Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Den
veterán
válasz
üzenetére
Csak azzal nincs előrébb a pi gpio használatában.
A gertboard azért jó, mert mindenféle cucc rajta van ami a külvilághoz csatoláshoz kell, open collector driver, motor driver, stb.... és elég jól van dokumentálva mindnek a használata,mintaprogramokkal. plusz van rajta egy mikrokontroller is. Én is azért vettem, mert hasonló szinten állok mint a kérdező, és az rögtön világos lett, hogy gpio-n keresztül másodpercek alatt ki tudom nyírni a pi-t 
-
Jim-Y
veterán
válasz
üzenetére
Majd az is tervben van, de mivel már van egy PI-m amin ugyanúgy vannak GPIO pinek, ezért jelenleg feleslegesnek érzem venni egy Arduino-t pont ugyanilyen célra. Közben azért haladgatok, bár ellenállás hiányában még mindig nem raktam össze semmit, de legalább már egyik fórumtársunk volt olyan rendes és felajánlotta privátban, hogy nyugodtan kérdezhetek tőle, tehát nagy valószínűséggel nem fogom tönkretenni a cuccaim

-
bambano
titán
válasz
üzenetére
egy darab usb portja van, minden azon lóg. a fórumok szerint még azzal is lehet gond, hogy szétválogassa a különböző sebességű perifériákat (usb1.1-usb 2.0).
ha egy gagyi kanócocskán megy bele az anyag (ethernet usb-n), és ugyanazon az egy gagyi kanócocskán csurog kifelé (usb-n diszk), akkor az nem lehet jó.
ez persze nem jelenti azt, hogy nálam kompromisszum-képesebb usereknek ne felelhetne meg, de én a magam részéről olyan tanácsot adok csak, amiben hiszek is. mint láthattuk, tökéletes torrent szervernek, majd később kiderül, hogy egy seeddel, stb. stb. a végén úgy lesz tökéletes torrent szervernek, hogy lesz egy három oldalas lista, hogy mit ne csinálj vele, és akkor jó. én nem szeretem az ilyen kókány melót, valamit vagy rendesen megcsinálok, vagy sehogy.
-
azbest
félisten
válasz
üzenetére
semennyire sem hulladék, mivel nicsen hangchipje

PWM modulációval állítja elő a hangot, kb 12 bites minőségben és a tápfeszülség függvényében változó a zajossága is.USB hangkártyát sem ajánlanám, mert problémázhat. HDMI-ről lehet levenni rendes hangot például egy ilyennel.
-
Neil Watts
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- OLED monitor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Blu ray írás és írási hiba
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- mini pc/ WIN11/ i5 12600T/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ WiFi/ BT/ 1 év garancia, számla
- I5 8500 RTX 2070 16GB DDR4 500GB NVME 1TB HDD NOCTUA HŰTŐ
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- 2K Gamer PC - Ryzen 7 5700 / RTX 5060 Ti / B550M / 32GB RAM 3600MHz / 1TB SSD / 650W Silver
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA!
- GAMER PC! Ryzen 7600X / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 500GB NVMe / 850w Gold / BeszámítOK !
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GAMING PC! ULTRA 5 225 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 550W Gold 80 Plus!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A gertboard azért jó, mert mindenféle cucc rajta van ami a külvilághoz csatoláshoz kell, open collector driver, motor driver, stb.... és elég jól van dokumentálva mindnek a használata,mintaprogramokkal. plusz van rajta egy mikrokontroller is. Én is azért vettem, mert hasonló szinten állok mint a kérdező, és az rögtön világos lett, hogy gpio-n keresztül másodpercek alatt ki tudom nyírni a pi-t 

wassermann