- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
tvamos #11077 üzenetére
a telefonról kihalt a flash. a telefonokon (elvileg) jó sokáig csiszolják a hardverhez a drivereket. a telefonra nem kell gigás ethernet. stb.
ezért gondolom azt, hogy egy rendes (esetleg bikásabb) desktopról ugyanolyan elvárásokkal ugyanolyan desktop oprendszer elé leülni ilyen vicces kis komputerekre csalódást vetít előre.
-
válasz
tvamos #11077 üzenetére
Nem tudom, miért hivatkoztok a RAM-ra. A memóriaigény nagyjából OS (és persze program)-függő. Legtöbb Linuxnak bőven elég a 2GB RAm, de pl. a Lubuntu ennek felével, negyedével is megelégszik.
Egyszerűen arról van szó, hogy ezek jellemzően néhány (1-2) wattos processzorok, ezzel szemben a desktop 35, 65, 95, stb. Az összehasonlítás hülyeség. Ezt a témát nagyon hosszúra lehetne nyújtani, de abszolút felesleges. -
sad_Vamp
őstag
válasz
tvamos #11008 üzenetére
Ha olvastad, nem is ingyen szeretném
csak épp nem pénzben. Ezért kerestem olyat akit érdekelhet a dolog.
Hát, ha nincs senki akkor majd nekem fog kelleni nekiállni.
Szóval kérdés: van ez a RPi adventures tanulós könyvem, érdemes a SCRATCH-es szekcióra pazarolnom az időm, vagy azt ugorjam, mert nem igazán lehet belőle programozást tanulni?
-
sad_Vamp
őstag
válasz
tvamos #11005 üzenetére
A probléma ott van hogy a presetek száma egyre bővülne. És fontos az is, hogy lássak minden információt ami a tekercsel kapcs. Ezért gondoltam hogy a RPi lesz a jó mert azt simán monitorra lehet kötni. Aztán kell custom mód is ahol be tudom állítani a dolgokat és az "lefut". Vagy olyan, hogy beállítok egy presetet, majd azt picit modifikálnám, és azt futtatnám le. Sőt szeretném majd a későbbiekben megoldani a "teljes automatizációt" azaz hogy nekem csak az elején kelljen befűzni és picit vezetni a réz szálat, ha beundult akkor meg már valami berendezés/kar vezetné.
szóval nem egyszerű a téma amin az sem segít hogy eléggé maximalista tudok lenni.
-
válasz
tvamos #10662 üzenetére
Igen, a codec külön tétel, és nem a grafikus gyorsításért kell fizetni.
-
válasz
tvamos #10063 üzenetére
Windows-ra is van dd, nem valószínű, hogy ez a gond, de egy próbát valóban megér egy másik program használata, pl USB it.
Arról volt szó, hogy adminisztrátorként futtatja a programot? Esetleg egy másik kártyaolvasót kipróbálni íráskor?
Az is érdekes lehet, hogy írás után visszaolvasni a kártya tartalmát egy másik fájlba, és binárisan összehasonlítani, hogy bitről bitre egyezik-e. Ha igen, sanszos, hogy a málna pc-ben van a hiba. -
azbest
félisten
válasz
tvamos #10023 üzenetére
a 35 dolcsis szinten az odroid c1 is érdekes lehet, az is olyan 4 magos soc-ra épül, mint az általad linekelt stick, de ubuntu és android is futtatható (lesz) rajta. De ha nem sürgős, akkor várd meg vzoltan beszámolóját, mert ő már rendelt olyat is. Erről majd inkább a másik topicban érdemes beszélgetni [link]
-
válasz
tvamos #10018 üzenetére
Az Androidon a filmlejátszás egy utólagosan illesztett funkció, nem teljesen tökéletes, pl. tudtommal nincs kadenciahelyes lejátszás. Ha erre érzékeny vagy, mindenképpen nézz meg először egy androidos készüléket működés közben, lehet, hogy zavarni fog pl. a kép folytonossága.
Egyes paraméterek kernelszinten rögzítettek, mint pl. a felbontás.Üdv: MaCS
-
azbest
félisten
válasz
tvamos #10018 üzenetére
Mire szeretnéd használni elsősorban? Csak mert a pi az linuxos, médiajátszós... az amlogic stick meg androidos, médiajátszós
Nekem eredeti MK808B rockchipes kétmagos változat van és teljesen jó arra, hogy tévé adás streamet nézzek rajta meg akár más online videó appokat használjak.
A sticken nincsen analóg kimenet, ha ez számít. Én egy hdmi - vga+audio adapterrel szedtem le a hangot, de használtam usb hangkártyával is, az is jó volt. Persze, ha a tévé / monitor fogadja a hdmi hangot, akkor ez sem szempont.
-
moli.hu
őstag
hat, mindenesetre en nem raknek fel egy idegen nevesincs senki altal csomagolt binaris futtathato fileokat semmilyen szamitogepemre.
(a hivatalos imagebol le tudod szedni az xfce-hez tartozo package-eket, majd tudsz csinalni errol te is egy image dumpot, mint ahogy az alapitvany is csinalta azt, amit te epp az elobb raktal fel. es minden pi-re jo lesz evek mulva is, hisz a hardver nem valtozik) -
golya87
őstag
Egy picit lehet hogy sarkítottam, de igazából két vezetéket kell kb forrasztani, ha nem idegenkedik az ember a plusz csatlakozóktól. Azt a két vezetéket pedig a nagy orosz kardokkal is simán lehet forrasztani. Ha a led környékén is akar az ember dolgozni, akkor már komolyabb cucc kell. (egy picit)
Süti én továbbra is azt mondom, hogy szerintem ezt egy kissé túlmisztifikálod. Én se vagyok egy nagy techzseni, de meg tudtam oldani egy kis forrasztással.
-
orbitalion
tag
Igazad van, de a kérdés nem ez volt.
Egyébként néztem az adatlapját ennek az egységnek, nem vészes, ha lenne hozzá elérhető fejlesztői környezet, jól használható lenne igen komoly, nagysebességű feladatokra, akár LCD panel közvetlen, de legalább is meghajtó szintű meghajtására, ami kisebb mikrovezérlőkkel felejtős megfelelő sebességgel...
A Pi-k legnagyobb hibájának azt látom, hogy nem oldották meg a SSD1963 sorozat kezelését, mert akkor hamar táblagépszerűségeket lehetett volna építeni belőlük, vagy beágyazott rendszereket. Gondolkodok egy ilyen meghajtón, de inkább hardveresen kellett volna támogatni a dolgot... -
orbitalion
tag
A zárlat ellen nem ér sokat, ha jól méretezed (amatőrnél pedig a zárlat mindennapos
). A supressort (vagy egy zenert) nem oda teszem, ahová a másikat kell, amiről te teszel említést. Nem a FET-et védi, hanem a Pi-t.
Izzóról volt szó az utolsó körben, először valóban nem ez volt a felállás. A gate ellenállás lassító hatása sebességfüggő. Itt elég lenne 16KHz is. (Hogy ne lehessen hallani, de ne legyen túl gyors se. Ezt a frekit használtam modell motorok vezérlésére is). -
orbitalion
tag
A FET át tud szakadni részleges zárlat közben, amikor az áram felfutásakor gyorsabban melegszik a réteg, mint amit le tud adni a belső hőellenállásokon keresztül, valamint túlfeszültség esetén is, ami kikapcsoláskori tranziensnél fordulhat elő induktív terhelés esetén(pl. mikor kiég az izzó). Tudom mi miatt van ott az ellenállás, de egyben a supressorral fordított irányú védelmi funkciót is ellát a nélkül, hogy az ellenálláson kívül más sérülne...
-
sad_Vamp
őstag
elméletileg de.... vagy hát biztos, nem ismerem igazán az arduino-t. Viszont nem hagyományos tekercselőt akarok. Szeretnék normális GUI-t meg elraktározni tekercstípusokat, meg oda-vissza (CW, CCW) tekercselni...ilyesmik. PICből készítettek nekem irányítást, de egyszerűen a 2 soros kijelzővel nem láttam át, mindent papírra kellett volna jegyzetelnem, ja és még bugos is a progi, szal úgy döntöttem, inkább a saját kezembe próbálom venni a dolgokat, a Pi meg habár drágább, univerzálisabb öszvérnek tűnt mint más megoldások. Meg eléggé nagy a community mögötte, ezért gondoltam jobb választásnak.
-
Den
veterán
Kismotorokkal, robogókkal, quadokkal foglalkozunk. Ezek még primitív egyszerű szerkezetek, karburátorral, ac-cdi, vagy ritkábban dc-cdi gyújtássall senmi ecu és obd. Az idő egnagyobb részét a diagnosztika viszi el, tünetekből kikövetkeztetni hogy mi baja, és nagyon sok tünet több hibára, és azok keverékére is utalhat. Általában nagyon beteg, sokszor barkácsolt noname gépeket hoznak, amihez nincs gyári service manual, tehát nem tudunk referenciaértékeket, és sokszor már barkácsoltak, tehát az az állapot ahogy bekerült sem biztos hogy gyári.
A legtöbb hiba a keverékképzéssel és a gyújtással van. Sajnos a gyújtás nem mindig olyan hibaát produkál, hogy nincs szikra és kész, hanem nagyon hülye tüneteket csinál, ami akár keverékképzési hiba is lehet, ezért baromi sok időt elszúrtunk már azzal hogy a karburátornál kerestük a hibát, de egy rossz cdi vagy trafó szivatott.Egy olyan dolgot akarok ami a gyújtast három ponton méri egyszerre, a jeladó vezetékén a cdi előtt, a cdi kimenő vezetékén a trafó előtt, és a gyújtókábelen induktív módon. A jeladó egy impulzust ad fordulatonként, ez trigereli a cdi-t, ami némi előgyújtással ad feszültséget a trafónak. A jeladó jelének szémolásából, (vagy két jel közti időből) lehet fordulatszámot számolni, ez lenne az alapérték, amihez az adatok rendelve lennének, mondjuk egy grafikonon az x tengely. Minden mérési ponton figyelné, hogy van-e kihagyás, amit egyfelől számolhatna a két jel közötti idő változásából, tehát ha mondjuk hirtelen kétszeres az idő az előzőhöz képest, akkor nyilván kimaradt egy jel, illetve minden pontot hasonlítana a többihez, így meg lehet állapítani, hogy hol keletkezik a hiba.
Lenne még egy cdi tesztelő funkció, ami a cdi bemenetére adna olyan frekvenciájú jelet ami a forgó motort szimulálja és lehetne figyelni a kimenő jelet, így le lehetne tesztelni a cdi-t akkor is ha a motor valamiért nem indítható.A keverékképzéshez lenne egy lambda szonda amivel AFR-t (air to fuel ratio) lehetne mérni, illetve logolni, a fordulatszámhoz, és esetleg a sebességhez rendelve. Mindezt egy akkuról üzemeltetve, egy kis dobozban, kijelző és egyebek nélkül. Rákötnénk a tesztelendő gépre, elmennénk egy körre (már ha olyan állapotban van a gép) és utána mobilon, vagy tableten kiolvasnánk az adatokat, illetve a műhelyben beindított gépen realtime lehetne figyelni az értékeket.
-
Den
veterán
Engem ez az usb ethernet dolog nem érint, nem tapasztaltam problémát. Illetve annyit, hogy a b verzión az usb árama 100mA-ra van korlátozva, és nálam az kevés volt a wifi modulnak, de azt egy aktiv hubbal megoldom, addig az ethernet portra dugtam egy elfekvő wifi routert, és hiba nélkül megy, nem szakad, nem akad, teljesen jó. Lehet hogy ha valami komoly szervernek akarnám használni akkor nekem is gondom lenne az usb-s ethernettel, de nem akarok egy 35 dolláros kártyaszámítógépet komoly szervernek használni
Igen mint írtam is, én is realizáltam, hogy nem lesz az odroid w-ből széria termék, mert a broadcom nem ad nekik el több ilyen procit. Ezzel együtt lehet hogy veszek egyet amíg van, mivel kompatibilis a raspival, ha nem lesz belőle több, én meg többet is csinálnék abból amit most tervezek, hát átezem raspira, legfeljebb nagyobb tok kell hozzá, meg külön áramkör az akkunak.
-
Den
veterán
Na basszus. Már teljesen beleéltem magam, hogy veszek egy odroid w-t és milyen jóságokat fogok vele csinálni, gondoltam kicsit utánaolvasok... Erre kiderül hogy törölték a gyártását, mert a broadcom nem ad el nekik több procit, már csak azt lehet megvenni, ami az első próbaszériából maradt.
-
Cyber_Bird
senior tag
Nekem tobb mint egy eve fut openelec egy raspin anyukamnal. Egyszer egyszer kellett kihuznia a tapot ez ido alatt, es mas gondja nem volt. Tehat medialejatszasra szerintem teljesen alkalmas neki, cec-nek koszonhetoen meg egyszeru is kezelnie, sokkal jobban szereti, mint regen amikor asztali geprol nezte.
-
vjozsef
senior tag
Legjobb ez:
-
vjozsef
senior tag
windowsra is van dd, legjobb...
-
feco93
tag
A belseje nem lett szép! Azért nincs róla kép. Rendeltem ebayről rendes dórtót pi és lcd -é köz majd ha megjön lövök róla képet. De ha sok negatív kritika nem jön rá akkor rakhatok fel most is!
Az az érdekes hogy a Pi is teljesen megáll vagy az lcd drótja szedi össze a zajt s az okozza a leállást?
A drótozás vettem csatlakozó ellendarabot meg a kijelzőre is és s réz dróttal van összeforrasztva (maradék UTP kábel darabok)vjozsef:
Lcd világítás van a 4 szögben az alsó gomb! A gombok feliratozásának nem igen látom értelmét mert a előző következő a felsővel pedig a Pi-t lehet szabályosan leállítana majd a jobb alsóval teljesen áramtalanítani az egészet! Igen ez még fejlesztésre szorul hogy egy gombbal lehessen indítani mindent meg megállítani csak hát erre nem igen találtam épkézláb megoldást mert az oké hogy tartó kapcsolás kell de a Pi-t valahogy áramtalanítanom kell hogy elinduljon újra nem?
Én inkább szoftveresen szeretném vezérelni majd szép lassan hálózatról jó lenne ha tudna zenét lejátszani amit androidos telefonnal tudok vezérelni ehhez kellene nekem valami program. S ha már megy hálózatról jó lenne pendriveről is megvalósítani a dolgot! Itt a fórumon van egy cikk ami mindig be van linkelve majd abból szeretnék öltetett meríteni!
-
azbest
félisten
Elsőre azt hittem magára a raspberry pi-re gondolsz.
A rendszer ingyenes, bárki letöltheti. Persze rengetegen csinálnak jó üzletet a felhajtás körül. A sokféle webshop a sokféle pakkjával szépen el tud adni mindenféle hasznos vagy kevésbé hasznos készletet. Gondolom van egy kupac kártya amire felírtak valamit, aztán darab-darab alapon dobálják a csomagba.
-
azbest
félisten
Milyet? Eddig is így volt. A legelső raspbian kiadással is gondban lennél. A 256 vs 512 MB kétféle memóriamennyiség kezeléséhez is kellett frissítés. De a sokkal kevésbé feltűnő különböző ram chipekkel szerelt változatokhoz is kell firmware támogatás. A samsung, hynix mellett még vagy 4-5 féle memóriával szerelik, a vörös nyákos kínai változatokat is beleértve.
Egyébként a boot partición lévő firmware fájlok frissítése kell csak ehhez. Bár bizonyos kernelben történt változtatások is megkövetelik a frisebb firmwaret.
Amikor rájöttek, hogy valójában benne van az árban az mpeg4 felvétel licenszdíjat is, nem csak a lejátszásé, azt is egy firmware frissítéssel aktiválták.
szerk: a memória fajtáit tekintve lehet tévedtem és csak 3 gyártó sokféle chipje van rajta [link], de a firmware repository kommentekben mintha többféle szerepelt volna.
-
steveetm
őstag
Hát, ezzel én úgy vagyok, hogy telephelyenként eddig van max 70ezer forint a rendszerre. Ha minimum számít a biztonság és üzembiztonság, akkor inkább már a kamerákból engedni árban lefele, és egy kevéssel megtoldva valami normális vagy legalább arra hajazó megoldást találni.
Nálam minden routeren, mindenhol openwrt/ddwrt fut, de nem bíznék rá semmit őrzésre, ami a router áránál értékesebb.
És most nem a firmwareket szólom le, tényleg, csak szerintem az még nincs benne a felhasználási körében. Főleg nem egy olyan hardware-en amin fut.Egyébként nem akarok nagyon elmenni off-ba, de ennyi pénzből 4 csatornás analóg rendszerek már simán kijönnek, ahol már az IP távfelügyelet sem egy esélytelen dolog. Az pedig mégis erre van kitalálva. Szerintem. Ott, ha már van IP, akkor a routerrel már simán figyelhető távolról.
Üdv.: steveetm -
steveetm
őstag
Bocs, lehet félreértem, de ennél jobb ötletem nincs:
Csinálsz egy dd image-t.
Csinálsz egy squasfs loop deviceon, mount, abba bemásolod dd imaget.Visszafelé pedig a mount két lépcsős, squash mount, aztán a rajta lévő dd image mount.
Természetesen ez roEsetleg, ha nem gzippelsz, hanem mondjuk xz, de akkor sem lesz egylépéses mount, szerintem. (nbdkit kellhet hozzá)
(Ha csak az a gond, hogy sok régi mentésből néha szeretnél visszanézni ezt-azt, de nem akarod folyton kigunzippelni az imaget, akkor ez a két ötletem van.
gzipped, bzipped dd image-el 99%, hogy nem megy 1lépésben, mármint úgy egy lépésben, hogy ne kelljen kitömöríteni.)Üdv.: steveetm
-
azbest
félisten
ha ennyire hely szűkében vagy és szükséges a tömörítés, akkor lehet inkább tömörített fájlrendszert kéne használnod arra, hogy oda mentsd tömörítés nélkül a képfájlokat. Persze a tömörítés úgy tud hatékony lenni, ha mentés előtt kitöltöd nullákkal a szabad helyet a kártyán. Onnan a képfájlt is be tudod csatolni.
Ha nem akarsz particionálni emiatt, akkor a tömörített fájlrendszer maga is lehet egy képfájl, amit becsatolsz.
Ha viszont fagyna a géped / áramszünet jönne miközben dolgozol a felcsatolt képfájlokban, akkor nagyobb az esélye, hogy sérülés miatt használhatatlanná váljon.szerk, jaja, olyasmit amit (#8531) steveetm is ír. Ha írni is akarod a le dd-zett képeket, akkor meg valami olyan tömörített fájlrendszer kell squasfs helyett, amit írhatsz is (zfs nem tudom ilyesmire jó -e).
-
moli.hu
őstag
-
moli.hu
őstag
-
azbest
félisten
Ja a céges használatnál elsősorban a devboard kiszerelést / felépítést értettem. Ipari alatt sem feltétlen gyártógépek vezérlését szokták mondani, hanem amikor valamilyen készüléket terveznek a SoC-kal és ahhoz egy univerzális eszközként már tudják a képességeit tesztelni, még mielőtt saját hardvert gyártanának belőle. Tehát ipari alkalmazás, amikor profitért építenek valamilyen éles használatra, eladásra eszközöket.
persze armv6-ra erre kisebb az esély. Inkább a compute modulra építőknek jó ez. Ezeket valószínűleg te is így gondoltad, csak azért írtam le mert az "ipari" szleng picit mást jelent az ezzel foglalkozók szóhasználatában, mint amire a hétköznapi ember először gondolNem tudom van-e komolyabb raspire épülő készülék, amit nem csak a reklámérték miatt mutattak be, hanem tényleg nagy mennyiségben árulnak.
-
azbest
félisten
A compute modulos kit is érdekes, csak hát a 48+ ezres árat kissé túlzónak érzem. Látszik, hogy ezt ipari alkalmazáshoz, devboardként árulják. Cégeknek ez semmi.
szerk:
a model B+ kapcsán itt is van egy jó leírás: [link]
Ezek szerint most már a pi tápbemenete 2A is lehet és közvetlenül az usb-jére dugva képes lehet meghajtani egy mobil winyót is. -
steveetm
őstag
Nagyon prózai oka van, mert van belőle sok-sok méter, ingyen
Viszont van másfajta kábel is, az utp csak azért volt szimpi, mert 4 érpárt kapok egy húzással, szóval ráfér 1-wire + táp és még van szabad ér egy kábelnél is.
De természetesen rugalmas vagyok kábel tekintetében, szerintem ez a legkisebb problémám
Köszi az észrevételt!
steveetm
őstag
Értem. Sajnos ahogy olvasgattam, kérdezgettem, én is hasonló eredményre jutottam. Esetleg valami ötlet, hogy a gpio portot elvigyem távolabb? Valami kapcsolás a pi és a másik oldalra? Nyilván külön tápot is meg tudok oldani mindkét oldalon, szóval nem kell a pi-nek kiizadnia mindent
Bármi megoldás érdekelne. Ja, természetesen az ár is egy lényeges faktor, de erre még gányolnék is, ha kell
Mondjuk közben átgondoltam amit elsőnek írtál, ha esetleg találok jó áron egy relé modult, amin van sok relé és 12 voltot kapcsol, akkor lehet mégis levezetem inkább azt, és megpróbálok keresni másfajta 220as relét. Csak az a gondom, hogy mindig ezekhez az optocsatolásos relékhez lyukadok ki :/
steveetm
őstag
Nyilván nem akartam a 230as kábelcsatornába bevezetni a gpio szálakat
Egyébként ilyen reléket néztem ki:
linkNagyon szimpatikus, árban is. Ebből kötnék rá több 2 illetve 4es relé csomagokat a pi-re. A dupla relézés(12voltot kapcsolgatni, hogy az kapcsolgasson 220at) mindenképp kerülöm, akkor inkább már a 220as kábeleket visszahúzom a pi-hez, és egy dobozból indul minden.
Üdv.: steveetm
-
moli.hu
őstag
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anime filmek és sorozatok
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Mobil flották
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest