- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: MS Office365 Linuxon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: Linx 1010, a gagyi x86 tablet újjáéledése
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
neilszab #195 üzenetére
Saját magadnak válaszoltál: a megjelenő új játék generáció igényeit még nem ismerjük
Mennyi rá a keret? Ha végtelen, akkor egy i7 a nyerő, de mondom, könnyen lehet az, hogy egy i7 is elhasal akár már 10 szállal is, mert lehet kevés lesz a mem sávszélesség. Akkor pedig fölöslegesen vettél drága procit, elég lett volna alá mondjuk egy A8 is.
Nehéz kérdés.
-
válasz
neilszab #171 üzenetére
A minél több mag alapelv mindig hasznos, akkor is, ha sokkal több a szál, mint a cpu. Ha egy c2d-n elmegy 3 szerver, akkor egy 8350-en mai procin elmegy kábé 10-15, egy 4770-en meg kábé 15-20. Persze csak ha kap megfelelő mennyiségű ÉS sebességű memóriát. Mert könnyen lehet, hogy végül kiderül, hogy a memória sávszélessége lesz a szűk keresztmetszet, legyen mögötte bármekkora számítási teljesítmény.
-
válasz
FollowTheORI #152 üzenetére
Ha egyszerre 11 konkuráló szálat kell futtatni, akkor azzal teljes mértékben definiálta, hogy sok szál minél hatékonyabb együttes futtatása a feladat.
-
válasz
djculture #147 üzenetére
Már ne haragudj, de ez baromság. Te azt mondod, hogy legyen a legjobb egyszálas teljesítmény, és abból legyen a legtöbb szál. Magyarul ez a létező legjobb (vagy éppenséggel nem is létező) processzort jelentené: "Vedd meg a legdrágábbat, amit az árgépen látsz!" Szerintem ez nem az a fajta segítség volt, amit a kérdező várt. Ha ennyi lenne az elvárása, akkor nem kérdezett volna.
A kérdést magyarra úgy fordítanám, hogy melyik architektúrával kapok meg a legolcsóbban egy átlagosan jó teljesítményt.
-
Nagyon érdekes, hogy 10-15 éve (de még 6-7 éve is) állandóan azon járt az ember esze, amikor leült a géphez, hogy, hú, bosszantóan lassú a procim, kéne már egy gyorsabb. Ma pedig eszembe sem jut, hogy egyáltalán van benne CPU, függetlenül attól, hogy az adott gépben éppen milyen van.
Most is csak végigfutottam a tesztet, konstatáltam, hogy van olyan procim, ami a listára fel se fért volna, mégis elégedett vagyok vele egy notiban, rácsodálkoztam az éppen aktuális csúcsra, hogy jé, ilyen is van, és ennyi. Egy pillanatnyi vágyakozás sem kapott el még az aktuális csúcs i7-ért sem.
Ez nekem jó, mert elvagyok sokéves CPU-kkal, a gyártóknak viszont hatalmas szívás. Ez lesz/lett a PC halála.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- Gitáros topic
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS2213 ,96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest