Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MaxxDamage: -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsóka
őstag
válasz
Asztee
üzenetére
Köszi az infót, nekem egy rpi zero w-n van egy JustBoom DAC, ha lesz sok időm, kipróbálom az LCD-t.
"A loadkesy az a prog. start előtt van"
Akkor pedig le kellene neki futni, kicsit érdekes ez a dolog.
Bele néztem a rune SD image-ba, teljesen mellőzve van a régi System V init rendszer, tisztán Systemd-re épül az egész. Ezért sincs /etc/rc.local, amiből simán lehetne indítani a python progidat, mit ahogy a debian esetében lehet is.
Körül néztem a systemd háza táján, mivel innen indul valamennyi szolgáltatás, és hagytak benne egy kiskaput, egy szolgáltatást rc-local.service néven. Ez lehetővé teszi még is az /etc/rc.local-ban lévők futtatását. Ebből adódik a lehetőség, létre kell hozni az /etc/rc.local-t, futtathatóvá kell tenni, és akkor azt majd a systemd bootolás alatt szépen elindítja.Mind ez kivitelezve:
nano /etc/rc.localA fálj tatlama a következő:
#!/bin/sh
/program/indító/parancs &Mentés, kilépés, majd futási jogot neki:
chmod + x /etc/rc.localHa reboot után nem indul, akkor alapból nincs engedélyezve az rc-local.service. Ezt így engedélyezd:
systemctl enable rc-local.serviceÍgy működnie kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ipari Ütésálló PC - Westek A1075R Rugged Computer-Intel i7 5557U 16GB-128GB SSD
- APC NetBotz Rack Monitor 200-6port - környezetfigyelő eszköz
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D / Nitro+ RX 9070XT/ 32GB DDR5
- Eladó felújított számítógép
- Asztali PC , i7 6700 , 1660 Ti , 16GB DDR4 , 250GB m.2 , 500GB HDD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- KARÁCSONYI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881, 100% Akkumulátor
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann