- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Chosen: Canon R6 II vs 5D II színösszehasonlítás
- GoodSpeed: AdGuard Family Plan: Lifetime Subscription akár 9 eszközre!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Apple iPad 11” (A16, 2025) 6/128GB
- joghurt: Skype adatvesztés
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
Múlt héten pont a nem esélyes dolgok történtek sorban:
- egy faágról lelógó nylon kötél leégette az egyik motort
- sikerült kimenni a hatótávból (kb. 400 méter)
- és full gázzal földhöz verni a gépet, egy elrontott flip utánEnnyit a nem valószínű esetekről (nem én csináltam őket, csa mondom), racernél nincs olyan, hogy "nem valószínű"
40A az semmi, ha építek racert (az Ogre Mark II. után)? nekem 120A-t fog felvenni a négy motor. Na az lesz a matek, hogy ahhoz PDB-t találjunk. Várjunk csak, Matek?
(bocs a PUN-ért
)
-
mgy
senior tag
válasz
Bornie127 #694 üzenetére
Egy mákszemnyit (pár tized) nagyobb, mint a zmr saját lapja, tehát igen, picit kilóg. De nem túl nagy az esélye, hogy pontosan pofával szembe mész neki valaminek.
Szóval vagy az alja, vagy a teteje ér oda hamarabb.
---OSD-t nem nagyon akarok a gépre rakni, ha van egyetlen oka, akkor az az, hogy látszódjon a felvett áram.
-
Bornie127
aktív tag
Én is egy ilyenen gondolkoztam, de valaki írta, hogy törésnél esetleg jobban sérülhet mint a különálló.
Az igazsághoz hozzátenném, hogy én 3-as propot szeretnék rátenni, igaz csak 5030-ast. Azzal még nem lenne meg a motoronkénti 10A 3S akksival, nagyobb proppal viszont már igen. Lehet marad a kompromisszum. -
mgy
senior tag
válasz
Bornie127 #691 üzenetére
Hát, legalábbis ráléptünk...
Én most egy olcsó integrált diatone pdb-t használok. Van izgulnivaló vele, mert agyonpublikálva nincs ugyan, de a magyarázó ábrák között elrejtve ott látszik, a max terhelhetőség 40A. Persze a négy motor egyszerre gyakorlatilag soha nem fog felvenni (nálam) 10A-t, szóval bízok benne, a tanulóéveket kihúzom vele. Nekem tetszik, én odavagyok a tiszta építésért, bár másodjára egy kicsit máshogy csinálnám, elsőre se lett túl katyvaszos a kábelezés.
Különállóval sincs sok tapasztalatom, valami igen ótvart használtam a 150-es gépben, az új X-be meg egy micro Mateket vettem. -
mgy
senior tag
Itt egy elég jó írás a lipo akksikról.
Aszondja: Valójában a teljes töltés melletti tárolás idejét a 4 napról meghosszabbíthatod, ha a hűtőben (de nem a fagyasztóban) tárolod őket közel 0 fokos hőmérsékleten.
Vagyis a pár napot nem kell túlaggódni. Én következő hétvégén esélyes repüléshez már lemeríteném, újratölteném, de ma csak bedobtam a répa mellé a maradékot, mer' holnap reggel szerintem kint kezdek a földeken... -
Bornie127
aktív tag
Üdv Urak!
Zmr 250-es vagy Eachine Falcon vázhoz, Emax 2204 2300kv motorokkal, 20A-es Littlebee esc-kel, milyen PDB ajánlott? Az FC egy naze 32 rev 5 10DOF lenne.
Úgy hallottam, hogy szacsee és mgy végigjárta ennek a rögös útját. -
medvegy
aktív tag
Ide is beírom, hátha valaki hozzá tud szólni:
100%-ra töltött 3S aksikat érdemes egy hétre hűtőben tárolni, vagy egy hétig tökmindegy hol vannak? (Nincs időm most merítgetni őket.) Ha hűtőbe teszem, akkor gondolom zacsiba, hermetikusan lezárva, leragasztva?
-
mgy
senior tag
Nem értem, mit mondasz...
Itt figyel az asztalomon a rotoracer váz. Egyrészt tökéletes a kidolgozás, látom. De ez csak az egyik dolog, nekem tetszik igazán, hogy végig van gondolva az egész, nem érzem, hogy ezt a vázat másképp kéne megépíteni, mint ahogy adja. De természetesen van ötletem, hogyan csinálnék én másik vázat, ahogy lesz rá ember, meg is csinálom. Ha meg nem, akkor nekiállok dremmellel, s kicsit kevesebbet adunk majd az esztétikára.Természetesen nem azért akarok másik vázat, mert jobban értenék hozzá, mint az, aki már évek óta ezt csinálja, van pénze, tapasztalata, s még repülni is tud, hanem mert csak, érdekel
-
Jackal2
senior tag
Én ezzel nem teljesen értek egyet, ugyanis a karbonvázak kivágásában nincsen olyan nagy mágia. Mindenki ugyan úgy vágja ki a karbont, az anyag ugyan az, a trükk nem ez, hanem az egész kidolgozottsága:
- hová tudod elhelyezni az alkatrészeket, mennyire van átgondolva a konstrukció
- mennyire dolgozzák el a vágást, sorjás-e vagy sem
- milyen minőségű csavarokat adnak a vázhoz, milyenek a távtartók stbEzek meg nem igazán jönnek le a képekről (legalábbis nekem).
Ellenben pl, a vezérlővel, na ott azért elég nagy tud lenni a szórás, mind áramköri elemek oldalán, mind a szoftveres szívásokkal.
Persze az, hogy 30 dollár vagy 50 valami, az árban kifejezve nem olyan sok, de pl. %-ban 40% különbség, ami azért durva.
-
mgy
senior tag
válasz
Joeker67 #684 üzenetére
Joeker,
írok, köszi!
---Jackal,
nem, nem így fogalmaznék.
Én nagyon élvezem az építés részét a dolognak. ZMR-t már csináltam (bár még van rajta ötlet, mit lehet szépíteni, változtatni), szeretnék mást is. A méretet elképzeltem, az X adja magát.
Amikor az ember megvesz négy-öt motort 15-20 dollárért, esc-t ugyanannyit 10-15-ért, vezérlőt 50-ért, akkor sajnálja a pénzt a vázra? Egy eredeti zmr 60 dollár, ne csak a másolatok árát nézd! Persze jó, hogy vannak másolatok, tök olcsón el lehet kezdeni bárkinek a megőrülést, de ha valaki akar, tovább is léphet.Nekem tetszett még a goby is, ott ráadásul adnak élettartam garit a vázhoz.
Az x-et most csak négyes karokkal tudom összerakni, de rendeltem hozzá hármas zmr-t (MÁSOLATOT, nem eredetit
) meglátjuk, törik-e. Ha igen, ott várnak a vastagabbak
-
Jackal2
senior tag
Látom, hogy lejutottál abba a fázisba, hogy már nem számolod a pénzt, annyira sokba került minden, de attól még másnak számíthat, szóval leírtam milyen vázakat találtam.
Egyébként az jutott eszembe, hogy nem is biztos, hogy kell a 4-5mm-es karbon kar, ha kisebb géppel repülsz. ugyanis az erőkar is kisebb lesz, ahogy a gép mérete csökken.
Szóval lehet kéne csinálni egy töréstesztet egy-egy pótkaron és kiderülne, hogy a 210-es méretben a 3mm karbonlap pont ugyan olyan erős, mint a 4mm 280-on pl. Így viszont súlyt lehet megtakarítani.
-
Jackal2
senior tag
Elég jó a váz, de ezek is azok:
- DIY MINI Drone RD210, minimal cucc, full X shape
- Martial Reptile 230 mm, ez is Alien koppintás
- Lantian 210 mm, 5mm!-es karokkal
- Kingkong GT 210Mindegyik kb. 20 dodóval olcsóbb
Hmm most nézem, ez mind van Banggoodon is.
-
-
mgy
senior tag
Az előbbiről, de van belőle már 30 dolcsi körül, igaz más néven.
-
Jackal2
senior tag
Erről van szó?:Alien DIY frame, mert akkor pofás
Vagy inkább erről? 5-ért eléggé baráti.
-
Minstrel
senior tag
Melyik Naze32 az ajánlott? A rev6 aminek valami rezgés gondjai vannak?
-
mgy
senior tag
válasz
SpydeR3412 #674 üzenetére
Két alis kattintás után határozottan úgy tűnik, hogy az alien az új zmr...
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Teréz Atya #672 üzenetére
Faterom is úgy tolta a GranTurismo-t régen.
A múltkor én is állva toltam, mert tiszta víz volt minden.
Egyszer csak hirtelen elém ugrott egy fa lombja. Gyorsan megmutattam neki a gép hasát, de közel volt, én meg nagyon ki akartam kerülni. A nagy izgalomban, én is elkezdtem dőlni a géppel, de úgy hogy majdnem fel is borultam.
Én inkább maradok az ülésnél.Amúgy, ha érdekel valakit, Alin ugyanannyi kb a KingKong propp, mint BG-on (volt).
-
fape
senior tag
Pont ezt akartam írni én is. Nekem van egy usb-s szimulátor "távirányítom" azon annyira batár nagy és hosszúak karok, hogy csak ülve, 3 ujjal tudom irányítani. Esélyem sincs hüvelykujjal.
Viszont a flysky i6-om meg csak hüvelyujjal használom. Egyelőre még a gyári "betéttel".Pont a múlthétvégén találkoztunk pár sráccal. Éppen helyet kerestek a repkedésnek és rám találtak
Előjött ez a téma is. Az egyik hüvelyujjal nyomja. Kicserélte a linkelt más esernyősre a sajátját, mert nagyon szúrt a gyárija. (Én is gondolkodtam már rajta, hogy ha más nem megfordítom.)
A másik srác kevert technikával repül, csak a gáz kart fogja két ujjal.Sztem érdemes kipróbálni többféleképpen i és úgy használni ahogy neked a legkényelmesebb.
-
mgy
senior tag
válasz
Bornie127 #667 üzenetére
Gyorsabb... Egy cikket olvastam eddig csak erről (nem rohanok már annyira a világrengető újdonságok után), az mindenesetre megmosolyogtató. Összehasonlítják benne az újgenerációs Silabs F396 csippel szerelt DYS XM20-at a "régi", F330-al összerakott előző generációs Littlebee-vel.
Szóval nem kell rohanni, letépni az "elavult" vackokat. -
Allien
veterán
Én speciel személyre szabom a dolgokat. Függ, melyik transmitterről van szó, mert ugye az adott kar hossza dönti el, mit is lehet. De a jobbak ugye cserélhetőek pl:
van alap, csak a színe más, de néha kapni hosszabbat is, ami ugye már nem hüvejk újas irányítást tesz lehetővé, hanem két ujjasat, de lehet még ezt is variálni, ha nem két egyforma hosszút rakunk fel. Aztán van még ilyen is.
kinek mi... -
Patics
tag
Ezt már én is akartam kérdezni.. Ti, hogy fogjátok a táv karjait? Én kezdettől fogva a "két ujjast", hüvelyk és mutató új közé fogva használom. A csak hüvelykujjas nekem nem eléggé stabil.
Persze az is számít, mit irányítunk. Láttam pl. kamera platformot (Phantom), hogy csak néha lökött egy egy kicsit a karon hüvelykkel. Racert (meg helit) azonban folyamatos kapcsolatban jó irányítani és oda azonnali és stabil ujjmozgás kell, ahová a két ujjas jó szerintem.
Lehet tudjátok, csak azokért akik nem, a jó irányításnál még a zuhanás is kontaktban megy... Vagyis egyetlen tizedmásodpercre sem repül a madár "csak úgy magától", mindig irányítás alatt van, pl. a flipp leszálló ágában is ,stb..
Sőt én adópultot is használok (saját készítés) mert így le tudom támasztani a kezemet és még kényelmesebb, stabilabb. Bár erre azt mondta pár napja akitől a szemcsit vettem, hogy az FPV-sek általában ülve irányítanak, akkor meg az adó az ölben, oda nem kell a pult, csak ha állok. Ebben, pl. igaza is van.
Off
A hétvégén Kehidakustányban áztatom magamat, van erre valaki közülletek? -
Minstrel
senior tag
Alin ezek a 31USD/4db LittleBee ESC-k hamisítványok lehetnek? [link] Csak mert BG-n ugyanezek 46USD, pontokkal is csak 39-re tudom levinni.
-
Joeker67
aktív tag
Lenne még egy kérdésem: milyen pótalkatrészeket rendeljek a racerhez? Prop, ill. lábak, egyértelmű, de mi az ami még gyakrabban el szokott szállni egy-egy eséskor?
-
szacsee
nagyúr
válasz
Teréz Atya #654 üzenetére
Ezzel a módszerrel ha jól sejtem nem kell beáldozni + 1 csatornát sem. 😊
Valahol biztos jobb a taranis, mert a gimbaljait előszeretettel használják 9x távokban ( úgy rémlik). Ez kb olyan lehet a spec funkción kívül mint fps játéknál az input lag s-bus és ppm közti válaszidő különbség. Illetve a gimbal ha precízebb akkor egy sima és egy jobb felbontású gamer egér között. Simes bajnokin is sokat számít a hardver, de volt hogy a 3 monitoros konfiggal az arcomba tolva úgy kikaptam egy sráctól aki egy lapossal tolta a fejétől 1 méterre tolt 15"-os kijelzővel, hogy majdnem elsüllyedtem szégyenemben.Patics: Nem!
Öcsémnek is lesz egy drónja, neki lesz flysky fs-i6, a fiúk pedig most hozták fel a témát. Annyit még nem mentem, hogy érezzem egy kezdő táv határait szvsz. Max a spec funkciók hiányoznak amikor öcsi távját használom. Mivel kezdő vagyok, így az objektív véleményem szerint nem lesz akkora előnye a taranisnak az elején. Idővel ahogy gyűlnek a skillek 😁 biztos érzem majd, hogy jobb a taranis. Jelenleg a syma x5 h8 mini távja és a taranis van itthon, így még véleményt sem tudok formálni. Az csak jelent valamit, hogy 2 taranis gimbal kerül annyiba mint egy kezdő táv vevő nélkül. Ez viszont nem jelenti azt, hogy egy kezdő táv szar lenne, csupán lehet egy idő után kevés lesz. -
fape
senior tag
válasz
Teréz Atya #654 üzenetére
Köszi
, ez eszembe se jutott.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Teréz Atya #648 üzenetére
Ha ideér az i6 tudok nyilatkozni.
Sokat nem repültem taranissal, meló, időjárás és alkatrészhiány miatt, de ez szvsz előny most. A spec funkciók és a beszélő Mari biztos hiányozni fog az elején, de 2 hasonló gép lesz. Egyiken lesz fpv másikon nem. PID is szvsz úgy lesz belőve, hogy beállítom majd az enyém és hasonlót állítok be öcsémnek is.Lenne viszont egy kérdésem fvt littlebee 20A esc dg2204 motor páros mekkora proppal használható 4S akkumulátor esetén? Vettem 1 akksit próbaképp, de nem szeretném kinyírni a drónt.😁
-
Jackal2
senior tag
válasz
Teréz Atya #648 üzenetére
Azt csak hiszed
Odaadtam Marciartnak az Emax Nighthawkot, bekonfigolta Taranissal és utána nem tudtam irányítani, mert 4x érzékenyebb volt, ég és föld, de tényleg.
Annyival durvább a Taranis, hogy az elképesztő...
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Joeker67 #647 üzenetére
Hat az Emax Nighthawkot olyan finoman lehet kezelni, meg a FlySky i6-al is, hogy csuhajja. Aztan lehet egy Taranis-ost most utott meg a guta, de nekem a hobby grade utan egy uj vilag.
Leginkabb egy eles keshez hasonlitanam. Ha gyakorlott vagy, akkor nagyon finoman lehet kezelni, ha meg gyakorlatlan es/vagy hulye akkor meg on- es kozveszelyes lehetsz. -
Joeker67
aktív tag
Na Urak, meglett a jack-kábel és a leírás alapján sikerült beizzítani a szimulátort!
Meglepően jól ment, aztán bekapcsoltam az acro-módot... gondolhatjátok, hogy kb. 3 másodpercig tartott leesniezt még azért gyakorolni kell! Ezzel együtt a táv sokkal kezesebb mint pl. a JJRC távja, finomabban irányítható, legalábbis a szimulátorban, remélem a racert is lehet ilyen finoman terelgetni vele (később majd durvábban is!)
.
-
_X10Dead_
aktív tag
After the item have steady stock, we will find way to sell in EU warehouse.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Joeker67 #642 üzenetére
BTW, ha hajlando vagy bealdozni egy PPM vevot full wireless mehetsz. A vevot meghajtod az USB 5V-jarol, a PPM jelet meg atviszed a mic bemenetre es suhajja!
@mgy - "ha nem megy itthon 3-4e forint, kint 10 dollár" - azt hittem h kulfoldon jobban megkerik az arat, ha nem megy otthon a dugdosas.
-
Joeker67
aktív tag
Köszi a válaszokat, találtam egy leírást, valahol van is 3,5-ös jack kábelem, megkeresem és holnap kipróbálom.
-
mgy
senior tag
válasz
Joeker67 #639 üzenetére
Dugás ügyben Teréz Atya az illetékes, hallgass rá! De amúgy nem para, ha nem megy itthon 3-4e forint, kint 10 dollár és környéke egy
műfszimulátor kábel.A kérdésed nagyon-nagyon jó, baromi fontos a szimulátorozás! Ezeket a gépeket szabad szemmel reptetni egyrészt nehéz, másrészt nincs sok értelme. Igazi poén, ha szemcsivel FPV repülsz. Az FPVFreerider progi elég jó, a hansúly ott is az fpv repülésen van, a szabadszemes kb. semmire se jó.
-
Joeker67
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Én most kezdeném a kvadozást, eddig kisebb helikopterrel és néhány mini kvaddal (URi/RC, jjrc repkedtem otthon az udvaron ill.a mezőn, de gondoltam kipróbálom az épített gépet, vettem egy Turnigy 9X rádiót és megrendeltem egy Eachine Racer kittet.
A rádió már megvan, de a kittre még várnom kell. Addig olvasgattam és láttam, hogy a távot lehet PC-s szimulátorral is használni, tud valaki valami jó leírást erről, ill. érdemes pc-n gyakorolni az irányítást? -
mgy
senior tag
válasz
Teréz Atya #635 üzenetére
ahogy mondod!
-
Patics
tag
válasz
Teréz Atya #635 üzenetére
No éppen ez vagy ilyesmi e-mail címet kerestem, de nem találtam, ahová írnom kellene.. de akkor most melyik a jó cím? Vagy írok mindkettőre..
-
SpydeR3412
aktív tag
Kezdésnek szerintem is az a legjobb propeller.
Amúgy szerintem csak azt kell megszokni az elején, hogy nagyon-nagyon óvatosan kell mozgatni az irányító karokat és mindenre kevesebb a reakcióidő, mint egy játék gépnél.
A propp sapkákat meg kell húzni, de nem megtépni, kézzel._X10Dead_: Ez hiányzott.
-
mgy
senior tag
Nyilván nem húztam meg eléggé.
A kisgépen minden motoron jobbos menet van, ott nyilván figyeltem rá, itt meg "csak meghúztam". Egy jobbos kúpos anya bánta, belefér.
---Refund.
pedig ezt írtam már korábban, lehet két napja is.
Bő hónap elteltével levél az ügyfélszolgálatnak, nem űrlap, nem menü, nem cset, hanem e-mail a cservicesz@banggood.com címre, hogy nem jött meg. Kötelező körök letáncolása, majd választás, hogy refund/resend. -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
SpydeR3412 #614 üzenetére
Hagyd még rajta kicsit, 1:50-től nyomja az S.O.S.-t :-)
-
Patics
tag
Nekem is jött 2 pár 5030-as prop, biztos ami biztos, kezdésnek, próbálkozásnak jó lehet. Meg ahogyan Szacsee is írta, visszavenni a beállításoknál a teljesítményt és nem csapatni, hanem lebegni, ide oda repkedni, "mezőgazdasági repülés"...
Én legalábbis így tervezem a kezdeteket, aztán majd ami belefér...
Ma megveszem a szemcsit
Kiderült, itt a közelben Gyálon lakik a Voyeur szemcsis... Tényleg minden meglesz még a GPS modul (tudom nem kell, de szeretnél kpróbálni, beépíteni) is megjött már, csak a váz nem...
Írtam a supportnak, remélem jó helyre ment, a contaktnál az űrlapot töltöttem ki. Meg rendeltem is újat, trackinggel, nem EU-ból, már egy hete, de még az is idő mire ideér. Már nagyon repülnék vele..
Ha nagyon nem jön a váz, hogyan, hol lehet refundolni? Nem találok ilyen lehetőséget az úton lévő termékeknél, a BG-n.
A lerepülő önzárót meghúztad? Milyen erővel? Nem szabadna lerepülnie! Biztos, jó motor volt jó helyen? Mert ugye a forgásirányt meg tudod fordítani az FC-ben, de a tengelyen a menetet, azt nem... Így akár 4db cw-s motorral is lehet repülni...
-
Patics
tag
Köszönöm a válaszokat, én is így vagyok, hamar felejtek, de azért ha valamit egyszer megértek (remélem) nem kérdezem újra.
Igen, 30A Little Bee ESC-ről van konkrétan szó. Suite-t letöltöttem, videót megnéztem, ESC összekötöttem...
Egy kérdésem maradt, lehet lama kérdés, de tényleg csak egyszer kellene válasz: Motorokat is be kell kötni vagy megy motorok nélkül is?
Azért kérdezem, mert a váz még nem jött meg, így csak az asztalon, ideiglenesen kábelezve próbálgatom a beállításokat. Meg töltöm el a várakozási időt..
-
mgy
senior tag
Vettem a fáradtságot visszakerestem 30a littlebee, minden bizonnyal menni fog fc-n keresztül, a 20a is ment.
---Vicces dolog történt múlt héten, voltam kint repülni (nem megy, nagyon nem). Egyszercsak fura pukkanást hallok, a gép elkezd zuhanni, egy narancssárga valami meg repül felfelé. Hát az önzáró anya nem önzárt... Érdekes volt látni a propot nem tört ki a saját perdületéből, le is szállt nem messze a géptől.
Viszont látom, hogy butaságokat csinálok, nem tanulni való gépeket, konfigokat próbálok, kudarccal. El is adtam a 150-es gépet (kinéztem helyette egy másik vázat, de ez még egy távoli történet, az nagyon ráérős építés lesz), a 250-re meg raktam igaz szar propellereket, 5030, csupa műanyag, úgy hajlik, mint a papír. Na, ezzel legalább képes vagyok irányítani!
-
mgy
senior tag
Sajnálom, nekem ezek nem mennek a fejembe, valszeg valami születési probléma.
Amikor odaéreka gondhoz, akkor keresek megoldást, aztán elfelejtem az egészet. A lényeg, hogy ami nekem van rendes esc (littlebee, xm20), az mindkettő megy fc-n keresztül, raktam is be egy hónapja róla blhelis képet. Ezt a bootloader dolgot is olvastam már, meg magyarázták is, de szerintem tök felesleges megérteni is meg megjegyezni is.Ja, a választ úgy írtam Patics szaktársnak, hogy emlékeim szerint olyan esc-t rendelt ő is, mint én. Aztán persze lehet erre IS rosszul emlékszek. :p
-
fape
senior tag
Ez is kell hozzá, hogy BLHeli bootloader (nem firmware) legyen esc és ne SimonK. Szerencsére azt is lehet cserélni.
Egy kis infó a mesterektől:
- BLHeli Bootloader or SimonK Bootloader – ESC Firmware
- Flash and Program BLHeli ESC via Cleanflight – Flight Controller
- How To Use Cleanflight PassThrough to Program BLHeli ESCs
- Using an Arduino 4-way interface to Flash BLHeli with BLHeliSuiteNagy fájdalmamra elvileg a Nighthawkon nem lehet így flashelni az esc-ket az FC keresztül Cleanfligh-tal :S
-
mgy
senior tag
válasz
Teréz Atya #619 üzenetére
Á, nem akarok abba a hibába esni, hogy megveszem a legdurvábbat, csak aztán repülni nem tudom.
Teljesen jó lesz a z u807 is, annyi vele a baj, hogy nincs belőle...A sorrendet mindenesetre köszönöm!
-
Patics
tag
Ehhez kell egy külön USb linker?
-
Teréz Atya
senior tag
Ez is van, meg U807 meg V959. Josagi sorrendem:
U807 > V959 > HubsanAz U807 a legtartosabb, a V959 szeret a legjobban porogni, a Hubsan olyan lusta, de elmegy.
Amugy nemtom mi van az U807-el, BG magatol dobott egy refundot, mert nem tudtak leszallitanu az U807 alkatreszeket.
Persze a legjobb a Chaoli Dark Edition motor, de az mar majdnem brushless ar.
-
mgy
senior tag
Keresek 820-as motort, hol nézzem szerintetek, illetve honnan vettetek, ha már esetleg...
Ilyeneket találtam eddig, az alit nem tudom akarom-e. -
Patics
tag
Megjöttek az ESC-k...
De most kicsit elvesztettem a fonalat..
Az ESC-ket flashelni is kell és az cleanflightben "beállítani" is.?
Egyáltalán hozzákezdjek motorok bekötése nélkül, vagy az ESC-ket csak ha majd a motorok is rá vannak kötve állítgassam? Jól tudom, hogy az ESC-k a hangot a motorok "zizegtetésével" adják, vagy miképpen "zenél" az ESC amikor inicializál?
Összekötöttem az FC-t az ESC-kel, adtam tápot is nekik, de semmit nem csináltak...
A Cleanflightben nem találtam ESC flash opciót. Csak a "motor" fülön egy, a videókban is szereplő beállítást. Te, hogy csináltad?
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Teréz Atya #612 üzenetére
Nekem is csipog néha kis gáznál, de legalább abbahagyja nem úgy mint a buzzer, ami folyton önálló életet kezd élni (ezért nem is használom csak mérésre a terepen).
A távon beallitottam, hogy jelezzem 3.5 p-nél. -
Nohab61
aktív tag
válasz
SpydeR3412 #611 üzenetére
A leírása 1 percet ír. Nem lehet hogy csak nem vártál addig?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
SpydeR3412 #611 üzenetére
Akku radugasa utan nyomj neki gazt, elhallgat. Aztan le is veheted a gazt, mindegy, kb. egy-ket percig. Mondjukra nekem akkor is csipog, ha sokaig kis gazon reptetek.
-
SpydeR3412
aktív tag
Van egy ilyen csipogóm és amíg nem jövök rá, hogy kell kapcsolóra kötni, szeretném a gázra.
Úgy rémlik, hogy be kell dugni a vevő és a gáz (throttle) közé. És akkor ha pár másodpercig nem nyomok gázt, akkor elkezd csipogni.
Nekem nem csipog, csak mikor az aksit dugom rá.
Van ötltetek, mi lehet a baj? -
Jackal2
senior tag
Ide írom, amit tegnap Kimistával beszéltem tegnap Facebookon a vázzal kapcsolatban.
Én azt mondtam, ne vegye meg a Herkules vázat, mert nagyon nehéz és nagy. Ebben az 500-as méretben már inkább Hexákat szoktak építeni és szerintem a CX-20 motorja nem lenne hozzá elég ezzel a propellerrel. Ezek a motorok gyakorlatilag megegyeznek a DYS X2212 920KV-val, nekem is ilyen van az Ogrén, de az 330-as! váz, szóval sokkal kisebb. Namost a 9045-ös proppal 3S-en ez kb. 600 grammot emel, vagyis 2400 gramm emelőerőnk lesz 100% gázon.
A váz 460 gramm, de mire minden felkerül rá, akksival lesz vagy 1000 gramm (vagy több, gimbal 200, kamera 100, akksi 300 + az alkatrészek), na ezt kell emelnünk a 4 motorral. Ez azt jelenti, hogy ha lineáris a teljesítményleadás, akkor 1200 grammunk lesz 50%-on vagyis 200 grammal több, mint az önsúly.
Ráadásul a DYS X2212 ehhez a vázhoz szerintem kicsi. Inkább tennék rá egy lassabban forgó 28xx vagy ennél is nagyobb motort, 10-12-es proppal (a legnagyobbat, ami még nem ér bele a vázba), mert azzal ugyan ez az erő elérhető, vagy még több, de sokkal stabilabb lenne. Ehhez viszont kell 4 db új motor, tehát nem érné meg az egész herce-hurcát.
Másik, hogy egy 500-a vázat nem tudsz semmilyen táskában vinni, kivéve ha összecsukható. Az ekkora vázakat csak kocsival lehet szállítani, vagy olyan hámmal, amit a hátadra tudsz fogatni. Pl. Marciart is ezért nem viszi ki az 550-es hexát, mert egy iszonyatosan nagy szopás vele utazni
Ellenben ami nekem van váz, az 192 gramm, 360-as tehát még pont elmegy 9045-ös propellerrel (remélem hogy 10-essel is, de ezt majd meglátjuk), és 6000 Ft-ba került, full karbon. Kb 4-5 dollárért vehetsz hozzá műanyag lábat, illetve asszem 250 Ft-ért vettem piros szivacslabdát a végére, hogy ne pattogjon és ennyi.
Én erre építeném át a törött gépet, annyi hogy a tényleges építéssel még nincsen tapasztalatom, de ha egyszer eljutok addig, közzé fogom tenni a képeket
-
szacsee
nagyúr
Tesztelésre reagálnék, a pdb-t nem ismerem.
HK-n amúgy van egy rém egyszerű jó PDB csak egy bec, vagy voltage regulator (há ugyanaz)
kell hozzá.
Tesztelésre visszatérve :
RX ha jó a kimeneten (vagy bármilyen táv + vevővel) le lehet tesztelni esc + motort Esc-et etetni kell akksi fesszel és 3 vezeték esetén az RX áramellátás is megoldott, ha 2 vezeték van, akkor az RX-nek kell 5V normál esetben. Csatornára rákötöd a jel és gnd vezetéket és távon húzogatod a karokat, elvileg így mennie kell, de nálam ilyen célra van servo tester ami erre is tökéletesen alkalmas. Hátránya hogy 3 kimenet van rajta csak. Vannak jobbak is drágábban, csak nekem nem volt rá még szükség.Így a meglévő esc-motor kombó tesztelhető, bár egybe gépnél nem tudom így is kivitelezhető-e?
Ha megjön a 4. motor akkor ha mindegyik esc-motor páros jó, akkor teszteled az fc-t is majd a jövendőbeli pdb-vel. Ha jó akkor minden happy, ha nem Teréz Atyát ajánlom szaktanácsadásra... van az a sörmennyiség, amiért bekapcsolja a forrasztóállomását. -
kimista
aktív tag
hali.
cx20 crashból mondom mi maradt meg:
3 motor, egyet rendelek mellé
RX ugy néz ki megúszta, szóval táv marad.
FC is sértetlennek tűnik (apm2.52)
ESC-k is sértetlennek tűnnek
PDB kukaHerkules framet néztem ki. PDB-ben mit ajánlotok? ez már jó szerintem, nem?
egyébként lehet, hogy fele ennyi sem élte túl, de mivel nem tudom, hogy hogyan lehetne őket tesztelni, ebben maradok egyelőre.
Mit hagytam ki? Vélemény? -
szacsee
nagyúr
Öcsémnek berendeltem a flysky fs-i6-ot b-s vevővel. Taranishoz később veszek flysky modult. Ez a legolcsóbb megoldás + ha kevés lesz jó lesz a habrepcsikhez.
Tokot vettem hk-ról régebben hozzá. Quanum szemüveghez nem láttatok kemény tokot valahol? -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
SpydeR3412 #603 üzenetére
Tx csati akart lenni.
-
SpydeR3412
aktív tag
Köszi, most már repül a Falcon!
Marciart újrakalibrálta az esc-ket.
Valószínűleg marad az op, lassan megtanulom.
Csak közben kiderült, hogy a pdb rx csatija elengedett és így elmegy az kép. Azt vissza kell még rögzítenem.
Alapbeállításokkal, de nagyon jó a kis Falcon. Tetszik nagyon.A táskába meg ugye pont nem fér be a devo7, viszont a szemüveg igen.
-
szacsee
nagyúr
válasz
SpydeR3412 #601 üzenetére
CF-ről több videó van és szvsz nem bonyolult. Majdnem minden elérhető grafikusan. Zsoleszfpv is azt használta cc3d-vel.
Pár próbát csinálj még openpilottal, ha nem jön össze, akkor érdemes elgondolkozni a váltáson. -
SpydeR3412
aktív tag
Vissza fogom kapcsolni az arm-ot, csak amíg próbálkozok, az is egy plusz hiba forrás, mert nem tudom h rosszul armolok, vagy más a baj. Kapcsolóra szeretném rakni, meg buzzert is, csak meg nem jöttem rá hogy kell és meg időm se volt nagyon rá. De most lesz néhány szabadnapom végre.
A cc3d varázslója konfigurálja az ESC-két is. És pont éjjel olvastam (ZsoltiFPV-nél, ahol sok hasznos infó van), hogy állítólag a motorok fülön lehet esc-ket manual kalibralni.
Köszi az ötletet, megpróbálom.
Amúgy szívesen váltanék cf-re, de elriaszt, hogy állítólag bonyolultabb és használni kell parancssort is. Ahhoz meg kb annyit értek, mint egy földigiliszta a repüléshez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Fimi drónok
● Drón topik
● DJI topic
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest