- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Chosen: Canon R6 II vs 5D II színösszehasonlítás
- GoodSpeed: AdGuard Family Plan: Lifetime Subscription akár 9 eszközre!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Apple iPad 11” (A16, 2025) 6/128GB
- joghurt: Skype adatvesztés
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
Gimbal ügyileg lenne kérdésem. Bugs 3-ra végre sikerült rá raknom, relative normálisan (walkera G-2D). Igaz, az Eken H9 nem nagyon fér el benne, de ezt meg tudom oldani majd. Viszont, szeretnék egy Hawkeye Firefly Q6-t rá varázsolni. Ehhez más tartó kellene, igaz, a girót is utána kell szerelni. Van valami egyszerű módja a dolognak? Példul, ha el tudnám forgatni 90 fokkal, ugye akkor rá tudnám akár tépőzárral is rakni, csak a giról kellene megoldani. lehetséges ezt valahogy akár szoftveresen is át variálni?
-
Allien
veterán
válasz
Teréz Atya #3739 üzenetére
Természetesen faktory resetet is nyomkodtam már párszor.
De még el se jutottam odáig, hogy a mélylélektanába gázoljak.
-
Allien
veterán
válasz
Teréz Atya #3734 üzenetére
Igaziból nem is az a lényeg, hogy ne turnigy fw legyen rajta. hanem olyan, mintha mode 1-re váltott volna, vagy mi a fene. A gázkar a bal oldal le-fel irányról át került a jobb kar ball-jobbra irányra.
-
Allien
veterán
Sajnos, elkövettem egy hibát. A hobby kingről vettem egy I6s-t, ami ugye Turnigy TGY-i6S néven fut. (Mode 2) Meg akartam úszni az áfázást, ezért EU-ból rendeltem. Aztán gondoltam egyet, firmware frissítés, HK oldaláról file menü (szigorúan mode 2-s részen). Innen kezdve nézek, mint Rozi a moziban. Gázkar az nem ott van.Sticks mode: M1, M2, M3, M4,
M1-nél jobb stick ball-jobb irány, M2-nél szintén, M3-4-nél átkerül ball kar ball-jobb irányra.Wtf? Ezt meg hogyan? Eredeti firmware-val emlékeim szerint nem tapasztaltam ezt.
De így esélytelen bármit is vezérelni.
Az FS firmware-t nem fogadja el, de a verzió stimmel. -
Allien
veterán
válasz
Teréz Atya #3460 üzenetére
Ok, KÖSZI!
-
Allien
veterán
A Falcon-hoz, meg amúgy az usb-vel ellátott (CF-s) repvezérlőkhöz lehet valahogy mobilt/tabletet kötni (otg kábellel pl), hogy ne kelljen hozzá PC?
Ha igen, mi kell hozzá?
(a cél, hogy a repvezérlőt lehessen konfigolni CF-l mondjuk) -
Allien
veterán
válasz
Teréz Atya #3123 üzenetére
晚上好
-
Allien
veterán
válasz
KaiotEch #3012 üzenetére
Van egy ilyenem:
[link]
Nomármost. Ha nagyon megerőltetem magamat, karton papírt shimán szerzek, és a monitort akár messzebb is ki tudnám helyezni.Ha meg színezni akarnám, akkor pláne nem lehet gond, de, nem magentára színezném, elvből nem.
Persze, egy jó kis rózsaszín, lila beütéssel már más lenne.
-
-
Allien
veterán
Tanácsot kérnék, fpv goggle vásárláshoz. Most hírtelen több ilyennek lentebb ment az ára.
Eachine EV800 lement 60 dolcsira.
Hobby King-n meg több is:
Visionplus FPV Goggles, ami kísértetiesen hasonlít Eachine VR009-re, de bg-n sokkal drágább jelenleg. 25 dolcsi plusz szállítás.Viszont ehhez nincs akksi (mondjuk éppen nem baj).
Quanum Cyclops FPV 40 dolcsi, plusz szállítás, sajna, EU raktárban nincsen, ha jól látom éppen. -
Allien
veterán
Turnigy Evolution Digital AFHDS transmitter! Kicsi, egyszerű cucc, ha a méret a fontos. kb 60 dolcsi, plusz 16 a szállítás, bár még back orrer-es.
-
Allien
veterán
Ma sikerült félig-meddig beüzemelni az első építős quadcopterem.
Persze, a legjobb rész az volt, amikor CF-ben átléptem a menübe valahova, és a motorok azonnal elkezdtek pörögni.
Asszem a config menübe ugye be van állítva a min throttle. Elkezdte annyival pörgetni, és persze az anyák szép lassan lerepültek, mert ugye minek húztam volna meg őket.
A lényeg, hogy a TY I6S-t sikerült blindelnem mind két receiverrel, csak a Naza vezérlő nem ette meg se a ppm, se az sbus részt sem, csak a csatornánkénti össze kötést (azaz, a iA6C-vel sehogy sem sikerült beizzítani a Naza-t sajna (de ez valszeg a bénaságomból fakad, remélem).
iA6B-nél pl nem jöttem rá, i-bus résznél ch2-4-ig kell csatlakoztatni, vagy ck5-6+vcc.
A második verzióval próbálkoztam, de sehogy se sikerült a távval a vezérlés (CF-ben meg se nyekkent).
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #2686 üzenetére
Én most a cleanflight-el szopok, annál nagyobb bugom nincsen. Valszeg, rakhatom újra a pót windowsomat holnap, mert az istennek se sikerül a gépre dugott FC-ket konfigolni. Firmware frissítést adja fel, de még az se megy, mert eldobja hiba üzivel (usb drive-re gyanakszom, de mindent felraktam, amit a CF oldalán írnak, és egyszer sikerült is belépnem a FC menüjébe még régebben, ma meg nem is látja)
-
Allien
veterán
Persze, vannak hibái.
Régi az FW... Az az izé fingom nincs, mi az (gimbal self centering), és mire jó. Persze, láttam, hogy van.
De, legalább NEM fogta meg a vám, és ha holnap lesz egy kis szerencsém, még a végén sikerül beüzemelni a Falcon 180-t vele...
Számomra a monitorja a gáz. Az első típusok voltak ilyen gagyi scrollozósok, hogy húzod, és vibrál. De ez van. -
Allien
veterán
Ne rinyáljatok mán!
Különben is, NEM a termék lesz illegális, hanem a szabadban való reptetés!!! Azt sehol sem olvasom, hogy ZÁRT térbe NE lehessen reptetni!
Ergo, amikor leáll a metró, az elég hosszú, hogy meg lehessen küldeni a koptereket.
-
Allien
veterán
Jaja, tényleg. De, mégsem...
Ugyanis nincs a fiókomban XT60-s csati, se anya se apa.
Ergo, így is-, úgy is rendelnem kellene cuccot hozzá.
Akkor már egyszerűbb egyet készen venni, majd rá érnék tökölni a másik verzióval.
Bár, éppen nem annyira érint, nincsen boardom, hogy egyszerre töltsek akksikat.
-
Allien
veterán
Beszéltetek itt bizonyos védelemről, töltés közbe meg főleg összerakás, beüzemelés közbeniről, ahol egy (pl) X60-s toldónál közbe lett iktatva egy lámpa. (lásd Jackal2 blogja példul) HK-n találtam hasonló cuccot, ahol egy autós biztivel oldják meg.:
[link]Ez helyettesíti azt a lámpás megoldást?
-
Allien
veterán
válasz
Teréz Atya #2581 üzenetére
-
Allien
veterán
válasz
Plasticbomb #2536 üzenetére
Azért NE szídd magadat. Rengeteg helyen van így megcsinálva, GYÁRILAG! Lásd Falcon 180. Megkaptam, és kötegelővel. Igaz, még semmit se csináltam, de ez jó példa. Én a másik gépemen, igaz, ideiglenesen, de sima vezetékkel kötegeltem le. Nem túl erősen, még amúgy se fog felszállni.
-
Allien
veterán
válasz
Plasticbomb #2531 üzenetére
Namost, akkor Nálad mi volt a bibi? Elpattant egy vezeték, vagy mi?
-
Allien
veterán
válasz
d.tiborz #2497 üzenetére
Nem is beszélve olyan dolgokról, hogy pl mennyien vettek itt Falcon 180-t, mégis, előbb-utóbb, de MIND másképpen fog kinézni. Az enyim TUTIRA, mert át cserélem színesre az alu távtartókat, a motor védő is előbb-utóbb NEM zűd lesz.
Ergo, annak ellenére, hogy az alapok ugyan azok, és lesznek, akik nem nagyon módosítanak rajta, mindenkinek más az elképzelése, felhasználása. Ugye többnyire 4s akksit fognak rá rakni a népek, de tuti lesz olyan, aki marad a 3s-nél, mert nem száguldozni akar vele. Lesz olyan, aki leszedi a felső carbon részt, me minek, és más megoldást alkalmaz, STB...
-
Allien
veterán
válasz
Keeperv85 #2475 üzenetére
Én erősen gondolkodtam az MJX X600 fejlesztgetésén. De, letettem róla, pedig én nem is törtem össze egyszer se, még motort sem kellett cserélnem, mint pl. Jackal2-nek. Mégis, nagyon korlátosak a lehetőségek. Elsőre, nagyobb akksi kellene rá, majd ledeket megoldani. De, innen NINCS tovább. Normálisabb kamerát nem fog elbírni, azaz max a saját gyári C4005 típusúakat. Nem rossz az se, célnak megfelel. De, amikor megjött az XK X250-s gépem, elő se vettem egy MJX-t sem (annak ellenére, hogy az is coreless). Pedig, jó gépek azok is, de, az X250 jobban bejön. Aztán, jött az X251, és rá kellett jöjjek, hogy EZ még kb az az ár, hogy ha elveszne, EZT még hajlandó leszek kifizetni még 1x akár. Élvezetbe meg kenterbe veri az ÖSSZES többi kis gépemet (és itt NEM a méretről beszélek, mert ugyan akkora, mint az X250). Nem száguldozok vele többnyire. De, bármi gond van, legalább van benne erő tartalék. Ha zuhan, mert valamit elbénáztam, a coreless gépek csapódnak, ez az X251 meg nem (többnyire). Még a fullosra állított (tarantula távval) X250 is lomhán reagál az X251-hez képest, az MJX gépek meg sokkal lomhábbak.
Lehet babrálgatni a kisebb gépekkel is, de koránt sem olyan élvezet, mint amiben VAN erő.Ráadásul, a kisebb gépek kevésbé tolerálják a "fejlesztéseidet". -
Allien
veterán
Amúgy, a Falcon 180-ba milyen akksi fér még bele, 3s méretben? Mi a max méret, ami bele rakható? példul, ZOP Power 3S 11.1V 2300MAH 90C bele férne? Gyári 1500, 3s akksi 18x35x88cm, a ZOP meg 18x43x93.
-
Allien
veterán
Megjött a Giant Power Dinogy 4s akksi a Falcon 180 ARF-hez. Már CSAK a Falconnak kellene megérkeznie.
Szept- 9-n adtam le a rendelést, 11-n feladták, és 19-n kézben volt. Ilyenem még nem nagyon volt... Igaz, Priority Direct Mail-l.
A Falcon-t meg 9-n küldték el, és mintha talán ma érkezett Mo.-ra.
Már csak egy I6-s távot, meg receivert kellene vegyek hozzá. -
Allien
veterán
válasz
Teréz Atya #2316 üzenetére
Amugy a rep idők hogyan alakulnak? 3s 4s verziokkal. Melyikkel megy a legtovabb?
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #2262 üzenetére
éppen az a dilemmám, hogy mondjuk adott 140 dodó. Me ennyibe fáj a falcon 180 teljes kiadás, azaz távval, fpv-vel, egy akksival. De, ha az alap verziót venném, az "csak" 73 dolcsi, és a maradék 67 dolcsiból kellene távot vennem, meg fpv szettet, és talán egy akksit. Bár, van egy 1000-s turnigy-m, ami bizti bele KELL, hogy férjen, a Graphene 1500 akksim már nem tudom... (ebbe megerőstíhetne valaki, hogy igen v. nem jó a falcon 180-ba, THX)
Tehát, kérdés, amit majd megnézek otthon, hogy az i6s-re rá tudom nyomni a -20%-os kuponomat, és mellé berakom az fpv szetet, ami 29 dodó, akkor ez kb 80 dolcsi. viszont a távja szerintem jobb, mint az a i6, amit mellé raknak.
Mi a véleményed az Eachine EB185-ről? RTF verzióban az is 150 dodó, ráadásul van rajta gps modul is (gondolom dísznek).Viszont annál az ARF rész mintha nyerőbb lenne, csak a gps modul, és a transmitter rész hiányzik belőle. A gps nem érdekes, elvileg még van is nekem is. Transmitter meg 70 dolcsi, de amit írtam, talán -20% is, így a 108-hoz jön hozzá 56 jobb esetben.
-
-
Allien
veterán
válasz
NightLord #2241 üzenetére
Találtam még 1 versenyzőt, Eachine Falcon 250 Pro, itt is lespórolták az FPV+akksi részt, de ez egy dolog.
Te melyik verziót rendelted? -
Allien
veterán
No, tovább dilemmázom. Sajna, úgy nézem, a BG-s snap uppról tuti lemaradok, mobil telóról kevés esélyt adok bármit is megvenni, ami érdekelne.
Marad a jelenlegi állapot. Azaz, példul az 50%os akció RC50 kóddal, de kb két változat lehetséges...
Falcon 180 ARF verzió (73 dolcsi), az RTF verzió 40E már sajna nem fog bele férni. Vagy, még esetleg a Eachine EB185 ARF verzióban. Ugye 22E v. 32E. Az falcon herélt, nincsen fpv kamera, és adó sem, meg akksi se... Viszont, normál FC van alatta, meg PCB, nem úgy, mint a EB185-nál, ahol egy nyáklapra raktak mindent.Ráadásul, a GPS-t lespúrolták róla, a teljes
(távos ) RTF verzióhoz képest (most hogy egyáltalán működik-e, az más kérdés). Ergo, nagy a dilemma. Blade 185 jobban bejövős formailag, de ésszerűség az F180 felé terelne. Még egy, van -20%-os kuponom, amit MÁS szettekhez fel tudnék használni, azaz pl Eachine Racer 250 ARF verzió, vagy PNP, amiben nincsen akksi.
Vélemény? Tanács, melyiket NE?
(távvezérlő első kanyarban a Devo 7E+RX701) -
Allien
veterán
válasz
d.tiborz #2228 üzenetére
KÖSZI az infót! De HK-n a fekete, és international résznél az egyik reviews:
I bought this transmitter from Hobbyking as it is reported to be the same as the Flysky FS-i6s. Mine is actually labelled "FS-i6s" on the back. I thought that I would therefore be able to update to the latest Flysky firmware, but no, it won't accept the firmware. That means that I have no exponential, no D/R, plus the trim adjustment is complicated, and cannot be done on the fly. There are also quite a lot of other very useful features (google them!) in the latest Flysky firmware, all of which I cannot use. This is very disappointing, as without the Flysky firmware, this transmitter is actually less capable than the much cheaper TGY-i6. I now wish I'd gone elsewhere for the Flysky equivalent. Come on Hobbyking - the firmware is out there, -why can't we have it?Tehát, nem tudta az illető Flysky FS-i6s-re alakítani firware update-val. Lehet, Ő volt a béna, vagy mókolni kell vele, esetleg tényleg nem lehet, ezt nem tudom. De alig olcsóbb EU raktárból, mint a Flysky FS-i6s 10 csatornás vevővel, és telefen tartóval (mert ez utóbbit kispúrolták a HK-s ajánlatból) de kínából.
-
Allien
veterán
válasz
Plasticbomb #2225 üzenetére
Azért az egyértelmű, hogy távvezérlő között óriási a különbség. Van pl egy RC autóm, igaziból ingyé volt. Egyszer ha kipróbáltam talán. Szép nagy, de ennyi. Egy hulladék. Az autó még csak-csak, mert gurul. De a táv. Az irányváltás nem fokozatmentes, hanem van a jobbra (de akkor full elcsapja a kereket abba az irányba), vagy ballra (szintén egyből végállásra), gáz-fék dettó. Ez nemélmény még nekem se. Egy gyereknek főleg nem...
Miközben van egy wltoys alap kicsi rc autóm, ami igaz, nem túl nagy, de remek szórakozás, mert full kontrollálható. Ugyan ez a helikopter/quadcopter vonal...
Nézzük meg a távokat. A gyerek méretű kis távok számomra borzalmasak, még ha el is vagyok velük, de nem élvezem igaziból. Aztán, ott van az XK X260 formatervezett távja. Az is vicc, de anyagminőségre totál más. Az MJX család is hasonló. Az X800-t az X600 távjával nyomtam, mert az egy jó érzés volt. Aztán, kézbe veszem a Devo 7E-t, és azt kérdem, mi a manóért szenvedek a többi gagyival?Valszeg, a felsőbb kategória is hasonló. Sokkal precízebb irányítás, beállítás egybe. És igen is MEGÉR akár 3x-s árat is! Csak nekem sincsen rá keretem...
De Neked ONE! Ja nem, sorry, VAN! -
Allien
veterán
válasz
Plasticbomb #2215 üzenetére
Annyi bizti, hogy nem akarok tákolni, arra ott a devo 7E.
Habár, antenna modot shimán bevállalom.
De, ésszerűen, nekem NEM lesz taranisom 200 dolcsi felett. Max amit hajlandó lennék kiadni távért kb 100 dodó. De a lényeg, a HK-s I6S-t NEM szabad megvenni, mert NEm lehet rá rakni más firmware-t, CSAK a Turnigy-ét. Legalábbis, a második review ezt írja.
Ergo, felejtős.
-
Allien
veterán
Van a BG-n Flysky FS-i6S 2 verzió. Ugye vagy FS-iA10B Receiver, vagy FS-iA6B. De! HK-n van Turnigy TGY-i6S, iA6B ÉS iA6C Receiver-rel. Mi a két receiver között a különbség, és ugye a 10 csatornás VEVŐ mennyivel jobb választás?
Bár a BG-s verzióhoz jár a telefon/tablet tartó is.
-
Allien
veterán
válasz
SpydeR3412 #2191 üzenetére
A légellenállás ugye félig-meddig vicc vótt.
<---
-
Allien
veterán
válasz
Teréz Atya #2189 üzenetére
Na ez a lényeg. X251-n nem lesz akkora gond, egyenlőre, de még a raceremen se, mert még fel se szált, és 3s akksis, bár ettől még lehetne gyors, a 6 colos proppokkal.
De, úgy se fpv szemüveggel kezdem majd a racert irányítani, akkor első köbe még elmegy.
Ha már a delay lesz a legkisebb gondom, akkor meg már mindegy lesz. Bár, még tökölök, a V666 adó része elvileg kicserélhetőnek érzem. Ergo, egy "normális" adó résszel lecserélve elképzelhető, hogy még felvevős is maradna a cucc, és a delay is megfelelő lesz? Tehát, V66 kamera rész, adó rész lecserélve, plusz "normális" FPV szemcsi? Valahogy SOKKAL praktikusabb a V666 kialakítása, mint egy átlag racer kamera, ami QRVA nagy légellenállást fejt ki.
-
Allien
veterán
válasz
SpydeR3412 #2186 üzenetére
Ergo, nincs jó válasz erre, ki kell próbálni.
Le kellene tesztelnem a hatótávot pl. Ha megfelelő lenne, a kép nem annyira probléma eleinte. Ez se szokott akadozni, de eddig nagyon kis távolságon használtam.
NA, majd megprószálom, hátha...
-
Allien
veterán
Na, egy kérdés sorozatot küldenék Rátok!
Ugye, cél a spúrolás, ami inkább csak annyiból nyilvánul meg, hogy egyszerre nem tudok mindent berendelni, illetve, vannak cuccok, amelyek már vannak. A lényeg, fpv kamera. Adott jelenleg az X250A FPV szettje, és a V666 szett. Ezekre ugye 720P van írva, és rögzítősek. Rá is lehet applikálni egy kis tákolásra elvileg mindenre. De, miben jobb egy "FPV szet"? Mint pl Eachine EF-01 AIO, vagy külön kamera+adó? Ezek ráadásul nem is felvevősek. A cél persze NEM az, hogy versenyezzek, még ha elvileg lesz is egy racerem, de nem azért csinálom, hogy versenyezzek vele. Ugye, most az egyik projektem az FPV monitor készítése (kardboardból), de azért nagyon csábító az Eachine EV800 5 Inches 800x480 FPV Goggles appon keresztüli 50 dolcsi ára. Tehát, miben JOBB egy racerre szánt kamera kombó?
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #2156 üzenetére
Ok, hát benne van. Kérdés, működik-é?
Végül is levihető az ára 30 alá... Ha nem akciózzák be, még teljes áron is nyerőbbnek néz ki, mint az X1-X251. Kérdés, melyik része a rossz?
Leszálló talp? Vagy maga a test törik, mint a ropi? Esettleg csiga, és a hatótávja 50 méter? Majd kiderül, ha majd megkapod, mert ugye MEGRENDELED!
Ha jól látom, ráadásul telis-tele van csatlakozókkal gimbalnak, meg kamerának. Haj, mikó lesz mán fizetés...
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #2154 üzenetére
Pedig DE! Van abban! Legalábbis, egyfelől a Follow me funkció erre utal, illetve a dobozán OTT van a gps jelölés is! Lásd video:
[link]
Ha jól látom, ráadásul nem okos akksis, legalábbis a videjóban mutatják a belsejét, egy csepp elektronikát nem vélek benne felfedezni! Ha ez ennyi lenne, ilyen feltételek mellett, ránézésre magasan best buy! Még teljes áron is! De ugye, most bárki kaphat -10%-ot face megosztásért, vagy google plusszért is.
Ja, és ha jól látom, szabvány 1806-2300KV-s motor van rajta! Mondjuk nem túl méretes, 33cm (22cm a motorok között). -
Allien
veterán
Az X251 propellere hány colos?
4-re töppelem, kisebb az ötösnél, ahogy tegnap néztem.
-
Allien
veterán
válasz
szacsee #2039 üzenetére
De, biztos jó.
De 5Voltal, vagy 12-vel? Mert valahogy nem találom a maunalban.
Acro Afro Mini Naze32
Naze32 10DOF Rev5 MPU6050
Ez a két vezérlőm van. mondjuk, a kisebbiket még lövésem sincsen, hogyan erősíteném fel a vázra, hogy ne tudjon bemozdulni. -
Allien
veterán
válasz
KaiotEch #2008 üzenetére
Neba... Akkor felejtsed el az EGÉSZ átépítést! (wazze, ahogy mondani szokás, má ne bántóggyá meg)
Vedd meg a kingKongot egybe cuccot. Ha tetszik a móka, akkor is valszeg jópárszor crash lesz belőe, persze, kérdés, mennyire sérül, és mi (de legalább nem azt a szééép új vázat fogod sajnálni). Az is lehet, hogy qrvára nem fog tetszeni a drónozás. Ergo, eleve venni egy új vázat, át barkácsolni mindent bele, hidd el, már az elején megunod, feladod, és csak bosszankodni fogsz. Miért? Azért, mert az egy dolog, hogy az alkatrészeket át lehet pakolni, de mások a méreteik (a csavar helyek egyeznek, azzal nem lenne baj valszeg), viszont a kábeleket beszabták MÉRETRE a kingikongiba. Ha csak fél centivel is hosszabb kellene a másik vázba, már forraszthatod át az összes nyavajás vezetéket.Ha meg a vezeték hosszabb, de csak éppenhogy, el se tudod normálisan rendezni/hajtogatni.
Aztán, ha tetszik/jól megy a drónozgatás, megveszed AZT a vázat, és rendelsz bele teljesen MÁS, ÚJ összetevőket. Vagy addigra lesz még szebb/jobb választék, és inkább AZT fogod megvenni, de addigra már legalább lesz fogalmad, mibe is vágsz bele.
szerintem -
Allien
veterán
válasz
Plasticbomb #1988 üzenetére
Mivel mindegykit kérdezel, én mint szagértő válaszolok.
Én speciel úgy választottam, hogy találtam egy jónak kinéző akciót a hobby kingen (Quanum NEON 250 V2 Carbon Race Frame Kit With LEDs), 14 dolcsi volt házhoz szállítva. De ez csak váz. Ehhez szintén HK- "akció", az LDPOWER D250-2 Multicopter Power System 2206-1900kv , és ugye ma is akciós, ergo, valszeg ez a normál ára (kb EU44.31 pusz szállítás). A többi része már BG-s, és még persze össze se raktam, de nevezz csak profDrMesternek.
Valszeg, vannak, akik nálam sokkal ügyetlenebbek, és mondjuk a HK-s propeller akcióban berendeltek 100 garnitúra semmiresejó proppot, és ahhoz vesznek motort, majd esc-t, és úgy vázat.
Tehát, ha jól megnézed, sikerült egy olyan vázat vennem, ami már nem is kapható, de már eleve benne van, hogy törni fog, és onnan kuka a váz.De legalább vettem hozzá szééép kék távtartót: [link]
kék színben, és azt kell mondjam, hogy nagggyon jól néz ki. -
Allien
veterán
válasz
SpydeR3412 #1859 üzenetére
Igen, valszeg ez lesz a legjobb verzió, tesztre. De valszeg berendelek olyan cuccot, ami Patics gépének a végében van...
esetleg
-
Allien
veterán
A cinezéssel természetesen semmi baj, ezt eljátszottam. Azért nem kóser úgy, mert a vezeték kör keresztmetszetű, a nyák meg lapos, nagyon kis felületen érintkezik, vagy nagyon-nagyon sok cinnel kell megtámasztani.
Ráadásul a Tied fixen egy lapra megy, az enyim meg csak lóg a levegőben, egyelőre.
Mondjuk, első kanyarba csak addig akarom össze rakni, hogy egyáltalán mi fán terem az "építés". Pl banán dugós motor+ESC-m van, ezért nem is vágom még szét a vezetékeket.
Majd, ha úgy érzem, hogy fel tudna emelkedni, na, akkor se.
Ugyanis sajna, már nem kapható a vázam, ergo, ha törik valahol, csere nuku.
Akkor meg kereshetek olyan vázat, amire ezeket az alkatrészeket úgyis újból át kell szabni. 2206-s motor 15A-s esc, 3s akksi a max, 6-s propellerekkel.
FPV kamerának meg lehet, rá barkácsolom a V666 szettet. Kezdésnek bőven jó lesz megörökíteni a crash-t.
(#1857) Patics
Mellékesen, mennyire gáz, vagy "értelmes" dolog, ha fordítva csinálom? A rep vezérlő kerülne alulra, a PDB fölé. Acro Afro Mini lenne, és gondolom, ha az van alul, jobban le tudnám rögzíteni a vázhoz, míg ugye a PDB felett kvázi nincs mihez kötöznöm. A PDB vezetékeit meg a felső carbon részhez rögzíteném, nem az alsóhoz. -
Allien
veterán
Van egy PDB-m. (ilyen). Vettem egy előszerelt X600-s csatit, azaz már csak a drótot kellene beforrasszam. Csakhogy, nem nagyon megy bele a likba a drót, még a cint is próbáltam leszedni, akkor se. Fúrjam meg a PDB-t (hihi), vagy farigcsáljam meg a vezetéket, hogy bele menjen a helyére?
Laposan rá próbáltam forrasztani, eléggé instabil. Ha meg függőlegesen forrasztom, csak rá, eléggé bizonytalan vagyok, mennyire tartós lenne...
-
Allien
veterán
Távvezérlőnél FlySky FS-i6 FS-iA6B Receiver verzióval érdemes venni, vagy esetleg egyből FS-i6S FS-iA10B Receiver?
-
Allien
veterán
Meg. 4 motor, 4 esc, 4 prop 55 dolcsi házhoz. Ha repülni fog, már örülök neki. Kérdés, melyik lesz hamarabb. X251-m, vagy Quanum NEON 250 V2-m.
Persze, az utóbbival sok bajom van/lesz, de ha a kecseg posta így fojtatja, még a végén hamarabb össze rakom a neont.
Pedig, félek tőle rendesen. Fizikailag össze rakom, azzal nincs baj, de flashelni, programozni már érdekesebb lesz. -
Allien
veterán
válasz
szacsee #1344 üzenetére
Akkor az a kérdés, hogy a 20-25-s C érték mennyire szolgálja ki a motorokat, és tudna-e max teljesítményt kiadni. Ugye, 4x15A a maximum elvileg, ha jól okoskodom. Ez 60A, oda a zippy éppen kevés lenne, bár úgy se megyünk mindig 100%-on, illetve, 35C Burst, azaz ki tudja adni azért magából elvileg a max teljesítményt.
Ha jól okoskodom. -
Allien
veterán
Ok, köszi. De, mi az a "kisebb c érték", azaz, jelenleg ami kb elérhető EU raktárból, példának ZIPPY Compact 2200mAh 3S 25C, Turnigy Graphene 1500mAh 3S 65C, Turnigy nano-tech 1000mAh 3S 45~90C, gyorsan kiragadva pár példa. (egy fix van elvileg, 23mm a max belmagasság az akksi helynek)
A Zippy mAh-ban nyerő, de "csak" 25C (max 35C), a Graphene 1500 magas C értékkel még határ eset méretben, pont 23mm, kicsi turnigy 1000-s meg ugye méretben nyerő (pl súly).Elegendő-e a Zippy 25-s C értéke?
-
Allien
veterán
Lenne egy kérdésem (ismét).
LDPOWER MT2206-1900KV szettem lesz, 15A-s ESC-vel érkezik. A motor 2s, ill 3s akksikkal megy, gyárilag 6030-s propokkal érkezik. No már most, melyiket érdemesebb, egy nagyobb 2S akksit, vagy egy kisebb 3s-t? Ja, és jön majd hozzá 6040-s bull nose propp is.
Motor adatainál:
volts......prop........throttle.....amps.....watts....thrust
..7,4V.....6030.......100%........5.3........39.22......228
..7,4V.....6045.......100%........9.2........68.08......335
11,1V......6030.......100%......10.3.......114.33.....480
11.1V......6045.........75%......10.1.......112.11....430.5
11.1V......6045.......100%......16.2.......179.82....594.5Ebből azt szűröm le, hogy 2s akksival a legerősebb verzióban is gyengébb egy 3s-s akksinál. Csakhogy, 6040-s proppok jönnek, nem 6045-s.
Ha 6045-s lenne, a 15A-s esc lehet, elfüstölne hosszabb 100%-s terhelésnél. De mi a helyzet 6040-s bull nose propokkal? Ezt hogyan lehet számolni?
Illetve, 2s akksinál az a helyzet, hogy mah-ben és C értékben sokkal nagyobbat is bele tudnék rakni. Most
Turnigy nano-tech 1500mah 3S 35~70C lenne ideális (csak épp nincsen EU raktárban, UK meg drága a szállítás). Viszont 2s-ben 2250mah 2S 65~130C is simán elférne. -
Allien
veterán
Lenne további kérdésem. Megérkezett a BEC-m, erre ugye gond nélkül köthető az 5V-s ágra fpv? A "Kezdő FPV Verseny" YT-s videóban külön oldotta meg, mert ha jól sejtem, kicsi volt a terhelhetősége az Ő BEC-jének. De az enyémnek 3A-s, gondolom, ez így menni fog gond nélkül.
Illetve, megérkezett a rep vezérlőm is. Rá lehet kötni a pc-re úgy, hogy nincsen rajta terhelésképpen se esc, se motor, se semmi? -
Allien
veterán
Tud valaki esetleg akciós cuccot? Amit keresek, 20A esc (active breakinget, a oneshotot és BLheli firmwares), és 2204-s motorok.
Sajna, épp HK-n nem nagyon van jelenleg. Igaz, nem is sürgős.
-
Allien
veterán
válasz
kimista #1232 üzenetére
tépőzár, szigszalag, zsugorcső, XT60 tápcsati, műanyag távtartók, motor védő. stb
-
Allien
veterán
Amúgy, most "akciós" a Boscam TR1 FPV All-In-One Camera 1440x1080 30FPS, SD kártya foglalat, szállítással $42.72.
-
Allien
veterán
Quanum Trifecta Mini-nél eléggé egy síkban van a kamera (mobius féleségek) a vázzal. Hajtogatós ráadásul.
-
Allien
veterán
KINGKONG akció van BG-n.
-10% -
Allien
veterán
-
Allien
veterán
Azon töröm hüle kobakomat, hogy hogyan tudnám óccsón megúszni első körben a goggles-t. Ok, a HK-s megoldás se rossz, meg ugye hasonló árban van BG-n is. De ugye van már 2 monitorom (jó, az egyik úton van, mint mindenkinek).
De a BG-n van FPV Cardboard, és valszeg csak a monitor alját kell megoldani, hogy beférjen. Lehet, berendelek egyet, ennyit megérne, aztán, ha beválik, akkor rá érek normálisat venni.
-
Allien
veterán
Dehát VAN nem is 1, ami repül!
MJX 901, MJX 800, MJX 600, XK X250, Cheerson CX10 (mondjuk, ezt már rég nem használom).
Ami azt illeti, a GB is egy érdekes állatfajta. ugye, amikor itt írták, hogy húha, akciós a X251, oda volt írva, hogy még 25 darab (sacc/kb), ez csökkent, majd hírtelen megint felugrott, csökkent, majd megent felugrott.Mintha azt sugalnák, hogy minél hamarabb vedd meg, ne totojázz.
Egy gondom van, nem látom az akksi méreteit, sajna...
-
Allien
veterán
válasz
Teréz Atya #963 üzenetére
Ok, akkor felejtsük el a gps-t.
A lényeg, hogy repüljön.
Persze, jó lenne az osd, hogy a monitoron láthassam az akku állapotát, az iránytűt, magasságot, de ugye első körben felesleges. HobbyKing™ KK2.1HC a legolcsóbb választás, amivel felszállhat, ha jól sejtem.
Aztán, ha majd lesz rá pénzem veszek egy normáis vezérlőt, de a Naza akkor is felejtős, az ára miatt. Az egész cuccomat össze adom, se jön ki ennyire.
Max mégse kamera platform lesz, hanem csak fun.
-
Allien
veterán
Ok, olyat akkor se veszek.
Nincs Eu raktárban, márpedig berendelem Quanum Venture-t, mert az VAN EU raktárban. A GB-s X251 meg ugye vagy átjön, vagy nem.
Ilyenre gondoltam, mint pl:
Acro Afro Mini Naze32, Naze32 10DOF. -
Allien
veterán
Sürgős helpre lenne szükségem! flight controllert kellene vegyek, lehetőleg EU raktárból. BG-n látok többet is, meg ugye Hobby king is szóba jön. Melyeket érdemes megvenni?
Lehetőleg elsősorban preferált a BG, pontbeváltás miatt, de ha itt nem kapható megfelelő, akkor HK EU/UK. Ugye első sorban kamera platform, lehetőleg barométer, iránytű, gps, ilyesmi.
-
Allien
veterán
Én speciel személyre szabom a dolgokat. Függ, melyik transmitterről van szó, mert ugye az adott kar hossza dönti el, mit is lehet. De a jobbak ugye cserélhetőek pl:
van alap, csak a színe más, de néha kapni hosszabbat is, ami ugye már nem hüvejk újas irányítást tesz lehetővé, hanem két ujjasat, de lehet még ezt is variálni, ha nem két egyforma hosszút rakunk fel. Aztán van még ilyen is.
kinek mi... -
Allien
veterán
Szerintem google TUD segíteni! Azért egy nyomi csatlakozó miatt heteket/hónapokat várni nonszensz. Ne vicceljetek mán.
De pl Sylka modellbolt (elköltözött, most már a Nagyvárad térnél vannak a 9. kerben), vagy pl wireless-bolt (igaz, ez vidéki, de ugye van posta). De van azért bőven másutt is...
-
Allien
veterán
válasz
_X10Dead_ #341 üzenetére
Ami a 7E-t illeti, szerintem nem túl kicsi. Össze hasonlítva mondjuk a kommersz távokhoz, mint pl XK X250 távja, de akár az MJX távjához képest sem. Igaz, annál kicsit kisebb, de minőségibb minden téren.
Amúgy, Devo 7E tutorial.
Többféle modul beforrasztása pl, meg 2x3-s állású kapcsolók, antenna mod, CYRF6936 DIODE MOD stb... -
Allien
veterán
Most akkor melyik jobb választás. Devo 7, vagy Devo 7E?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Fimi drónok
● Drón topik
● DJI topic
- Eladó - Samsung RL39SBSW kombinált hűtőszekrény! - NoFrost
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest