- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- weiss: Pant* rant
- Bezzeg annak idején...
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-ZeeZee-
senior tag
Sziasztok!
Elakadtam, segítséget kérnék. Tegnap végre rászántam magam, hogy feltelepítsem a HASS az ssd-re. RPi4B 4GB-os modell, sd kártyára kiírtam az usb bootot, megvártam, amíg villog, majd áramtalanítás után rádugtam az ssd-t ebben a házban. Táp vissza és vártam a csodát. Nagyon sokáig...
5-10 perc múlva a pi megjelent a routeromban (már előre fixáltam az ip-t), de csatlakozni nem tudtam rá. Vártam hát tovább. 20 perccel később (vagyis már majdnem fél óra eltelt az első boot óta) próbálkoztam rácsatlakozni, de nem ment. Ekkor újrakezdtem mindent előröl.Eredmény ugyanaz, bár azt láttam, hogy lehet, hogy sok idő, amíg feltelepül (de hát ssd-ről van szó!), ezért elmentem aludni. Reggelre a helyzet nem változott: nem elérhető.
Mindent újra előröl egy másik gépen. Pingelni tudom a pi-t, de a 8123-as port elérhetetlen.
Reboot. Nincs változás. Ezután rákötöttem a pi-t egy monitorra (eddig azért nem, mert a gépet ki kell kapcsolni, amin eddig próbáltam elérni...). Sd kártya be, boot, képernyő zöldre vált, mehet az ssd. Boot. Látom a sorokat pörögni, bár nem túl gyorsan. Aztán:
(a képek több próbálkozásból vannak
)
És persze nem lehet elérni, amit nem is csodálok, hiszen nem megy végig a telepítés (több, mint 10 percig futott a telepítő).
Szerintetek mit tehetnék, hogy jó legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Táp ventilátor csere
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Crypto Trade
- Házimozi belépő szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magisk
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- Komplett új gép eladó Ryzen5 8400F nettó áron!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- Kezdő Gamer PC MSI RTX 2060 OC / i3-10100F / 16GB DDR4 / Új MSI ház
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest