- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Chosen: Canon R6 II vs 5D II színösszehasonlítás
- GoodSpeed: AdGuard Family Plan: Lifetime Subscription akár 9 eszközre!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Apple iPad 11” (A16, 2025) 6/128GB
- joghurt: Skype adatvesztés
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
válasz
SpydeR3412 #1997 üzenetére
Ez esetleg?
https://www.youtube.com/watch?v=pyi7brefxVs
Nincs openpilot-om, de a csávótól sokat tanultam. 🙂 -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
SpydeR3412 #1926 üzenetére
Erre valaki?
-
szacsee
nagyúr
válasz
Teréz Atya #1991 üzenetére
Nekem valami hexa rémlik, de lehet rosszul emlékszem.
Plasticbomb:
Kell a váz mérete, de inkább a max prop méret ami elfér, a váz súlya, ill. a repsúly. Ebből el lehet indulni. Blhelinél az esc-et tudod konfigurálni. Nyilván kameraplatformhoz nem kell oneshot, damped light, ellenben racerhez nem árt. Viszont Jackal mondott anno egy frankó dolgot, hogy olyan escet vegyünk, ami jó a többi gépre is, ha ez megoldható. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Plasticbomb #1988 üzenetére
Hmm, most a BlHeli firmware-rol kerdezel, vagy azt akarnad h ajanljunk konkret ESC-et?
Ha utobbi, es kibirod damped light nelkul, akkor egy 20A-os Flycolor Fairy megteszi egy MT2204 2300kv motor melle. Igy nagyjabol a gep elropkod 4S-en. Meretben 180-280 raceren gondolkozhatsz.En azt mondom, h egy BNF Falcon jo alap. Ha meg ugy erzed h kinotted, akkor johet valami magad altal osszerakott gep.
-
mgy
senior tag
válasz
Plasticbomb #1988 üzenetére
nem szeretik ott ezt a témát, aki meg épít, az úgyis itt van.
-
Sziasztok(újra?
)! KingKong 210GT-je van még valakinek Minstrel-en kívül? Átépíteném egy GEPRC GEP-ZX5 vázba, mert ez jobban tetszik. Mik lehetnek a buktatók?
-
Plasticbomb
addikt
Mivel mgy szabályosan átzavart, így ismétlem a kérdést.
Aki már épített: Ti milyen motorokat, és ESC-ket használtok, illetve hogy határozzátok meg, mit vesztek?BLHEliből van versenyquadra ajánlott verzió, és van kameraplatformra ajánlott verzió is, vagy blheli az blheli, és majdnem mindegy, mivel úgyis az FC vezényli le a repülést magát?
-
kimista
aktív tag
Én is behalmoztam 100 dbot a hk akcióban, de minden esesnel cserélem őket szál hamar el fog fogyni
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Banggoodos 20A-es SimonK ESC-em van a most epulo quadomon. Azzal szembesultem, hogy 1 kozuluk sokkal gyorsabban reagal, mint a tobbi. Tobbszor megcsinaltam a kalibralast a vezerlovel, (CC3D,) de nem valtozik semmi. Mit lehet ilyenkor csinalni? Olvasok itt firmware-rol, de bizonytalan vagyok, hogy mit, es honnan toltsek le, es hogyan kell update-elni az ESC-en. Tudnatok segiteniebben?
Elore is koszonom a segitseget! -
kimista
aktív tag
Mai bravúr. Flipet próbáltam, alacdony magassagbol, bepanikoltam, maxgaz, brle a földbe. Váz kuka, aksi szetcseszve kb csoda h nem fustol. Egyik motor szorul. Többi talán megmaradszerencsére van mindenből tartalék nalam, csak persze nem hoztam vázat, mert az úgyse törik. Nem mi.
Tud vki valami izmos vázat? Nem a kar érdekel, hanem a lapok. Konkrétan a lila alucsovet telibehajlitottam
180as quanum vazam van, arra felmegy az 5col?
-
mgy
senior tag
Szégyen gyalázat, hogy nekem lett utoljára OSD a gépen, de baromira bejön.
Az volt a para az elején, hogy lepattantam vagy kétszer az ftdi adapter-osd kapcsolatról, szerintem tönkre is tettem egy lapot, de most végre-végre.
Nekem nem volt meg, hogy ennyi mindent tudok a távról állítani, most nagy az öröm. -
szacsee
nagyúr
Ma hozott a postás 4 gps burkolatot. Több helyről rendeltem, de mindegyik kicsi.
Bn-880 nem fér bele, most barkácsolhatok.
Epoxival ragasszam össze, vagy van jobb ötletetek? -
mgy
senior tag
Atya, nem tudok jobban egyet érteni ezzel, nagyon így gondolom. Kell ugye a kikapcsolódás, másrészt meg baromira kell a repülés (stick time, hogy mondjuk ezt szépen magyarul?). Majd egy hónapom kimaradt most nyáron, hát azt se tudtam, merre van a fel és a le.
Szacsee, ha tudnád, az összes kis gép (mini, fluoreon, u807) szét van döntve tuning okokból. Aztán persze nem foglalkozok velük, mert itt vannak a nagyobbak.
A zmr-t is újra akarom építeni, gyerekeknek tanulós gépnek ÉS lowridernek, hát, majd lehet a télen. -
szacsee
nagyúr
válasz
Teréz Atya #1971 üzenetére
Az a baj , hogy nagyban gondolkodtok. Ha minden kötél szakad ott a h8 mini. 😀
-
Teréz Atya
senior tag
Most hetvegen konkretan tokon szurtam volna magam, ha nem tudtam volna reptetni. Miutan tobb oran es FW-n tul nem jott a megoldas, kimentem roptetni, hogy kiurotsem az agyam. Visszajottem es 10 perc alatt megtalaltam a neten h mi a gond.
Repkepes gep nelkul kb. agyergorccsel vitt volna el a mento.
-
mgy
senior tag
válasz
Teréz Atya #1969 üzenetére
Az amúgy fontos lépcsőfok a quadépítés-evolúcióban, mikor már csak úgy kezdesz neki egy (át)építésnek, mikor van legalább egy másik, röpképes géped.
Aztán olvas az ember hangosan röhögve jókat, mikor valaki úgy kérdez átépítésről, hogy még gépe sincs, na az a gyász... -
Teréz Atya
senior tag
Hat en mindig is az "if it aint broken, don't fix it" hive voltam, de miota a 7vegen szejjel szopatott az F3 Micro, elkapott a mindent atepiteni laz. A falcon 180 szetkapva, es mar kucsingatok a NH fele h megkuldom Beta + BlHeli-vel. Csak sajna 3 gep atepitesere az a nyamvadt 7 vege nagyon, de nagyon keves. Es meg reptetni is kene.
-
mgy
senior tag
Jaja!
Nehéz ügy amúgy, én is elveszve érzem magam néha, pedig se a szakmám nem túl távoli ettől a területtől meg a nyelvvel sincs bajom. De ha valakinek ez máshogy van, ne csodálkozzunk, ha nem mindenben naprakész. Ezért is gondoltam/mondtam, hogy amíg nem esik ki rendszeresen a gép az égből, lehet nem kell matatni a firmwareket. Ha meg valaki (mint én) állandó upgradeitiszben szenved, hát csak csinálja.Patics, nehogy bántásnak vedd, ha itthon leszel, szívesen segítek megcsinálni!
-
fape
senior tag
-
fape
senior tag
válasz
kimista #1963 üzenetére
Érdemes megnézni a changelogot is azért
-
kimista
aktív tag
Nekem azért kellett frissíteni, mert egyiken ki volt kapcsolva az aktive break. (aztán rajottrm h nem kellett vilna frisisiteni csak emiatt) de nem baj mert a 4 esc-bol egy régebbi fw volt, így már mind egyforma. De sztem is, ha működik, nem érdemes hozzanyulni
-
fape
senior tag
Van jobban mint egy leírás, egy friss ropogós kis videó a mestertől.
How To Use BLHeli Passthrough to Program BLHeli ESCs
-
mgy
senior tag
Letöltöd a blhleli suite-ot, kitömöríted, elindítod.
USB-n csatlakoztatod a quadot, cleanflightet nem indítod el, ha futott, kilépsz.
Akksi kelleni fog a progizáshoz, usb nem elég. Propok nyilván le!
Fent a menüben a harmadik menüpont alatt kiválasztod, az E pontot (Silabs/Cleanflight), lent Connect
Ha ez megvan, csatlakozott, látja mind a négy esc-t, akkor a connect felett Flash BLHeli.
A négy ESC-re külön-külön végigkattogtatni a frissítést, alapértelmezésben mindig a legfrissebbet rakja fel.
De ha jól megy a géped, szerintem ne pöcsölj vele. -
Patics
tag
válasz
kimista #1955 üzenetére
Szép reggelt!
Még mindig ott tartok, hogy az ESC-imet megvásárolt állapotban használom. Kalibráltam őket a cleanflightben de nem frissítettem fw-t rajtuk, mert nem tudom, hogy kellene... Volt valami bhelis próbálkozásom, de teljesen elakadtam, ha jól emlékszem csatlakozási hibával.
Adjatok valamirövid leírást légyszi, hogy miképpen is kellene fw-frissitenem az ESc-n..
-
foka
aktív tag
válasz
Teréz Atya #1956 üzenetére
De ha a vevőd csak 4, vagy csak 6 csatornás, akkor mi van? Azzal nem lehet összehozni? Vagy rá akarnak lassan szorítani a PPM/S-Bus csatlakozásra? Csak akkor tudod PWM-be összerakni, ha 8 csatornás vevőd van?
Találtam egy ilyen vevőt, lehet szeptemberben veszek egyet kipróbálásra.
Vagy ez még jobb lehet. -
mgy
senior tag
válasz
Teréz Atya #1956 üzenetére
Szép!
-
Teréz Atya
senior tag
1.19 folott egyes vezerlok csak akkor inicializaljak az AETR csatornakat PWM-ben, ha az osszes!!! be van kotve. Eddig egy ilyennel sem talakoztam, igy a jol bevalt modszerem szerint egyenkent akartam kisakkozni a csatornakat, mert mast mondott az F3 micro valamint a hivatalos F3 dokumentacio a csatornakiosztasrol.
-
-
mgy
senior tag
Írtam, de azt hiszem csak az anyatopikban, hogy a múltkori puff óta használhatatlan a gépem.
Nyilván cseréltem propt többet, több fajtát próbálva, ránéztem Cleanflight alól, melyik motor okoz magasabb rezonanciát. A bűnöst cseréltem, az új motorral ugyanaz. Újraforrasztottam minden áram, jelvezetéket, semmi. Raktam fel új esc-t, maradt a rázóka. Aludtam rá egyet, aztán kíváncsiságból ment fel kétágú kingkong, sokkal jobb!Gyanús-gyanús! Felraktam a 3-as Bétaflightet, aminek nagyon dicsérik a kifinomult zavarszűrését, lássatok csodát!
Úgy tűnik, maga az fc rázta a gépet, valami tört(ént) az esésnél (amit még nem látok), a keletkező zaj meg összezavarta a PID kontrollert. -
szacsee
nagyúr
-
kimista
aktív tag
ujraraktam a cleanflightot.
visszaraktam 14.3-as esc fw-t, érdekes az felment.
most rakom vissza a 14.6-ot..
lüke ez a gép.. -
szacsee
nagyúr
válasz
kimista #1949 üzenetére
Fc fw verziót akartam kérdezni.
Esetleg régebbit tolsz az fc-re. Usb 3.0 vagy 2-es csati?
Ha minden kötél szakad, akkor arduinon keresztül tudod flashelni az esc-et. Esetleg ha mész tálira, akkor szervó hosszabbító kábellel más gépéről ki lehetne próbálni.
Esc-et hol vetted?
Hk, Bg, vagy ali? -
kimista
aktív tag
Max megpróbálok felrakni rá egy régebbi verziót. Honnan lehet letolteni régebbi verziókat?
-
kimista
aktív tag
Aha.probaltam másik géppel is. Aztán megneztem a többi esct. Egyik se megy. Most van 1 db működő.
-
kimista
aktív tag
Hali. Megprobaltam flashelni az esct, ha nem jött össze. Úgy néz ki h letorolni sikerült, de amikor elkezdene írni, jön a hibauzi: failed to write flash, flash writing block failed error. Littlbe 20a, bheli bootloader van. Tok jó mert most nem tudok repülni.. Valaki help pls
-
szacsee
nagyúr
válasz
Teréz Atya #1939 üzenetére
Mesélj kérlek! ☺
-
foka
aktív tag
Szerintem az air mód csak mocskosul kihegyezett pid beállításoknál hoz észrevehető különbséget kis gáznál, amikor air mód nélkül kvázi leesne a levegőből de minimum döglött kacsaként bukdácsolna, legalábbis a korábbi leírást olvasva nekem ez jött le belőle.
Mint a horizon mód közép értékeknél és szélső kitérésnél. -
mgy
senior tag
válasz
Bé kérdés, hogy fogod ezt az apróságot rögzíteni?
-
mgy
senior tag
válasz
mi volt a gond?
-
-
mgy
senior tag
válasz
Teréz Atya #1934 üzenetére
Hát, ha pwm-ben nem megy az gyanús. Valahogy nem vágom a vevőd, egykábelesen nem lehet bekötni?
az AETR kozul a vevo barmelyik kimenetere semmi sem tortenik.
hát, ez meg egyértelmű kaka. Kíváncsi vagyok, mit mond majd az üfsz.
---Nyafogtam, hogy nem megy a micro gép. Felraktam a hármas béta bétát, rá a kamera, hááát, alig bírok utána szaladni. Kell a propvédő, na. Ámátőröknek nagyon.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
szacsee #1935 üzenetére
Pont forditva. Az aux-ok barmelyik vevocsatornara kotve vigan muzsikalnak, de az AETR kozul a vevo barmelyik kimenetere semmi sem tortenik.
1.18 nincs F3-ra, csak naze32-re.
Egy foszernak ugyanez a baja volt naze32 + CF-el, es a ergi CF megoldotta.
Este meg felrakom a legujabb beta beta-t, ha nem segit p*csan rugom a BG-t, h milyen szemetet soztak ram. -
szacsee
nagyúr
válasz
Teréz Atya #1934 üzenetére
Jól értem, hogy ha pl aux1-et kötöd pl gáz csatornára akkor sem reagál?
1.18-as cf-el mit csinál? -
Teréz Atya
senior tag
Gyerekek, elakadtam a Franken X1 projektben.
Tehat van egy ilyen micro 10 DOF F3-am. Minden faxa, csak PWM vevovel AETR1234-bol az AETR halott, barmit csinalok. Meg ilyen minimalis remeges sincs, mintha semmi jelet nem kapna a vezerlo.
Ha atpakolom a csatornakat, ugyanugy csak az AETR nem reagal. Es igy ez nem jo, mert csak 4 csatornam van. Grrrrrrrr!
Allitolag van valami bug a cleanfilghtban az 1.9 felett ami bizonyos vezerloknel ilyen hibat okoz. Mivel F3-ra nem volt oregebb FW, mint a gyari, igy elore menekultem. Mar a legujabb Betaflight van fent, de meg mindig ugyanaz a baj.
Asszem ha nem lesz uj otlet megreklamalom es asszem veszek egy ia6B-t, amit majd meghamozok h helyet nyerjek. Asszem csak a PPM, esetleg serial bemenetet hagyom majd meg. -
szacsee
nagyúr
Neked kefenélküli géped van magas frissítési frekivel fc és esc között @ oneshot125, így kicsi a késleltetés.
Mgy kefés gépre írta, hogy nem lehet air módban leszállni, ill. macerás.
Kellene egy blogbejegyzést csinálni végre a fogalmakról és azok gyakorlati megvalósításáról. Mivel nincs ilyen a gépet összerakók meg csak a tutorialokat nézegetik, ezért van az, hogy sokan profin repülnek, összeraknak egy gépet simán, de lehet sok olyan funkcióról nem tudnak, ami nagy segítség lehet.
Akív fék az a damped light kapcsolóval aktiválható blheliben, ha nincs aktiválva, akkor előfordul, hogy a propok tehetetlensége miatt még manőverezni tusz alacsony gáznál. Ha lehúzod a gázt, akkor, ha megáll a motor mint a szög, akkor be van kapcsolva, ha lassulva áll meg, akkor nincs. -
Patics
tag
Még nem egészen értem ezt az air modot, de ma kisérletezni fogok vele, pl. leszállás acro+air meg air nélkül, stb.
Úgy értelmezem, hogy air modban irányítható a racer kis gáznál is. Csakhogy nekem pl. air mód nélkül is irányítható, kis gázon...
Pl. próbáltam, hogy felmentem magasra, majd levettem a gázt és alapjáraton süllyedtem, majd próbáltam a szaltót és az orsót (folymatosan nulla/alapjárat gázon) és simán megcsinálta. Air mód nélkül. Akkor air módban mivel lesz jobb? Na majd próba.
Az "aktív fék" az mi is? Nekem pl. van olyanom vajon?
Oneshot129-em van, de azt se tudom mire jó? Kéreztem pl. a "profiktól", de ők se tudták ..
Most megcsinálom a három állású arm-ot, meg a kapcsolható air módot, aztán egy próba.. majd leírom mit tapasztaltam.
Pl. nem értem, hogy miért ne lenne jó a leszáláskor az air mód? Hiszen éppen, hogy leszálláskor kellene irányíthatónak lennie, kis gázon. Nem?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
szacsee #1925 üzenetére
Persze, lehet, nem is egyet lattam. De akkora meretben en mar 4-in-one ESC + FCB-ben gondolkoznek. Valami olyanban mint a Flycolor Fairy + SP F3 kombo, csak kicsiben. Mar egy 180-as gepben is kva keves hely, nemhogy egy 120-130-asban.
-
SpydeR3412
aktív tag
OpenPilot-ban, hogy tudom kapcsolóra tenni az ARM / DISARM-ot?
Illetve, hol tudom megnézni, hogy miképpen tudom acro-ba tenni a gépet? -
szacsee
nagyúr
Brushless gépből lehet szobakopter méretűt kihhozni?
Tarot 130-adnál láttam fc-t ami elég kicsi és talán pdb is integrált, de a leírásnál mintha más fc-t mutatna. Igaz ez a legkevesebb, mert a pololu elég kicsi, az esc-ek több helyet foglalnak. -
mgy
senior tag
Cserébe' a kis, kefés gépen nem használható úgy, ahogy javasoltam, nem lehet csak bekapcsolni és elfelejteni. Itt ugye nincs aktív fék
sokkal lassabban reagál a vezérlő utasításaira a motor, így a leszállás Air módban kalandos tud lenni. Simán háromállásúra kell csinálni az élesítést, 0, armed, armed+air, s leszálláshoz az airt el kell felejteni.
Csak hogy ne legyen egyszerűbb az élet. -
Patics
tag
Köszi, ITT van egy - szerintem jó- leírás róla...
Ma kipróbáltam, de semmi különbséget nem tapasztaltam, igaz csak most, utána olvastam el, mire is való... lehúzott gáz mellett irányítás, ezt meg nem is próbáltam. Na, majd holnap.
A karral való arm/disarm nem javasolt a leírás alapján, pedig már éppen megszoktam, de régebben kapcsolón volt, így most ujra arra rakom.
A "jobb vele a repülés"-en felül azért itt vannak érdemi és fontos infók is pluszban...
-
Patics
tag
válasz
szacsee #1914 üzenetére
Használsz "R módot"? Vagy mit?
Az említett "profi FPV-s" - től láttam, de ha jól emlékszem, mintha Zsolesz is írt volna a blogjában, valami R módról, amit a bétaflight használ. A légyeg, hogy a racerrel szaltók után "vitorlázott" egy darabig. Nagyon látványos volt és széppé, lágyabbá tette a manővereket.
Pl. felment magasra és miközben vitorlázott lefelé, csodálatos panorámát adott a kamerán keresztül..
Mi is ez pontosan, tudtok róla bővebbet?
-
Patics
tag
válasz
szacsee #1912 üzenetére
Jó, hogy leírod, persze lehet olcsóbban is kihozni, főként egy kezdő racert. Meg még nálam drágábban is..
Én írtam is, mindenből a "jobbat" drágábbat építettem be, egy "felső kategóriás" verseny racer lett belőle, ezért is kúszott hamar sokra a végösszeg. Igaz, megy is mint állat..De ahogyan MGy is írja az első összerakás óta már bőven ráment még 50-100 ezer Ft. És manapság is rendelem az újabb kiegészítőket, csicsákat, tartalékokat, folyamatosan van valami éppen szállítás alatt.
Ja és a koffereket, meg néhány apróságot (láb.közöző, páka, stb) amiket a melóból szereztem "ingyé" még bele se számoltam.. Tényleg írok -majd- egy részletes jegyzéket, én miket szereztem be, talán jó lehet az újjaknak...
-
szacsee
nagyúr
-
mgy
senior tag
válasz
szacsee #1912 üzenetére
Neeeeeeeeee!
Természetesen jó, ha előre tudja valaki, aki belevág ebbe a történetbe, hogy nem lesz olcsó. De ugyanennyire, vagy talán még inkább fontos tudni, hogy a gépet nem csak egyszer kell összerakni, ha az ember használja mindig van rajta valami szerelnivaló. Szóval pákászat nélkül ez nem nagyon megy.
Egy kollégám nagyon érdeklődik, ő is kapott egy listát pár hete a forintokról, hát meglepődött. Azóta mondogatom neki, mikor műtét van, hogy mi történt. Két hete már inkább a Mi kamerás izére izgul. -
szacsee
nagyúr
Az árat összesítve, vagy hogy egy fpv-s nem ismeri az orientációt?
A minap számolgattam épp össze öcsi ZMR gépének árát távval, ha valakit érdekel, igaz régebbi árak, van ahol pontok is voltak számítva:
ZMR váz + Littlebee 20A x4 + SP racing F3 - 27325Ft
4db BG2204 2300Kv motor - 9148Ft
10 pár prop - 1844
Akksi vezeték, zsugorcső xt60 (5560Ft big pack), egy drónra való ~ 2700Ft-ból kijön simán
Motorvédő ~1300Ft
Aksi tépőzáras rögzítő 639Ft
Matek PDB -1534Ft
Flysky FSi6 + ia6B vevő - 13696Összesen: ~58200Ft
Ami kell még az akksi és töltő.
FPV Quanum V2 + adó + vevő + kamera ~ 30000FtHa valaki kezdő drónt akarna, bár most lehet más motor ajánlott, akkor ez volt olcsón.
-
Patics
tag
Szóba jött privátban, ide is leírom, "emlékeztetőnek" ...
Az én 250-es racerem költségeiről itt írtam.
Az óta még rendeltem pár tartalék alkatrészt (2 motor, 1 ESC, 2 antenna, néhány pár prop), a behalt aklatrészek helyett is kellettek újak (4 db FC, 1 VTX), megvettem a Taranist is, így most éppen...
350-380 ezer Ft-nál tartok...De szépen repül, naponta 5 aksit kirepülök vele. Jelenleg szabad szemesen, mig meg nem jön az új Vtx. A szemcsis repítést egy hétig volt szerencsém gyakorolni, már egész kezdtem belejönni..
Megjegyzem, nekem nagyon tetszik a szabad szemes repülés. Szaltózok, orsózok, bokrokat kerülgetek, kapuk alatt repülök...persze acroban. A szemcsi mellett ezt is fogom gyakorolni.
Tegnap beszéltem egy profi FPV versenyzővel, úgy repült, hogy követni is alig birtam, de beismerte, szabad szemmel nem merne egy bokrot sem megkerülni... Mikor szembe fordulna, elvesztené az orientációt..
-
Plasticbomb
addikt
Várjuk a kimerítő teszteket!
Nálam még mindig a NightHawk VTx a téma. Illetve lehet, hogy még sem. Megjött a csere darab, ki is próbáltam. A megfelelő csatornán ad, de csak sistergő fehérzajt kapok. Kép nincs. Semmi. Ha le húzom a kamerát, akkor még tiszta a kép, csak ugye full üres. Fekete képernyő a jutalom. Lehet nem is a VTx halt meg, hanem a kamera, vagy a kábel?
Ennek örömére, megjött az utolsó Aomway antenna rendelésem is. De jó lenne végre kipróbálni....
-
mgy
senior tag
Értelmes postaköltséggel merre láttatok pololut?
-
szacsee
nagyúr
válasz
SpydeR3412 #1898 üzenetére
Neked step up converter kell, viszont jobban jársz ha step up step down convertert veszel, azt később akár magasabb feszen hajtva bec-ként is használhatod. Gyakorlatilag 1S-től kb. 4S-ig 5V-ot ad a kimeneten. Pololu-t keress, megbízható márka.
-
foka
aktív tag
Megjött a Skyzone N2000
embertelen egy darab. Alapból 2000mW-ra van beállítva, lehet galambot sütni
-
foka
aktív tag
válasz
SpydeR3412 #1898 üzenetére
Az ESC-k nagy részében van BEC (Battery Eliminator Circuit), ha feldugod a FC-re már meg is tápoltad vele, a FC-re dugott többi eszköz (vevő, GPS, buzzer...) is innen kapja a delejt. Ha nincs az ESC-ben BEC, akkor kell valami helyette, mert nem minden 12V-ról megy van ami csak 5V-tal üzemel.
A 12V is kérdéses, addig nincs gond amíg csak 3S van a terítéken, fölötte (4-5-6S nél) már kell 12V tápellátás is.
4-5S képes raceren már semmit sem szabad közvetlen akksira kötni, ezért jó az a PDB ami előállít +5V és +12V feszültséget is. És a 6S platform gépekről már ne is beszéljünk, feltöltve az már 25,2V lesz.BEC az ESC-ben
OPTO ESC nincs BEC, a vezérlés optocsatolóval megy át, galvanikusan le van választva amagasabb feszültségű részekről, biztonságos, de nem is jöhett visszafele táp se.
SBEC kapcsolóüzemi bec, jó működésű, de a vacakabb minőségűek iszonyatos zajt generálnak pl a kamera és vtx jeleiben.
UBEC Universal Battery Eliminator Circuit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Fimi drónok
● Drón topik
● DJI topic
- 4db GYÁRI Peugeot 16 -os használt lemezfelnik ajándék dísztárcsákkal Nexen N'blue nyári gumikkal
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Lapierre e-Zesty AM 9.2 Fully carbon Ebike
- Jura Ena 8
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iking.hu - Apple iPhone 14 Pro Max 256GB - Deep Purple - Használt, karcmentes állapotban , 100%
- Xiaomi 12 Pro 256/12GB / szép állapotban / 12 hónap jótállssal
- Bomba ár! Huawei Matebook 14 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I Nvidia I 14" 2K Touch I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes állapotban
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest