Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Kell e manapság egérpad vagy sem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
schawo
titán
válasz
neilszab
üzenetére
Saját magadnak válaszoltál: a megjelenő új játék generáció igényeit még nem ismerjük
Mennyi rá a keret? Ha végtelen, akkor egy i7 a nyerő, de mondom, könnyen lehet az, hogy egy i7 is elhasal akár már 10 szállal is, mert lehet kevés lesz a mem sávszélesség. Akkor pedig fölöslegesen vettél drága procit, elég lett volna alá mondjuk egy A8 is.
Nehéz kérdés.
-
schawo
titán
válasz
neilszab
üzenetére
A minél több mag alapelv mindig hasznos, akkor is, ha sokkal több a szál, mint a cpu. Ha egy c2d-n elmegy 3 szerver, akkor egy 8350-en mai procin elmegy kábé 10-15, egy 4770-en meg kábé 15-20. Persze csak ha kap megfelelő mennyiségű ÉS sebességű memóriát. Mert könnyen lehet, hogy végül kiderül, hogy a memória sávszélessége lesz a szűk keresztmetszet, legyen mögötte bármekkora számítási teljesítmény.
-
schawo
titán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Ha egyszerre 11 konkuráló szálat kell futtatni, akkor azzal teljes mértékben definiálta, hogy sok szál minél hatékonyabb együttes futtatása a feladat.
-
schawo
titán
válasz
djculture
üzenetére
Már ne haragudj, de ez baromság. Te azt mondod, hogy legyen a legjobb egyszálas teljesítmény, és abból legyen a legtöbb szál. Magyarul ez a létező legjobb (vagy éppenséggel nem is létező) processzort jelentené: "Vedd meg a legdrágábbat, amit az árgépen látsz!" Szerintem ez nem az a fajta segítség volt, amit a kérdező várt. Ha ennyi lenne az elvárása, akkor nem kérdezett volna.
A kérdést magyarra úgy fordítanám, hogy melyik architektúrával kapok meg a legolcsóbban egy átlagosan jó teljesítményt.
-
schawo
titán
Nagyon érdekes, hogy 10-15 éve (de még 6-7 éve is) állandóan azon járt az ember esze, amikor leült a géphez, hogy, hú, bosszantóan lassú a procim, kéne már egy gyorsabb. Ma pedig eszembe sem jut, hogy egyáltalán van benne CPU, függetlenül attól, hogy az adott gépben éppen milyen van.
Most is csak végigfutottam a tesztet, konstatáltam, hogy van olyan procim, ami a listára fel se fért volna, mégis elégedett vagyok vele egy notiban, rácsodálkoztam az éppen aktuális csúcsra, hogy jé, ilyen is van, és ennyi. Egy pillanatnyi vágyakozás sem kapott el még az aktuális csúcs i7-ért sem.
Ez nekem jó, mert elvagyok sokéves CPU-kkal, a gyártóknak viszont hatalmas szívás. Ez lesz/lett a PC halála.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Semmibe veszi a KRESZ-t a Tesla Mad Max módja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Xbox tulajok OFF topicja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Reklámblokkolók topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE, Új, Bontatlan, 1 Év Garanciával
- Xbox Series kontrollerek 1 hó garancia, számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő