Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Asszociációs játék. :)
- Telekom TV Mikrotikkel
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ventaris M500
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztanozs
veterán
dynamic importokat nem kezeli jól a pyinstaller, az összes dinamikuis importot be kell állítanod kézzel
az 1.6.8 verzió után dinamikusan tölti be az OS hookokat és ezt meg kell neki adni[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
olivera88
veterán
Hogy lehet megadni egy Python letöltő scriptben h felismerje a dátumhelyettesitő karektereket?
Bash letöltő scriptből emeltem át, de Pythonban már nem jó ez a formátum.
Ílyen formában van megvadva a link.url = 'http://dcpc-nwp.meteo.fr/services/PS_GetCache_DCPCPreviNum?token=__5yLVTdr-sGeHoPitnFc7TZ6MhBcJxuSsoZp6y0leVHU__&model=ARPEGE&grid=0.1&package=IP1&time=13H24H&referencetime=$(date +"%Y-%m-%d")T00:00:00Z'
[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
sztanozs
veterán
válasz olivera88 #3003 üzenetére
f-stringet kell használni:
today = datetime.datetime.now().strftime('%Y-%m-%d')
url = f'http://dcpc-nwp.meteo.fr/services/PS_GetCache_DCPCPreviNum?token=__5yLVTdr-sGeHoPitnFc7TZ6MhBcJxuSsoZp6y0leVHU__&model=ARPEGE&grid=0.1&package=IP1&time=13H24H&referencetime={today}T00:00:00Z'vagy egyben:
url = f'http://dcpc-nwp.meteo.fr/services/PS_GetCache_DCPCPreviNum?token=__5yLVTdr-sGeHoPitnFc7TZ6MhBcJxuSsoZp6y0leVHU__&model=ARPEGE&grid=0.1&package=IP1&time=13H24H&referencetime={datetime.datetime.now().strftime("%Y-%m-%d")}T00:00:00Z'
ja és
import datetime
kell a kód elejére, hogy működjön...[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
olivera88
veterán
válasz sztanozs #3004 üzenetére
Köszi. Az utobbival oldottam meg.
Most nézem h itt nem mutatja a letöltésnél a statust mint bash scriptel történő letöltéskor.
Az be lehet esetleg állítani valahogy? Hogy mutatssa melyik fájlt tölti éppen, milyen sebességgel, és mennyi van már letöltve a fájlból.LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
olivera88
veterán
válasz sztanozs #3006 üzenetére
A Wgetnél van állapot visszajelzés, egy ismerős szerint. Telepítettem is Pipel, de valami nem ok, mert amikor futattnám scripteet azt irja h nem találja a WGet modult.
Telepítettem Anacondával is, az se működik.import datetime
import urllib.request
print('Downloading ARPEGE grib data')
url = f'http://dcpc-nwp.meteo.fr/services/PS_GetCache_DCPCPreviNum?token=__5yLVTdr-sGeHoPitnFc7TZ6MhBcJxuSsoZp6y0leVHU__&model=ARPEGE&grid=0.1&package=IP1&time=00H12H&referencetime={datetime.datetime.now().strftime("%Y-%m-%d")}T12:00:00Z'
url = f'http://dcpc-nwp.meteo.fr/services/PS_GetCache_DCPCPreviNum?token=__5yLVTdr-sGeHoPitnFc7TZ6MhBcJxuSsoZp6y0leVHU__&model=ARPEGE&grid=0.1&package=IP1&time=13H24H&referencetime={datetime.datetime.now().strftime("%Y-%m-%d")}T12:00:00Z'
urllib.request.urlretrieve(url, '/home/oliver/ARPEGE_IP1_12H.grib2')
urllib.request.urlretrieve(url, '/home/oliver/ARPEGE_SP1_24H.grib2')
[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
Longeye
tag
Sziasztok!
Nemrég kezdtem tanulni a Pythont és az objektumorientáltsággal is most ismerkedem. Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Itt van egy kódrészlet:class diak():
def __init__(self, om, nev, legkorabban):
self.om = om
self.nev = nev
class diakok():
def __init__(self):
self.lista = []
def ujdiak(self, om, nev):
self.lista.append(diak(om, nev))A lényeg az lenne, hogy nekem igazából a diak osztályra nincs szükségem, azzal nem fogok semmit sem kezdeni, csak értékadásokban fogom használni, pl. egyik listából átpakolgatni a másikba, stb.
Tehát pl. nem lesz önálló metódusa. Az ilyen szerkezeteket, meg meg lehet oldani pl. dictionary-val is.A diakok osztálynak azonban lesz több metódusa is.
Hogyan szokták ezt Pythonban megoldani?
Épp így? Vagy ez nagyon béna?Köszönöm!
/* Egy lelkes kontár */
-
sztanozs
veterán
válasz olivera88 #3007 üzenetére
Neked kell leprogramozni a progress bart, python csak futtatókörnyezet, magától nem jelenít meg semmit:
https://stackoverflow.com/questions/2028517/python-urllib2-progress-hook
vagy
https://stackoverflow.com/questions/41106599/python-3-5-urllib-request-urlopen-progress-bar-availableJOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Janos46
tag
Sziasztok.
Az öcsém keresne (csináltatna) egy Raspberry-n futtatható olyan programot, amellyel 4 különböző helyről érkező adatokat UPi06 MAX (raspberry érintős monitor) monitoron szeretne megjeleníteni (pl: feszültség, hőmérséklet, stb.). A különböző helyeket a monitoron kellene kiválasztani. Krisztus koporsóját sem őrizték ....n. Tájékoztatásnak ennyi. Ha valaki elég önbizalmat érez magában, priv.Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!
-
sztanozs
veterán
válasz Longeye #3008 üzenetére
Osztály jól jön akkor, ha biztosítani akarod, hogy
- az adott tulajdonságok meglegyenek (egy dict esetében ez koránt sincs így);
- később mégis akarsz rajtuk műveleteket végezni;
- típus ellenőrzést akarsz végrehajtani (pl egy listában, ahol nem garantálható, hogy minden elem megfelelő típusú)Itt van néhány példa a struktúra alapú működéshez: [link] (persze a háttérben mindenhol új osztályok jönnek létre)
[ Szerkesztve ]
-
Longeye
tag
Köszönöm a linket! Áttanulmányozom. Nem tudtam igazán, hogyan kereshetnék rá a témára...
Valójában bonyolultabb az adatszerkezet. Abból is látszik, hogy a diak konstruktorában csak benne maradt véletlenül az egyik további paraméter
Valóban, lehet, hogy mégis szükség lesz rá. Köszönöm, még egyszer!Bocsánat, véletlenül az újra kattintottam, nem a választra! De béna vagyok!
[ Szerkesztve ]
/* Egy lelkes kontár */
-
ny.erno
tag
Sziasztok!
Teljesen kezdőként fordulnék hozzátok egy kis segítségért. Letöltöttem egy scriptet a githubról. Tudnátok egy kis összefoglalót, hogy hogyan kell telepíteni? Esetleg kell hozzá valami program, ami futtatja? Youtube videó link is segítség. -
sztanozs
veterán
válasz ny.erno #3013 üzenetére
Mire akarod használni ezt a szkriptet? Mert szerintem amire szeretnéd, arra vsz nem lehet (hacsak nincsenek thai, szingapúri vagy vietnámi telefonszámaid, amiket szeretnél FB-ban megkeresni).
-
sztanozs
veterán
válasz ny.erno #3015 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy mobil alapján mér régóta nem lehet keresni a FB nagy részét, vsz vannak még régiók/országok, ahol lehet.
-
sztanozs
veterán
válasz ny.erno #3017 üzenetére
Telefonszámokhoz írtam.Ahogy nézem a szkript működéséhez kell neki egy keyword search URL, onnan betölti a taklálatokat és végigmegy rajtuk.
A mentéshez kell neki valami template excel fájl, amivel a végéredményt összemerge-eli.[ Szerkesztve ]
-
ny.erno
tag
válasz sztanozs #3018 üzenetére
A keresést magát innen kellene kezdenem.
1 - Az összes URL-t ebből a kategóriából (kb 150,000) kiszedni egy listába
2 - Ezekkből kiszűrni az Európán belüli országokra (országból, vagy ha az nincs megadva, akkor a telefonszámból).
3 - Leszűrni az oldalakra, amik aktívak voltak az elmúlt 2 évben
4 - Az így kapott listából kigyűjtani az adatokat.
Hát nem egyszerű? -
ny.erno
tag
Sziasztok! Valaki tudna segíteni, hogy mivel lenne érdemes kiegészíteni ezt a projektet úgy, hogy ne a csak a jobb oldali variációkat tudja értelmezni?
selenium.common.exceptions.NoSuchElementException: Message: no such element: Unable to locate element: {"method":"css selector","selector":".section-result-action-icon-container"
-
cousin333
addikt
Ezt a problémát többféleképpen is meg lehetne oldani.
A célravezető megközelítésszerintem általában az, hogy az osztály egy létező "fizikai" entitásnak a leképezése. Tehát szerintem a diák (Diak néven: Pythonban illik CamelCase-el írni az osztályneveket) pont, hogy alkalmas osztálynak. Ha nem akarsz metódust, csak adattárolást, akkor mondjuk lehetne NamedTuple is osztály helyett, de aztán később még rájöhetsz, hogy mégis kéne metódus, szóval én maradnék az osztálynál. Ha már mindenáron (főleg) adatokat akarsz, akkor olvass utána a Dataclass-oknak. Így egyszerűben adhatsz hozzá további attribútumokat, például, hogy mikor kezdte a sulit, éppen beteg-e stb.
Én viszont olyan osztályt nem csinálnék, hogy "diákok", meg úgy általában többes számban írt entitások. Ezeket inkább Diák-ok listájaként tárolnám. Ha mindenképpen csoportot szeretnél, metódusokkal, akkor inkább legyen a neve Csoport, Osztály, esetleg Iskola, vagy valami általános gyűjtőfogalom. Itt viszont nem úgy "tárolnám be" a diákokat, ahogy te tetted, hanem magát a példányosított Diák objektumot "adnám oda". Ha type hintet is használsz, akkor a fejlesztőeszköz fel fogja ajánlani a megfelelő attribútumokat és metódusokat. A példáddal:
from dataclasses import dataclass
@dataclass
class Diak:
om: int
nev: str
class Osztaly(object):
def __init__(self):
self.diakok= []
def uj_diak(self, diak: Diak):
self.diakok.append(diak)
A diákok hozzáadó függvényét amúgy így is csinálhatod (a te példád alapján):
def ujdiak(self, datum, *args):
self.lista.append(diak(*args))
Ezzel a módszerrel mindegy, hogy a "diak" osztálynak éppen mennyi paramétere van, mindet átadja a konstruktornak.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Amúgy ha tudsz angolul, akkor ezt a videót mindenképpen érdemes megnézni Python osztály témakörben: Python's Class Development Toolkit
"We spared no expense"
-
sztanozs
veterán
válasz cousin333 #3022 üzenetére
Illetve mivel az Osztály gyűjtőosztály, akkor célszerű az __iter__ és a __next__ függvények definiálása is, hogy pl egy for ciklusban könnyű legyen használni...
-
cousin333
addikt
válasz sztanozs #3024 üzenetére
Jó gondolat!
Bár ebben az esetben lehet, hogy egyszerűbb lenne generátor függvénnyel. Ez remélhetőleg működne:
def osszes_diak(self):
for diak in self.diakok:
yield diak
Meghívni elvileg hasonlóan lehet, for ciklussal.
for diak in osztaly.osszes_diak():
print('Diák:', diak)
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
sztanozs
veterán
válasz cousin333 #3025 üzenetére
Igazából erre gondoltam inkább:
def __iter__(self):
return iter(self.diakok)Ezek után már használható így a gyűjtőosztály:
elso_osztaly = Osztaly()
...
for diak in elso_osztaly:
...[ Szerkesztve ]
-
Vtmk
tag
Sziasztok. Tudna valaki segíteni? van 3 ini fájlom phytonban. De ebből 2 azt hiszem titkosítva. Ebben szeretnék kérni segítséget miként lehetne átírni php verzióra (Egy meglvő rendszerhez.) Természetesen a php verziómhoz van már meglévő fájl kiindulásnak.
Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
Vtmk
tag
phyton program alatt futtat ini file-okat. Enkriptelve az hogy nem értitek amit írok magyarul az már egyéni szoc. A lényeg,hogy kikéne dekódolni. Vagy ami forrás nincs titkosítva azt kéne php-re fordítani. És beépíteni egy másik php funkció helyett. Így érthető?
[ Szerkesztve ]
Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
kovisoft
őstag
Ha úgy kérsz másoktól segítséget, hogy azok, akiktől ezt várod, nem értik meg, mit szeretnél, és ezért nem is tudnak segíteni, na az az "egyéni szoc".
Én pl. csak ezeket nem értettem meg abból, amit írtál, de lehet, hogy bennem van a hiba:
Mi ez az "ini file"? Ez tartalmaz valami programkódot, hogy futtatni lehet? Mit jelent az, hogy ini file-okat futtat
phytonpython program alatt? Ami titkosítva van, az milyen módszerrel van titkosítva? ini file-t vagy python kódot kellene php-re fordítani? Vagy ez az ini file-nak nevezett valami ez maga egy python kód? -
nagyúr
válasz kovisoft #3036 üzenetére
valami kódolva van, valamivel, valahogyan. hogy mi, és mivel, az nem lényeges, találd ki. ne akadjunk már fenn minden apróságon, most értitek. a lényeg, hogy php legyen belőle. ez nagyon fontos.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
kezdő kérdésem lenne, ahogy csinálgatom a kis dolgaim:
hogyan tudok kiíratni úgy valamit, hogy mindig önmagát írja felül ugyanabban a sorban ?
print('Hello')
print('Szia')
Ez két sor lesz.Mivel tudom a Hello-t Szia-ra átírni ? (Felhasználói oldalról közelítve). Az ott marado 'o' nélkül.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz justmemory #3039 üzenetére
Szia, nem pontosan.
Kozmetikai dolgot szeretnék: a képernyô mindig ugyanazon pontján szeretnék kiíratni változó értéket.Ez print-be foglalva valamiféle vezérlô karakterrel megoldható, vagy komolyabb dolog kell hozzá ?
(Gondolkodom curses megtanulásán is)
Szóval a CRLF-bôl nekem csak a CR kellene.[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
axioma
veterán
válasz Dißnäëß #3040 üzenetére
A print tud olyat hogy
print("szoveg",end="")
amivel elkerulod a sorvege jel kirakasat, helyette az end parameterben megadottakat teszi ki (ha ures akkor semmit). Ezzel ha mukodik a kocsivissza megadasaval fole irni tudsz, de ami ott volt azt ezzel gyanithatoan nem torli, probald ki nekem most nincs idom.[ Szerkesztve ]
-
-
lanszelot
addikt
Hello,
Nem tudok semmit a python-ról.
Amit keresek az egy gedcom to json converter.
Itt elvileg itt van /lap közepe/, csak nem tudom mit kezdjek vele mert py file-ban van, nem exe.
JSON GEDCOMToJSONConverter - Convert GEDCOM genealogy file to a JSON representation
Tudna valaki sehíteni? -
barnam_
nagyúr
válasz lanszelot #3044 üzenetére
Hello,
Ahogy látom ez egy Django framework-ben írt oldal/alkalmazás.
- kell egy Python3 a gépre (pl. Anaconda, vagy csak a Python értelmező)
- utána letöltöd az egész GEDCOMToJSONConverter-t
- parancssorból (terminálból) kell futtatnod így: python3 ÚTVONAL\manage.pyMivel nincs rendesen kitöltve a readme fájl, azt nem tudom hogy milyen további modulok kellenek hozzá... (ha kell). Szóval ha hibát dob, hogy ez-meg-az hiányzik, akkor még azokat telepíteni kell a Python telepítés mellé.
Ha nem dob hibát, akkor vagy megnyílik egy böngésző, vagy neked kell a localhost-ra csatlakozni böngészőből.
-
sztanozs
veterán
válasz lanszelot #3047 üzenetére
Ha python fent van (3.7 kell szerintem, de meg kell nézni a csomag leírásánál, hogy mit támogat), simán lehet python3 nélkül is hívni:
manage.pypython3 akkor kell, ha van fent python 2.x és 3.x verzió is.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ BONTATLAN Macbook Air Apple M1 M2 M3 Legújabb Magyar 1 év Garancia Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Működő notebookok
- ITX Gamer PC alap - I3 / H410i / 16GB DDR4 / 600W Gold
- Toshiba Tecra A50-C, 15,6" FHD IPS Kijelző, i7-6500U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla, gara
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest