- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-ZeeZee-
senior tag
Sziasztok!
Elakadtam, segítséget kérnék. Tegnap végre rászántam magam, hogy feltelepítsem a HASS az ssd-re. RPi4B 4GB-os modell, sd kártyára kiírtam az usb bootot, megvártam, amíg villog, majd áramtalanítás után rádugtam az ssd-t ebben a házban. Táp vissza és vártam a csodát. Nagyon sokáig...
5-10 perc múlva a pi megjelent a routeromban (már előre fixáltam az ip-t), de csatlakozni nem tudtam rá. Vártam hát tovább. 20 perccel később (vagyis már majdnem fél óra eltelt az első boot óta) próbálkoztam rácsatlakozni, de nem ment. Ekkor újrakezdtem mindent előröl.Eredmény ugyanaz, bár azt láttam, hogy lehet, hogy sok idő, amíg feltelepül (de hát ssd-ről van szó!), ezért elmentem aludni. Reggelre a helyzet nem változott: nem elérhető.
Mindent újra előröl egy másik gépen. Pingelni tudom a pi-t, de a 8123-as port elérhetetlen.
Reboot. Nincs változás. Ezután rákötöttem a pi-t egy monitorra (eddig azért nem, mert a gépet ki kell kapcsolni, amin eddig próbáltam elérni...). Sd kártya be, boot, képernyő zöldre vált, mehet az ssd. Boot. Látom a sorokat pörögni, bár nem túl gyorsan. Aztán:
(a képek több próbálkozásból vannak
)
És persze nem lehet elérni, amit nem is csodálok, hiszen nem megy végig a telepítés (több, mint 10 percig futott a telepítő).
Szerintetek mit tehetnék, hogy jó legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Monitor hiba topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- SSD kibeszélő
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Asztalos klub
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Gamer Asztali Számítógép Eladó i5, GTX 1050, SSD + HDD!
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest