 CF/660 SLI-t is repít a gyí3!
B@zi érdekes,hogy a 4450mhzs Ivy i5 efogy a BF3 Multi 64 rombolós csatában az agyig húzott 7870 Black CF alatt,de az x4(ami már a 6870cf hez is kevés volt sok esetben,pedig 3840mhz-n küldtem) és a gyi3 az igen...
-
ViZion
félisten
Amikor az ATI AMD lett, akkor valóban volt driverszopcsizós egy év kb. De azóta szerencsére az AMD rágyúrt a driverekre, nincs velük több gond, mint a többivel (igen, nV driverekkel is lehet baj...). Az meg a Te
butadöntésed, hogy X évvel ezelőtti teljesítmény alapján ítéled meg MOST a céget. Ilyen alapon az S3 jó VGA-t gyárt, a Nokia telefonok jók és csak Abit deszkát szabad venni.d@minator: akkor NEKED nem számít, nekem igen, legalábbis 60-80 alatt biztosan.
-
Elmör
őstag
A Q9400-amat is közel 4 évig hajtottam, igaz előtte sokat cserélgettem, volt egy hosszabb AMD-s időszakom, Athlon XP-vel, Sempronnal, azán 2 db. X2-essel, az első két magos procijaimmal, de végül 2 Core 2 Duo és Quad után azt hiszem Inteles lettem és maradok is. Anno a CM: Dirt első része 8800GTX-el egy 2.8GHz-es AMD X2-essel szaggatott max grafika alatt picivel, majd érdekes módon a Core 2-es 2.4Ghz-essel már nem, nekem ennyi bizonyíték elég volt, ahogy anno láttam a Radeonos erős kártya egy negatív tulajdonságát ami miatt nem veszek, hogy minden játékhoz más driver (vagy catalyst) kellett. Szóval az AMD minden területen olcsóbb meg szép, de köszi nem, én inkább nyugodtan szeretnék játszani és ehhez mostanában már nem kell 3-4 évnél hamarabb cserélnem.
-
MongolZ
addikt
válasz
franconero #247 üzenetére
Gondolom nem véletlenül nincs. Akárhányszor volt eddig ilyesmi, mindig szájkarate lett a vége.
Árgépen olcsóbb! De nincs. De olcsóbb! Én tudok 20e-ért szerezni olyat, ami a boltban 40e! Hardveraprón fele annyi. Használtat ne számítsuk bele. Stbstbstb. -
franconero
csendes tag
Érdekes lett volna egy sebesség/ár összehasonlítás is, azaz hogy ár/érték-ben melyikek a legjobb vételek.
-
tipuka
addikt
ez remek teszt volt, csak ilyet és még többet!
ma is 1 picit okosabb lettem!
hajrá gyerekek, csak így tovább!! -
aya
addikt
Piszok jó írás, megtudtam belöle hogy még sokáig nem cserélem le az i7 870 procimat
-
Madn!ght
addikt
Korrekt teszt, köszönöm szépen!
Megerősített, hogy nem volt rossz választás részemről az i7 3770.
(Habár a tesztben a k-s szerepel, de alapon lényeges különbség nem igazán van közöttük) -
dezz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #236 üzenetére
Nem is kell kiváltani, csak a P0-P4/Pb0-1-et "kedvünkre" beállítani. A C1-et bizonyosan kezeli az RMCCU (idle-ben végrehajtat egy HALT-ot), de a többivel kapcsolatban is lehet néhány dolgot állítani (legcélszerűbb ezt alapbeállításon hagyni, a későbbi programok nem is bolygatják ezeket). Ezeket tudtommal az OS kezeli.
-
D.Va
őstag
Az én Procim nincs benne a tesztben, (Phenom II X4 940 Black Ed) de nagyjából be tudom lőni a helyét... Anno 4-5 éve 55-ért vettem de nem bántam meg, még mindig állja a sarat...
Csak ki kéne már használni a BE előnyeit és meg kéne már rántgatni egy kicsit...
Off: Azt a "tesztmonitort" nekem adhatnátok...
-
ripla
addikt
válasz
ricshard444 #168 üzenetére
elírtam, bocsánat, valamiért 2.8-ra emlékeztem. :p
-
tixem
addikt
válasz
Cingáriusz #224 üzenetére
8350 sehogy nem, 8320 már inkább a maga 39-40 ezres árával.
Mellesleg a legjobb gamer proci manapság, ha olcsón akarja megúszni az ember akkor athlon 750k és a 760k
-
VaniliásRönk
nagyúr
Egy modern APU-nal az energiagazdalkodasban szerepe van a CPU-ba epitett vezerlonek, a BIOS-nak es az OS-nek is, ezt mind kivaltani gyakorlatilag lehetetlen. Egyebkent mar K8-nal sem mukodtek tokeletesen az ilyen programok, csak a P-State-eket tudjak ide-oda allitgatni, de ennyiben ki is merul a tudomanyuk, a C-State-ek ilyenkor tudtommal nem elnek.
-
djculture
félisten
AMD Athlon II x4 640-el 3400mhz-re húzva nyomom még a bf3 multit is fullhd-ben mindenféle nagyobb belassulás nélkül, előtte egy fx8350-volt azzal volt 10fps-el több óriási plusz. Játékra nem nagyon kell nagy cpu inkább vga.
-
válasz
#19617792 #225 üzenetére
+ViZion +gbors
Nem véletlenül írtam, hogy a teszt szerint. Mivel nem játszom, csak ebből tudok kiindulni.
Amikor utoljára játszottam, még nem nagyon volt multi, így erről nincs semmi tapasztalatom, de ezúton revideálom magam!
Meghajolok a hozzáértők előtt és módosítom a véleményemet! -
válasz
Geri Bátyó #223 üzenetére
a pH! game tesztek CPU-szempontból kicsit optimisták, ha sok az aprítás egy jelenetben, akkor ennyire nem egyértelműen VGA-limitesek az FPS-ek sem.
(#224) Cingáriusz: pedig akárhogy is nézem, a 3470 jobb nála, még a játékok nélkül is...
-
dezz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #198 üzenetére
SW csak akkor kell, ha nincs HW-es megoldás. Nem tudom, az újabb procik mi alapján váltanak P0-P4, de gondolom, ugyanúgy a terhelés alapján. Csak be kell állítani a kívánt VID és FID értékeket itt is, nem?
-
Rypejakten
addikt
válasz
Cingáriusz #224 üzenetére
nem, az FX8320 a bestbuy ár/teljesítmény szempontból. a 8350 nem.
-
válasz
Tuco Ramirez #227 üzenetére
SCII az nagyon mostohagyerek proci fronton... egyébként ha megnézel pár tesztet pont SCII alatt elég jó skálázódás van... sőt.
-
Tuco Ramirez
őstag
-
ViZion
félisten
válasz
Ne kezdjük el itt oltani a népet az "i3 a gamer proci" dumával, menj be multi játékok topikjába, ott süsd el és nézd meg mit kapsz vissza...
OK, aláírom, biztosan van, akinek elég a 20 fps, vagy a "teleportálós" mozgás a mániája, de smooth az nem lesz a legtöbb új gém az i3-al. -
törölt tag
válasz
mert itt főként GPU-intenzív játékok vannak, oda talán elég az i3. amint el kezdesz multizni vele, egyből gondjaid lesznek.
-
Újfent kiderült, hogy nem annyival jobb az i7, mint amennyivel drágább
FX8350 best buy ár/teljesítmény szempontjából.
-
-
válasz
FollowTheORI #218 üzenetére
pontosítsunk - játékra akkor kell négy mag, ha nem nagyon akarsz kompromisszumokat kötni.
-
-
Kronos3000
senior tag
Nekem az a legfeltűnőbb,mennyire indokolatlan az árkülönbség,a teljesítmények arányában...a teszt nagyon jó...
-
-
Oliverda
félisten
Nem az a cikk címe, hogy Win8 vs. Win7 a CPU fronton.
Ha ugyanezt mennyiségű, 2x szoftvert még Win7-re is fel kellett volna telepíteni, beállítani, stb., akkor még mindig a tesztelésnél tartanék. Mivel gondolom nem nagyon csináltál még hasonlót, így megértem hogy nem tudod mekkora melóval jár ez.
2.: Mivel nem minden program változott, így elég lenne benézni az arhívumunkba, és a megfelelő eredményeket összevetni azzal amivel lehet. Oké, ezt nem tálcán kínáljuk, melózni kell rajta ~10 percet.
3.: [link]
-
atti_2010
nagyúr
el van csak két videokártya kell a gépébe abból is középkategóriás akinek
Azért rossz tanácsot ne adjunk senkinek, ha lehet és 1 mód van rá a 2 kártyás rendszereket kerülni kell, egyrészt mert 2 kártya drágább másrészt nagyobb veszteséggel dolgoznak mint 1 kártya és vannak játékok ahol botrányosan bugosan működnek, lényegtelen hogy SLI vagy CFX.
-
negro
őstag
Ahogy elnezem meg mindig szepen helyt all az oreg X4 980 -am amit ket eve vettem, nincs okom panaszra. Engem az nem tud erdekelni, hogy egy RAR-t egy evbe egyszer egy 2x dragabb Intel proci 20mp-el hamarebb tomorit
Videot se vagok es stb. Atlag felhasznalasa es a Win7 tokeletes futattasara mai napig eleg! Jatekok teren se tudnak sokkal tobb fps-t a 2x-3x dragabb procikal hajtott VGA-ak.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
Tuco Ramirez #212 üzenetére
Tuco Ramirez attól függ mire akarod használni a gépedet filmezésre internetre teljesen elég a mostanid szerintem. Akinek meg játékra kell az meg egy középkategóriás procival jól el van csak két videokártya kell a gépébe abból is középkategóriás akinek meg videóvágásra és ehhez hasonlókra na az már i7 vásárol ez ilyen egyszerü, meg persze ott vannak a fanatikus gazdagok akik megveszik ha kell ha nem a legujabb procit és videokártyát csak azért hogy legyen
-
Tuco Ramirez
őstag
Nagyon jó és hasznos átfogó teszt, köszönjük!
Mostanában gondolkodtam azon, hogy lassan ideje lenne nyugdíjazom a négyéves i5-750-em, de a teszben olvasottak alapján valószínűleg átteszem a dolgot jővőre. Nem sokat fejlődtek a procik az elmúlt pár évben...
-
pidzse4
aktív tag
Ebből a tesztből is látszik hogy aki játékra vesz pc az egy i3 massal is jól el tud játszani . Játéknál a videokártya a döntő semmi más. Ha két 7870 van a gépedbe vagy két darab gtx 660 minden játék elfut még akkor is ha csak i3 kétmagos vagy egy 4 magos amd csücsül a gépben.
-
Elmör
őstag
Február óta van meg az i7-3770K-m, nagyon jó választás volt, mert nem is eszik sokat ha nem zargatom, nem is hangos terhelés alatt sem (igaz nem gyári hűtővel használom) és remélem ez a procim is meg lesz vagy 4-5 évig.
Ha kevesebb lett volna a keret a Q9400 lecserélésére akkor egy i5-öst vettem volna (szintén az újabb szériából) vagy egy régebbi erős i7-est. -
Jakuu
őstag
válasz
atti_2010 #207 üzenetére
Erezhetoen te azt akarod belemagyarazni, hogy a win8al van a bajom, mert ugy tunik ha felemlegetik egy osszehasonlitast, akkor egybol win8-at akarod vedeni, mig mas egy konkret adat osszehasonlitast es semmi egyebet, ha mar az van odairva. Persze csak akkor ha elotte megtanulnal olvasni es mondatot ertelmezni.
Persze nem en irtam oda, hogy "javult", meg a "regihez viszonyitva",
Viszonyitva az ures szavakkal. Ez a mai szakmaisag baja. -
-
Jakuu
őstag
válasz
atti_2010 #201 üzenetére
Neked is
"A tesztrendszert illetően az egyik legfontosabb változás magát az operációs rendszert érinti, melynek szerepét a Windows 8 Pro 64 bites kiadása vette át. A processzorok szempontjából jó néhány újítást hozott a Microsoft ezen terméke, ugyanis a fejlettebb energiagazdálkodási módok (pl.: CC6, PC6) támogatása mellett a kernel szálkezelése is módosításokon esett át. Ezen változtatásokból elsősorban egyes újabb Intel és AMD processzorok képesek profitálni, előbbiek esetében pedig leginkább a Hyper-Threading technológiát alkalmazó modellek. Mindez röviden annyit jelent, hogy a korábbi eredményekhez viszonyítva ..."
Megis milyen korabbi eredmenyekhez viszonyitva ? Hol vannak azok a bizonyos eredmenyek ?
Ha mar viszonyitunk es leirjuk, hogy az ujitasok elonyosek. -
válasz
neilszab #195 üzenetére
Ugyan a webszerver teszt messze van a játéktól... de valamit azért mégis elárul. Az FX nem feltétlen a kiszolgáló feladatokban a legjobb...
Szerintem i7 a nyerő nektek. Meg ahogy a kolléga mondja kell sok ram is mellé (32G+)... meg én még SSD/raid-en is gondolkodnék.
Nem olcsó, de pár évig utána csak elég. -
kromatika
veterán
köszi a tesztet,nagyon részletes volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2912, 100% Akkumulátor
- SzoftverPremium.hu
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest