Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• szabi__memo
    nagyúr

Nem akartam okoskodni, mert pontosat úgy is csak akkor tudunk majd mikor valaki kézbe kapja. De szigorúan szvsz ha a videó H.264, akkor a dekódolást átveszi a GPU, ergo mellette a procinak még szerintem lesz energiája az elterjedtebb dolgokra (MP3, AAC, AC3, DTS). A gond szerintem a nagyobb bitrátájú anyagokkal lehet (pl. DTS-HD), bár ilyenhez még nem volt szerencsém normál PC-n sem, Bluray méretű HD-t fölöslegesnek tartok a 22"-es monitoromra. Bőven elegendőek a 720p-s letömörítések, bár Full HD a panelom de ilyen képátlóban nem nagyon vehető észre a különbség az 1080p és 720p között videóknál.

Egyébként a prociban van egy kihasználatlan DSP processzor is. Ha lesz hozzá API, elképzelhető hogy arra át lehet majd terhelni az audio dekódolást, legalább is részben.

Nem voltam tisztában azzal pl hogy ha csak az audióval kell foglalkoznia a procinak akkor a AAC/AC3/DTS-t simán vinni fogja-e. Ha igen az már frankó lenne, örülök, ha azt tippeled, hogy ezekkel nem lesz gond. DTS-HD-t meg társait pedig még én sem láttam, szóval fogalmam sincs azok mennyire erőforrásigényesek az előzőekhez képest, de jó lenne ha ezekkel sem lenne baj.
    Jó hogy mondod a dsp-t, nem tudtam, de akkor talán van remény. Jó lenne ha kicsit több infót szolgáltattak volna a megjelenésig, de ahogy nézem sajnos ezek nélkül kell dönteni majd a vásárláskor.

Új hozzászólás Aktív témák