Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2859) veector válasza tg44 (#2856) üzenetére


veector
senior tag

Itt fentebb olvastam a tápproblémáiról. A kérdésem az, hogy ha szeretnék rádugni egy usb-s wifit és egy 32GB-s pendrive-ot, és a beépített jack-et akarom használni akkor ez fog-e normál minőségű zenét lejátszani nekem úgy hogy wifiről vezérelem?

Én ugyanilyen célokra használom, ebben a felállásban és elég jó. Csak Pi hangja alapból hááát nem a legjobb :D de egy FiiO E10-zel már elég szép hangot lehet produkálni.
A wifin keresztüli vezérlést meg mpd-vel lehet megoldani. Telepíteni és konfigurálni elég egyszerű, nagyon sok formátumot megzabál gond nélkül.

Én úgy használom, hogy a mobilomon bekapcsolom a wifi hotspotot és arra csatlakozok az RPi-vel. Eleinte úgy akartam hogy az RPi csinál egy AP-t de nem nagyon akart összejönni a dolog, így ez maradt.

A tápellátásért meg egy 3cellás (11.1V) 2200mAh-s li-po felel egy házi feszszabályzóval (ja igen elvileg 1A-t képes leadni)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.