Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Freddy TNT
    őstag

Egyetlen bittel? A lemez szektorait használja, azon nem állít semmit. A stripe méret függvényében ugyanaz lesz. Nemtom a biosok hogy csinálják de valószínûsítem, valahonnan lecsippentenek néhány szektort amibe a metaadatokat rakják. (linux sw raid pl. a diszk/partíció végérõl) A maradékra pedig simán megy a raid0 algoritmus. Nem tudom mi csúszhat el ezen. Ha ugyanazt az algoritmust ugyanolyan diszkekre n-szer lefuttatod mindig pont ugyanazt fogod kapni. A raid a fizikai szint fölött van, ami adatok a lemezen voltak a szektorokban az érintetlen marad (a metaadatok természetesen nem, mert azt a tömb készítés felülírja) Az automatikus hibajavítás a diszk dolga, eközben nem veszhet adat, akkor sem, ha áthelyezi a szektort. A felette levõ rétegek számára ez transzparens. Ha pedig nem, akkor már írási/olvasási hiba van.

Most megfogtál ;]
    Viszont úgy tudom vannak olyan RAID vezérlők,amik nem a vincsire rögzítik, hanem maguk tárolják ezeket az adatokat. Ha jól emlékszem Liksoft egyik felvilágosítására, akkor nem ''csak'' ennyi tárolódik.
    Nem véletlenül nem lehet csak úgy kicserélni a RAID vezérlőt egy tömb ''alól'' Még teljesen azonos típus esetén sem.
    Bár én még nem próbáltam,de eddig nem láttam, hogy bárkinek is sikerült volna.
    Mindenesetre asszem leszögezhetjük, hogy a legapróbb hiba is a RAID 0 vesztét okozhatja.

Új hozzászólás Aktív témák