Hirdetés
- Őskoczka
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- GoodSpeed: Norton 360 Premium: 75GB Cloud PC Backup for 10 Devices 14.99€-ért? Igen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
Srácok, helpre lenne szükségem.
A Pi 4-nek két IP-je van:
- eth0 xxx.xxx.xxx.190
- wlan0 xxx.xxx.xxx.191Eddig a hosztnév (ha a kábel be van dugva) egyből az ethernet címet azonosította. Most viszont a wifi átvette az uralmat, a hosztnév az ő IP-jére mutat, pl. a fájlmásolás (\\pistacio\megosztas) wifi sebességre csökkent. SSH szintúgy. Ha direktben az ethernet IP-jével hivatkozok a megosztásra, a másolás sebessége ugyanúgy a gigabit etherneté, ssh pi@lanIP szintén működik.
De én szeretném visszakapni a hosztnévhez az ethernet IP-jét. Hogy tudom?

Annyit csináltam, hogy az /etc/hosts-ba felvettem egy bejegyzést így: ethIP hostname. De no effect.
Egyébként ha a wifit kikapcsolom, helyreáll a rend, azonban korábban mindaddig, míg a kábel be volt dugva, a hosztnév a lan ip-re mutatott, és csak akkor a wifire, ha a kábelt kihúztam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3660
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor X7b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

wassermann