- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Chosen: Canon R6 II vs 5D II színösszehasonlítás
- GoodSpeed: AdGuard Family Plan: Lifetime Subscription akár 9 eszközre!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Apple iPad 11” (A16, 2025) 6/128GB
- joghurt: Skype adatvesztés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Pikachu24 #4613 üzenetére
Én csak a másik oldalról ismerem az ESC mizériát. A CF/BF/iNAV trimuvirátus kódja egyértelműen Blheli és KISS ESC kezeléséhez íródott. Ez meglátszik abban, hogyha az amúgy elég jónak mondott DJI Snail ESC-et használjuk, akkor elég furcsa PID-eket kell használni. Innen idézve:
"This system needs very different PIDs and Defaults do not work causing extreme oscillations."A Flycolor Fiary ESC-jeimnél is élek a gyanúperrel, h a Falcon 180 azért repült olyan bénán default PID-el, mert saját FW-t használtak és nem a damped light hiánya miatt. Blhelire flashelve a gép sokkal jobban megy.
-
darealkilla
aktív tag
válasz
Pikachu24 #4566 üzenetére
Egyszerűen szólva az opto a fénnyel vezérelt kapcsoló (FET vagy tranzissztor szerűség), biztosítja hogy ne legyen elektronikus összeköttetés, így semmi nem rúg vissza, nem tévednek el az amperek
Jó ez az emax is, de én ilyet vennék, dshot 600 is megy neki: 4X Racerstar MS Series 35A ESC BLHeLi_S OPTO 2-4S Supports Oneshot125 Oneshot42 Multishot van kevesebb amperrel is, de inkább több, később múlik ki ha gáz van. -
Jagi
tag
válasz
Pikachu24 #3206 üzenetére
Gépen nincs még fent, idén szerintem nem is lesz mert már nem nagyon repkedek ilyen időben.
Most egy kézi markolaton van rajta azon fogom használni télen.
Majd ahogy lesz időm kitalálom hogyan fogatom fel gépre is.
Én aliexpress-en vettem ~49$ volt akcióban.
Kicsit foglalkozni kell vele, de jól fejleszthető, sok mindenre lehet használni, sokféleképpen. -
Patics
tag
válasz
Pikachu24 #2021 üzenetére
Hát igen... ez nekem is nagyon jól jönnne, köszi. meggondolom.
Nagyon hiányzik fejjel lefelé a felhajtó erő, meg sok figurát lehetetlen nélküle..
Mgy: Perzse, feszegetem a határokat így jut is mindennapra 1-1 lábtörés... ma is, de szerencsére csak a láb. Kis vacak, 2 cm-es zártszelvénydugó, de nagyon jól felfogja a földhözverődéseket... Az meg csak szerencse, hogy mindig talpra esek?
Ma megtámadtak a partifecskék
Legalább 50 fecske próbálta elrisztani a raceremet...
-
Jackal2
senior tag
válasz
Pikachu24 #1592 üzenetére
A gép nem attól gyors, hogy milyen rajta a motor, hanem hogy mennyire nyomod. Le kell venni a PID-eket, akkor is lassan mozdul majd.
A 330-asra egyébként lehet hogy felmegy a 7-es prop, akkor 1400KV-ra át kell állni és akkor ilyen lomha rettenet lesz belőle
De ha a stabilitás a lényeg, akkor nagyobb propeller kell, lassabban forgó motorral, ez tuti
Esetleg, ha tényleg a modolás a cél, akkor:
- airbrush vagy fólia a testre
- 3 ágú 7-es prop, lefújva valamilyen fényvisszaverő metál festékkel. Meg egy kis zászló az antenna végére -
Jagi
tag
válasz
Pikachu24 #1571 üzenetére
Hát igazából semmit, semmi rosszat.
Nekem is 1000kv motorjaim vannak 8045 propokkal szépen repül, nem melegszik, mondjuk nincs is nagyon terhelve, meg a gép is relativ könnyű (650g) még.Más:
rendeltem egy ilyen vevőt DasMikro.
Kivácsi leszek, hogy fog működni flysky távval. Ez már elvileg tud PPM kimenetet, így jó pár kábeltól megszabadulhatok.
Na meg hozzácsaptam egy naze32 GPS-t úgyhogy lesz megint mivel szórakozni.
Valaki tudja hogy a naze32 elbírja a sonar és a gps együttesét? -
szacsee
nagyúr
válasz
Pikachu24 #1547 üzenetére
Ja az megvolt.
Kíváncsi leszek mit dobnak vissza a rendelésemből.
Reggel már elfogyott a 680 UC, sajna a tarot nem leárazott, de így is sikerült pár értelmes dolgot venni.
Mivel nem eladásra vettem, így nem spájzoltam többet, nehogy visszadobják valami apróság miatt a megrendelést.Foka: X525 milyen nehéz (csak a váz), mert hk nem írja?
Lemérted összeszerelés előtt?HK-n printed státusz után dobnak vissza cuccot, hogy ha backorderes lett?
-
Jackal2
senior tag
válasz
Pikachu24 #1507 üzenetére
Már rájöttem, a ZTW opto-s, ezért nincs középső ág, csak nem értettem, honnan kapja a vezérlő, de aztán megfejtettem, hogy az utolsó 3 csatorna az FC-n nem három AUX ág, hanem a különböző bekötési módok egy-egy pinsora.
A Power Modul az X3-ra megy, a másik végét meg bekötöd a tápra és az maga a BEC, így lesz 5 Volt. Azért nem jöttem rá, mert van ebből:
- Naza V1 verzió
- Naza M lite verzió
- Naza V2 verzióEhhez különböző PMU-k, van ami egy ágú, van ami kettő, de olyat nem találtam, mint az enyém. De aztán egy videóban láttam és most már tudom. Csak mivel nincs hozzá leírás és a DJI saját oktató videóiban sincs benne, nem tudtam kiszopni a kisujjamból
Viszont ami fura, hogy nem tudtam megtápolni a led modulon keresztül 5V-al USB-ről...Szóval érdekes, pl. a CC3D-nél simán ment.
PS: csak mondom, amit linkeltél képet az nem jó, nekem nem ilyen PMU-m volt a dobozban.
A szervó kábeles kérdéskört is meg fogom oldani, leszedem két DJI szervókábel 1-1 végét és átrakom a ZTW ESC-jére, mert nekem csak 4+1 csatorna kell, meg a PMU betáp, az 6, így marad 2 fölösleges.
-
foka
aktív tag
válasz
Pikachu24 #1348 üzenetére
Egy MegaPirat APM LED indicator, 4×3W led, csak nem látszik mert lefele néz, brutális és megvakulok tőle.
Ilyen mint ez
Az APM régen a hexa kameraplatformon volt (ami később megkapta a Pixhawk-ot, ami meg a Tarot 650-re került), gimbaltól kezdve a landing gearig, led vezérlés minden, és logikailag nem butítottam vissza. Ha D8R-II Plusom van, legyen bekötve minden csatorna, na.
Még nem tudtam aktiválni a CPPM-et, mert elszált az FTDI-m, várom a másikat. Egyetlen PPM encoderem van, az most a Pixhawkhoz kell. -
Jackal2
senior tag
válasz
Pikachu24 #1326 üzenetére
A baj az, hogy a ZTW-re vastag, arra 6 mm-es középvastagságú propeller megy (ez nem a tengely átmérője, hanem az anyagvastagság), ha a tied ilyen, akkor felmegy, ha nem, akkor nem tudom megfogatni.
Ma jött még 3 db DYS BE2208 motor, csak lehet az nem bírja majd megforgatni ezeket 1400KV-val, hanem leég
-
Jackal2
senior tag
válasz
Pikachu24 #1323 üzenetére
LOL, az kemény, hogy autólámpa jött
Nem tudom tesztelni, mert a motorjaim:
- DJI stílusú 6 mm-es tengelyesek
- vagy short shaftosak amire csak Graupner megy ráSzóval ezek sajna nem jók rá, de tervezek nagy propeller tesztet ilyen 8-10-es méretben. Meg az Ocdayről is kell review
-
Nohab61
aktív tag
válasz
Pikachu24 #1253 üzenetére
" Glonass használó rendszerek GPS-el is kompatibilisek, így a pontosság nagyot nőt, mindkét rendszer 6-7 méter pontosságú, de a két rendszer együttes használata méteren belüli pontosságot eredményez. De mi az ami pontosabb lett: a sebességkijelzés, a pozició meghatározás, a feldolgozás gyorsasága."
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Pikachu24 #1073 üzenetére
Köszi! Megpróbáltam, de nekem nem csipogtak az esc-k. Viszont picivel jobb lett.
Távirányítón adtam neki +10% gázt, megjobb lett, de úgy sem jó mert alacsony fordulaton megáll.
A forrsztó pákám még besz@rt, le se tudtam forrasztani a motort/esc-t.
A Runner meg úgy el van csavarodva, hogy fel sem száll.Tudja valaki, hogy Openpilotban hol lehet esc-t kalibralni? Sehol nem találtam.
-
foka
aktív tag
válasz
Pikachu24 #1099 üzenetére
JP1 nem is értem jó mesze van egymástól a j és az s
Igen csak az egyik esc legyen bekötve, de a többit használhatod másra (led, egyéb nem vezérelt fogyasztó). Egyébként még az osd-t is bírja.
A PM égése? Pff, ha a főkábel vagy a +5, vbat megérteném, de pont a test? Eleve kontakthibás lehetett? -
foka
aktív tag
válasz
Pikachu24 #1097 üzenetére
Mivel csomagban vettem az APM-et (APM2.6, Power Module, Neo 7-M GPS és tartó, 915MHz Radio Telemetry, Minimosd, kábelek) ezért az adott, volt. Vettem egy PixHawk-ot, ezért az apm kapott egy másik power module-t (úgy is marad majd az X525 vázba átrakva).
A SP Racing F3 Deluxe 10DOF a Matek pdb-ről kapja az 5V-ot (8-as motor csatira), a CC3D még tervezés szintjén (az megy majd a Quanum Venture vázba az F450 alkatrészeivel).
A power module nem csak a tápellátáshoz kell, de a feszültséget és az átfolyó áramot is méri, és megadja az FC-nek, ezért vannak különböző amper erősségűek (mekkora határig tud mérni, ellátni).
De a leírásokban, videókban is szerepel, a power module csak egy lehetőség, lehet az apm-et is csak 5V-ról üzemeltetni.
Neked az apm bolondulás a tápvezeték megbolondulása miatt is bekövetkezhetett, emiatt is írják hogy mikor kell eltávolítani a SP1 jumpert [link]
Pl az esc-k mindegyikéről kapná a +5V-ot és az esck bec-je összeakad, hülyítik egymást. -
Jackal2
senior tag
válasz
Pikachu24 #1085 üzenetére
A motorról nem tudok nyilatkozni, de találtam propellert. Ha tudod mi kell rá, a műszaki paraméterek alapján a ZTW a legjobb. Ha tudsz még várni, elmondom, hogy rámegy-e a prop. Ha igen, vedd ezt, ha nem, akkor:
- biztos tipp: DYS BX2212 920KV, mint a Phantom motor, megy 5S-el is
- szuper sima járás, hatékony, de gyengébb: Emax MII 2212 810KV
- mindenben jó, de drága: Sunnysky V2216 820KVVan egy cikk a blogomon, de ide nem vághatom be, de priviben megbeszéljük, ha akarod.
-
foka
aktív tag
válasz
Pikachu24 #1077 üzenetére
Minek, arra jobb a Matek Mini Power Hub.
-
foka
aktív tag
válasz
Pikachu24 #1075 üzenetére
Az építés elejére, amikor még nincs semmi komoly elektronika felszerelve, de már forgásirányt ellenőrzök a pdb-esc-motor beforrasztása után, arra vettem. Ha meg már megvan, hasznosítsuk.
Tegnap pl egy bec és egy servo tester közbeiktatásával az új ZTW Black Widow 4110-460KV motorjaimat pörgettem üresen a padlón. -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Pikachu24 #356 üzenetére
Soft
V0.5A lesz az.
"A"-ra végződik, így fullosnak kell lennie alapból (100mW/20dBi).
Még azt is csekkelned kellene, hogy menüből nem vetted-e vissza a teljesítményét véletlen (AMPLI):
Menu/AMPLI
6 fokozatban állítható, nézd meg, hogy az UP gombbal megy a feljebb, mint ahol most van.A max range természetesen közvetlen rálátást feltételez, illetve azt, hogy ne nagyon legyen rádiózaj. Szóval, a puszta közepén tudod igazán tesztelni, és a telefonodon is ki kell kapcsolni a wifit. Ha a körülmények rosszak, könnyen akár a negyedére, ötödére is zuhanhat (a wifi különösen gyilkos tud lenni). Ha nálad jó feltételek mellett is csak 200 m körüli max AMPLIval, akkor az nem szoftveres hiba lesz.
Btw, a gépen is rendben van az antenna? Nem törött, nincs a vázba rejtve, ilyesmi? -
-
Nohab61
aktív tag
-
Patics
tag
válasz
Pikachu24 #282 üzenetére
Oh, akkor megszívtam a HK-val, tegnap rendeltem 4 aksit és ugye, 10 EU a szállítás, a linker még simán belefért volna... Bosszantó ez a 10EU. Eddig az összes szállítási költségem 5000 Ft, ebből 3000 csak a HK-s aksié..
Esetleg ezek közül jó valamelyik a Turnigy linker helyett a LitleBee ESC-khez?
Az a "Pcs" mit jelent, ami az FTDI adaptereknél van, 1-3-5, stb..?
A vám meg akkor most tapasztalás lesz nekem... valóban, sok csomag, sok rizikó. 12 csomagot várok most..6-14 ezer Ft értékben.
-
Nohab61
aktív tag
-
Jackal2
senior tag
válasz
Pikachu24 #247 üzenetére
Bocs hogy nem emlékszem rá, kb. 2000 priv üzenetem volt az elmúlt 6 hónapban
De persze az sokkal egyszerűbb, ha én visszalapozok, mint hogy ha te ide írod 10 másodperc alatt. Néha azon gondolkodom, hogy ennek valami fura nevelő jellegű célzata van? Vagy a Pavlov reflexet kellene vele begyakorolnom?
Ha esetlegesen egyszer kikukáznád a motorokat: SunnySky X2212 KV1400, 9"-proppal 1200Grammot emel 12V-nél.
Egy dolgot nem találok, vajon elmegy-e 4S-el...
-
Jackal2
senior tag
-
Jackal2
senior tag
válasz
Pikachu24 #235 üzenetére
Ott nem találtam meg. Viszont érdekes felfedezéseket tettem a vázak hasonlósága kapcsán. Gyakorlatilag kis módosításokkal ugyan azokat a vázakat árulják 22 és 80 dollárért is, csak felbrandelik, meg adnak hozzá egy leszálló lábat (de úgy már 96 dodó).
Amit most vettem, ugyan az a váz kis módosításokkal felmárkázva is kapható 4x annyiért.
Fape: ha lesz időm lövök.
Illetve kérdezném az építőket, hogy 2212 920KV-nál erősebb motort maximum 10 de inkább 9-es prophoz mit ajánlanátok? 30A esc-t képzelek hozzá, 4db kell kamera platformhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Fimi drónok
● Drón topik
● DJI topic
- Villanyszerelés
- Formula-1
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Synology NAS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest