- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
smallmer #11072 üzenetére
Annyit mint egy ugyan olyan processzoros mobiltelefon. Tehat ebben Samsung Exynos5422 van, tehat mint egy Samsung Galaxy S5. Szodaval elmegy szerintem. (A Raspberry szerintem semennyire nem jo. Latod, ez 4xARM Cortex A15 2GHZ-en.)
Amugy, persze, egy desktop performance-t meg sem kozelit. (En ugy sejtem, hogy itt inkabb a RAM miatt, mert a 2GB keves.) -
azbest
félisten
válasz
smallmer #11072 üzenetére
180 dolcsi + szállítás + áfa [link]
8 mag, azon sincsen natív sata és a lan is ugyanoyan usb-s smsc chipre épül, mint a raspberryben.A banana natív satája előny lehet, ha merevlemez intenzív feladatra használod. Egyszer jó lenne látni valami korrekt összehasonlítást ezekről, csak ritka hogy valakinek többféle is legyen.
A 4 magos pi-t is kaphat egy esélyt, sokat számít, hogy már nem kevés a procija.
-
lord.lakli
őstag
válasz
smallmer #11065 üzenetére
Saját tapasztalataimat csak Pi2-vel tudom. Torrentre, filmnézésre és backupra használom. Netem csak 10Mb/s-es, ahhoz bőven elég Pi2. A lejátszáshoz is jó. A winyó USB-n van rákötve. Másolásnál 11MB/s körül megy.
Előtte B rev 2-t használtam. Ha egy mezei divx-et néztem és közben másoltam róla (ami max 4MB/s volt), akkor a film akadozott. Most nincs semmi ilyen gondom. -
oba
addikt
válasz
smallmer #11065 üzenetére
ezt én is kérdeztem a másik topikban de még nem jött válasz
szerintem banana pi jobb tekintve hogy gigabites a lan port... pláne ha satan dugsz rá egy ssdt akkor az usb portot sem terheled... bár nem tudom hogy egy vezérlőn osztozik e banánon az usb és ethernet mint a málnán
ha igen akkor a satas megoldás mindenképp megoldás lehet
most én is egy banános pitére gyűjtök, csak az allwinner cpu tart vissza egy picit...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest