Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldmobil
aktív tag
válasz
Hyperion #4067 üzenetére
Hahó!
Itt a gpio gombos xbmc vezérlős kód:#!/usr/bin/python2.7
import select, time, sys, os
pinek = [18, 8] # itt kell felsorolni a figyelendo gpio portok szamat
def xbmc_action(pin_id):
if pin_id==18:
os.system ("curl --data-binary \'{ \"jsonrpc\": \"2.0\", \"method\": \"Player.PlayPause\", \"params\": { \"playerid\": 0 }, \"id\":1}\' -H \'content-type: application/json;\' http://127.0.0.1:80/jsonrpc")
elif pin_id==8:
os.system ("curl --data-binary \'{ \"jsonrpc\": \"2.0\", \"method\": \"Player.GoTo\", \"params\": { \"playerid\": 0, \"to\": \"next\" }, \"id\":1}\' -H \'content-type: application/json;\' http://127.0.0.1:80/jsonrpc")
file = {}
filelist = {}
os.system("sudo chmod 666 /sys/class/gpio/export")
po = select.poll()
def write_once(path, value):
f = open(path, 'w')
f.write(value)
f.close()
return
for n in pinek:
os.system("echo " + str(n) + " >/sys/class/gpio/export")
os.system("sudo chmod 666 /sys/devices/virtual/gpio/gpio" + str(n) + "/direction")
os.system("sudo chmod 666 /sys/devices/virtual/gpio/gpio" + str(n) + "/edge")
write_once('/sys/class/gpio/gpio' + str(n) + '/direction', 'in')
write_once('/sys/class/gpio/gpio' + str(n) + '/edge', 'falling')
file[pinek.index(n)] = open('/sys/class/gpio/gpio' + str(n) + '/value', 'r')
po.register(file[pinek.index(n)], select.POLLPRI)
filelist[file[pinek.index(n)].fileno()] = n
t = time.time()
while 1:
events = po.poll()
for n in pinek:
file[pinek.index(n)].seek(2)
if (time.time() - t)>0.2:
xbmc_action(filelist[events[0][0]])
t = time.time()Az elején fel kell sorolni a használni kívánt gpio portok számait, az xbmc_action-ba pedig további elif-ekkel be kell írni, hogy melyik gombnyomásra mit szeretnénk, hogy csináljon. Nekem egyelőre a tesztkiépítésben csak két gombom van, ezért a két action. Fut root nélkül is. Az elején kell neki kb. 1-2 másodperc amíg elvégzi a gpio portok konfigurálását, utána már megy. Van a figyelő ciklusban egy szoftveres pergésmentesítés, ez nem kell ha hardveresen van megoldva kondival. Nem kezeli két gomb egyidejű lenyomását, és nincs felkészítve rövid és hosszú gombnyomások megkülönböztetésére. Ezek még terven vannak.
Ui: advancedektől elnézést ha ronda meg nem biztonságos a kód, kezdő vagyok Linuxban, Pythonban meg főleg
Új hozzászólás Aktív témák
- INTEL COMPUTE STICK - STCK1A32WFC
- Apple iMac 24" M1 8/256 Green!
- AMD Ryzen 9 3900X / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 RAM / 500GB SSD + 1TB HDD konfig eladó jó áron
- AMD Ryzen 7 5700X / RTX 3060 Ti / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD Mini-ITX konfig eladó jó áron
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest