- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
csipuka #35495 üzenetére
Köszönöm!
Az a nagy helyzet, hogy eddig én is párhuzamosan használtam a négy különböző szériájú PI-men az OSMC-t és a LibreElecet, de pár hónapja átálltam a Raspbian / DietPI + Kodi párosításra. Nincs is ezzel gond, csakhogy még nem sokkal a négyes megjelenése után egy ismerős arra panaszkodott, hogy nála a Raspbian + Kodi leolvasztja az arcáról a bőrt, miközben már a FHD is akadozik. Akkoriban kereste erre a megoldást, és sok hasonló panaszt talált, úgyhogy vissza is küldte a PI-t.
Én FHD-s filmeket ugyan csak elvétve nézek, de azért jó lenne tudni, hogy mire számítsak -- fennáll-e még ez a probléma, vagy erre is majd jövőre várható megoldás.
Köszönettel: MaCS
-
AcCEsS
senior tag
válasz
csipuka #34315 üzenetére
Nekem meg épp ellenkező a tapasztalatom, Raspbian + Kodi (Pi3) megy jól, de a Libreelec (Pi4) eléggé fűti a kicsikét, ami annak köszönhető, hogy a Kodi még a főmenün állva is kb. 30-45% között pörgeti a procit. A lejátszás mindegyiknél akadozásmentes, viszont Pi4-re Raspbian Buster alá még nincs Kodi18, ha jól tudom, ezért próbáltam ki az utsó Libreelec buildet.
-
vargalex
félisten
válasz
csipuka #16122 üzenetére
Szia!
Nálam az LG TV (2009-es modell) távirányítóján van egy SimpLink gomb is. Azt megnyomva kiválaszthatom a CEC-en irányítandó eszközt. Általában nincs rá szükség, de nekem is előfordult már, hogy a PI-re váltva (vagyis ugye arra a HDMI bemenetre, amire a PI van kötve) a távirányítandó eszköz maradt TV-n. Azaz minden funkció a TV-t vezérelte, HDMI-n nem adott ki semmit. Átváltva HDD felvevőre (így ismeri fel a PI-t) minden normális.
Erre a beállításra gondolok.
-
dugesz77
őstag
válasz
csipuka #15900 üzenetére
Ha ez segít nekem egy LG 42LM669S tv van és bár csak tesztelési céllal próbáltam de szivárvány kocka nélkül tökéletesen működik. Igaz csak egy Logitech K400r billentyűzet volt rákötve.
-
Celtis
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- További aktív témák...
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V3 - i5-10400F -1660 SUPER 6GB -16GB RAM -500GB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V2 - i3-14100F -1660 SUPER 6GB -16GB RAM -500GB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Bitmain Antmimer K7 63.5th ckbminer
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V4 - R5 5500 -1660 SUPER 6GB -16GB RAM -500GB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V1 - i3-12100F -1660 SUPER 6GB -16GB RAM -500GB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest