Új hozzászólás Aktív témák

• Yoshida

aktív tag

Hi,

mindenhol azt írják, hogy egy 2.5-ös winyót el kel bírjon a pi, 2 meg a 3 is. a 4 usb portra 1.2A jut összesen állítólag.

usb 3.0 winyókra is írják hogy mennek vele.

Ehhez képest van egy 3.0-ás Seagate goflex 500gb 2.5-ös winyóm, etcherrel felraktam rá a legújabb augusztusi raspbian imaget, de se kép, se hang. Nincs powered usb hubom, de egy winyót el kéne bírnia...

Ha valami rossz a winyó particiókkal (win-be látom a fat32 boot particiót, meg egy ismeretlent, gondolom valami ext4 lehet, 5giga körül, és a maradék 470gb meg unpartitioned), akkor is látnom kellene a szivárvány képet bootkor? Mert az se jön be. De SD kártyánál is van hogy csak 4-5 power ki-be dug után jön a szivárvány.... Lehet hogy szar a pi3-am?

Most ürítek le egy usb2-es 320-as külső 2.5-ös winyót, ennek is elég egy usb kábel, de még 1 óra mire lemásolom az adatokat... és sok reményt nem fűzök hozzá... :(

szerk: ja igen, ha bedugom a pi tápját (gyári 2.5A), akkor a pi3-amon a piros led világít, illetve egy usb-n rádugott mysensors serial gateway is világít, tehát valami tápot kap...

szerk2: visszadugtam a micro-sd-t, egyből bebootolt, látszik a seagate winyó is...
    Akkor valami az usb boottal nem stimmel, pedig végigcsináltam a leírást ami kell, hogy bootoljon usb-ről sd kártya nélkül is...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés