- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
clorid
csendes tag
Sziasztok!
Egy teljesen új helyzettel találtam magam szemben, amihez egy kis segítségre van szükségem.
A helyzet az, hogy a HDD-men lévő adataimat szeretném biztonságba tudni, ezért vásároltam egy új HDD-t és így már van lehetőségem adatmentést csinálni. Anno használtam adatmentő programokat (pl acronis), de nekem egy olyan kellene ami folyamatosan automatikusan ment, nem pedig tömböket csinál, stb. Ezért gondoltam a RAID1-re, de mivel még soha sem csináltam ezért van pár kérdésem. A gépben egyébként most egy 3TB-s seagate HDD van, 3 egyenlő részre particionálva. Ezt szeretném tükrözni.1. Az első az lenne, hogy win alatt vagy inkább biosban kellene megcsinálnom a RAIDET? Mindkettőről olvastam előnyöket és hátrányokat, azonban talán bios alatt praktikusabb.
2. A második kérés már az elsőhöz kapcsolódik. Ha biosban csinálom a raidet, akkor a már használatban lévő HDD minden adata átmásolódik automatikusan vagy előtte nekem kell létre hozni a partíciókat és felmásolni az adatokat. Amikor pedig ezzel kész vagyok csak akkor kezdhetem a RAID megcsinálását?
3. Harmadik kérdés, hogy ha nekem nincs dolgom, hanem a RAID-be kötéssel automatikusan elkezdődik a másolás, akkor érzékeli e azt, hogy a seagate HDD GPT-ben van és az új HDD-t is ilyenre csinálja-e?
Nagyjából ezek lennének a főbb kérdések. Ha van valaki aki otthonosan mozog adatmentések terén, kérem jelezzen. Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- "Krémes" kopogással és pajkos külsővel hódítana a Yunzii klaviatúrája
- Mobil flották
- Filmgyűjtés
- 3D nyomtatás
- Milyen széket vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-F - i5-8265U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 231 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue használt, karcmentes 100% akku (52 ciklus) Apple garan
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest