Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Atomantiii
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
Az m3.py működik, a forrás fájl neki az m3.xml. A másikban (porthu.py) ha csak egy tv csatorna van akkor megcsinálja - ez a 2.xml, ha benne van az összes akkor már hibára fut - full.xml. Lehet nem tud olyan nagy fájllal dolgozni? Bár az összefűzés és felesleges elementek törlését meg megcsinálja.
-
Atomantiii
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
Ha director és a actor benne van akkor mindettőre hibát ír, de ha csak külön van benne az egyik akkor is.
Most csak ennyi van benne a kódban:
desc = programme.find('desc')
directors = programme.findall('.//director')
actors = programme.findall('.//actor')
director_text = ('\nRendezte: ' + ', '.join(dir.text for dir in directors)) if len(directors) else ''
actor_text = ('\nSzereplők: ' + ', '.join(act.text for act in actors)) if len(actors) else ''
desc.text = f"{desc.text}\n{director_text}\n{actor_text}"Az is lehet nem tetszik neki valami a másik forrásfáljban, mert az máshogy készült, de az alap elementek ugyanazok.
Erre a sorra írja a hibát: desc.text = f"{desc.text}\n{director_text}\n{actor_text}"
-
Atomantiii
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
Igen, de nem üres, benne van, hogy: <desc lang="hu"> ugyanúgy, mint a másikban.
Gyakorlatilag ugyanaz az element szerkezet, mint a működőnél (van title, sub-title, desc, credits, director, actor is.) Most csak a desc-et akarom módosítani a director és az actor beemelésével. Ezért nem értem mi lehet a baja.
-
Atomantiii
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
Működik szépen az egyik forráson, a másiknak kicsit más a szerkezete, de ugye az alapszerkezet ugyanaz csak több infó és element van, ott viszont hibára fut valamiért ebben a sorban:
desc.text = f"{desc.text}\n{director_text}\n{actor_text}"Traceback (most recent call last):
File "d:\EPG\teszt.py", line 34, in <module>
desc.text = f"{desc.text}\n{director_text}\n{actor_text}"
^^^^^^^^^
AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'text' -
Atomantiii
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
Azt most itthon próbáltam és más volt a forrás xml fájl és azon nem tetszik neki. Kicsit más, mint a másik de az alapszerkezet ugyanaz, de érdekes, hogy ami a másikon lefutott ezen nem fut le, hanem ezt a hibát írja.
Meg arra jöttem rá, hogy nem a title-be kellett volna rakni a category-kat és a date-t hanem a sub-tutile-ba, az viszont már nem igazán tetszik neki. Fogok kísérletezni velük amint időm engedi.
-
válasz
sztanozs
üzenetére
Bocs, ez meg mindig nem volt jo...
#
director_text = f'\n Rendezte: {director.text}' if director is not None else ''
actor_text = ('\n Szereplők: ' + ', '.join(act.text for act in actors)) if len(actors) else ''
desc.text = f"{desc.text}\n{director_text}{actor_text}"Ja es ne a modositott xml-lel probald, abban mar benne van a Szereplok: sor...
-
Atomantiii
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
Valahogy azt szeretném elérni, hogy ha nincs megadva az actorból egy sem az eredeti xml-ben, akkor már a Szereplők szót se rakja bele hanem maradjon üresen a desc-ben. Ha arra rájövök hogy kéne akkor a többire is meg tudnám csinálni (rendezte, stb).
Próbálgatom azzal amit írtál, így majdnem jó, csak ha nincs actor akkor is ott lesz a szereplők szó. Eddig én is eljutottam vele csak kicsit máshogy.
-
Atomantiii
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
Közben más irányba indultam el, már majdnem jó csak azt nem tudom hogyan mondjam meg neki, ha bizonyos element nem létezik akkor ne írjon oda semmit sem hanem hagyja üresen.
for programme in root.findall('programme'):title = programme.find('title')categories = programme.findall('category')date = programme.find('date')category_texts = ', '.join([cat.text for cat in categories])date = date.text if date is not None else "Ismeretlen év"title.text = f"{title.text} ({category_texts}, {date})"desc = programme.find('desc')director = programme.find('.//director')actors = programme.findall('.//actor')director = director.text if director is not None else "N/A"actor_texts = ', '.join([act.text for act in actors])desc.text = f"{desc.text} \n \n Rendezte: {director} \n Szereplők: {actor_texts}"Ennél pl nincs actor vagyis szereplőkről adat így azt szeretném, ha a szereplőket ne írná bele a desc részbe, hanem maradjon üresen.
Ilyen az átalakított xml fájl:
<programme start="20241009220000 +0000" stop="20241009224000 +0000" channel="M3">
<title lang="hu">Helló, világ! (Ismeretterjesztő Sorozat, 1998)</title>
<sub-title lang="hu">Karácsony: Lisszabon, Franciaország, Moszkva, Hamburg, Svájc, Jeruzsálem</sub-title>
<desc lang="hu">Járjuk be együtt a világot! A mai adás bemutatja, milyen a karácsony Lisszabonban, Moszkvában és Jeruzsálemben, a betlehemezők Svájcban, a karácsonyi desszert Franciaországban és a téli hattyúmentés Hamburgban.Rendezte: Lengyel Zsolt
Szereplők: </desc>
<credits>
<director>Lengyel Zsolt</director>
</credits>
<date>1998</date>
<category lang="hu">Ismeretterjesztő Sorozat</category>
<icon src="https://musor.tv/images/m3.svg" />
<country lang="hu">Magyar</country>
<episode-num system="onscreen">E103</episode-num>
<rating>
<value>12</value>
<icon src="https://musor.tv/images/etc/pg_12.svg" />
</rating>
</programme><programme start="20241010003500 +0000" stop="20241010011000 +0000" channel="M3">
<title lang="hu">Életképek (Sorozatok, Dráma, Melodráma, 2005)</title>
<desc lang="hu">Elváláskor János puszit ad Évának, aki viszonozza. Viola továbbra is dolgozik Jánosnak, természetesen lebukik Katinka előtt. Zoltán turnéra megy a nyáron, hívja Katinkát, hogy menjen vele, de ő még hezitál. Viola és Éva véletlenül találkoznak, egy ital mellett Viola bevallja, minden pénzét elkártyázta. Ezenkívül azt is megosztja Évával, hogy egy éve ő küldte a figyelmeztető leveleket neki, amik a házasság felbomlásáról szóltak. A lányok nagyon szeretnének barátjaikkal Balatonra menni idén nyáron is, de ahhoz még a szülők engedélye kell...Rendezte: Horváth Ádám
Szereplők: Csűrös Karola, Galán Géza J., Garas Dezső, Gáti Oszkár, Hegyi Barbara, Herrer Sára, Kováts Adél, Kulka János, Nemcsók Nóra, Rátóti Zoltán, Schell Judit, Szacsvay László, Vári Éva</desc>
<credits>
<director>Horváth Ádám</director>
<actor>Csűrös Karola</actor>
<actor>Galán Géza J.</actor>
<actor>Garas Dezső</actor>
<actor>Gáti Oszkár</actor>
<actor>Hegyi Barbara</actor>
<actor>Herrer Sára</actor>
<actor>Kováts Adél</actor>
<actor>Kulka János</actor>
<actor>Nemcsók Nóra</actor>
<actor>Rátóti Zoltán</actor>
<actor>Schell Judit</actor>
<actor>Szacsvay László</actor>
<actor>Vári Éva</actor>
</credits>
<date>2005</date>
<category lang="hu">Sorozatok</category>
<category lang="hu">Dráma</category>
<category lang="hu">Melodráma</category>
<icon src="https://musor.tv/img/fb/46/4633/Eletkepek_28_.jpg" />
<country lang="hu">Magyar</country>
<episode-num system="onscreen">E28/114</episode-num>
<rating>
<value>12</value>
<icon src="https://musor.tv/images/etc/pg_12.svg" />
</rating>
</programme>Az elsőnél a félkövérrel kiemelt szereplőket szeretném eltüntetni, mert nincs adat, de az utolsónál meg van és az ott úgy jó lenne. De nem tudom hogyan kéne eltüntenti, hogy üresen maradjon és ne jelenjen meg semmi sem. Illetve ha nincs adat akkor az "N/A" se jelenjen meg a rendezőnél, hanem maradjon üresen és a rendező se jelenjen meg a desc-ben.
-
tvamos
nagyúr
válasz
sztanozs
üzenetére
Jo, en ezt igy nem ertem. Ez ilyen Micropython/Circuitpython.Oke, azt sejtem, hogy ertem mar... de ettol meg valahogy meg kell eroszakolnom a dolgot. Van erre valami modszer? Mert amugy valahogy elkavircol a dolog, amig konstansokat teszek bytearray-be, addig megy a dolog.
A szenzor az i2c porton 8 bitet var, (uint8_t,) azt nem erdekli, hogy gepi kodban programozom az MCU-t, vagy python. -
Pakliman
tag
válasz
sztanozs
üzenetére
Szia!
Még van egy dolog: a drive-os listát több részletben kapom meg , a nextPageToken... adja a következő adagot stb. Szeretném először lekérni a teljes listát, viszont ezt csak úgy tudom megoldani, hogy append-el a már meglévő items-hez adom
(items.append(results.get('files', [])). Csakhogy az items egy set-ekből álló list, így viszont az eredmény kezelhetetlen lesz (számomra):[[{},{},{}],[{},{},{}]]vagyis set-eket tartalmazó listákat tartalmazó lista...
Megoldható "egyszerűen", vagy a kapott lista elemeit egyesével kell hozzáadni az items-hez? -
-
repvez
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
már a CGPT-ben is van specializált phyton codolásra modul azon keresztül használom és amit ad kodot az hiba nélkül lefordul a legtöbb esetben csak nem mindig érti meg , hogy pontosan mit is szeretnék és emiatt lesz rossz a program.
DE mivel nem vagyok programozo igy nem tudom ugy megfogalmazni , hogy ne tudja másként értelmezni , de ha tudnám gondolom akkor már nem is kéne használnom mert meg tudnám oldani . -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
sztanozs
üzenetére
Köszi, valami ilyesmire gondoltam én is, de lehet a == is elmaradt, megnézem.
@ kovisoft:
igen, mert gondolom több megoldás is, lehet, pedig sudokuzni szeretek, de ezen csak pislogtam
Nem is kérném, hogy más csinálja meg, pont, hogy meg akarom érteni, hogy mi miért van, de lehet nem fog olyan gyorsan menni, mint gondoltam.
A fix számok kellenek, mert azok adottak, és ezek ismeretében kell kiszámolni a maradék helyekre a lehetséges számokat, így legalább nem lesz 800 megoldás
-
válasz
sztanozs
üzenetére
ja, haromszogeket szamoltam, nem oldalakat, azert nem adott ki eredmenyt

from itertools import permutations
def szabaly(doboz):
a, d, f, k = 1, 4, 7, 2
b, c, e, g, h, i, j, l = doboz
return 26 == a + b + d + e == c + d + f + g == e +f + h + i == g + h + j + k == i + j + l + a
def print_doboz(doboz):
a, d, f, k = 1, 4, 7, 2
b, c, e, g, h, i, j, l = doboz
print(f" {a:>2}\n"
f"{k:>2} {l:>2} {b:>2} {c:>2}\n"
f" {j:>2} {d:>2}\n"
f"{i:>2} {h:>2} {f:>2} {e:>2}\n"
f" {g:>2}\n")
dobozok = permutations([3, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 12])
eredmeny = filter(szabaly, dobozok)
for doboz in eredmeny:
print_doboz(doboz)
print() -
Hege1234
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
nem én írtam egy sorba, és fura is volt így ömlesztve látni
viszont nem gondoltam, hogy problémát okozhatna mert
kb. minden powershell-es line-ba amit találtam a PATH-hoz az elválasztás az ez volt hozzá;$env:Path -split ';'( ha új sorba van írva akkor nem si kerül a végére a
;) -
Hege1234
addikt
-
Hege1234
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
Ha nincs python a path-on, akkor hogy futtatod ezt a python fajlt?
hát erre valóban nem gondoltam, így hogy nálam az már hozzá van adva a path-hoz

és akkor egy cmd-vel vagy inkább egy .bat fájlt használva megoldható lenne?
@echo off
set /p spec_python_ver=add python dir: (eg.: Python39) write here:
set "scripts_dir=%LOCALAPPDATA%\Programs\Python\%spec_python_ver%\Scripts\"
set "python_dir=%LOCALAPPDATA%\Programs\Python\%spec_python_ver%\"
echo scripts_dir: %scripts_dir%
echo python_dir: %python_dir%így az útvonalat megkapom, de batch-el mivel tudom hozzáadni közvetlenül a PATH-hoz?
-
Atomantiii
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
Működik Hege javaslata is, persze biztos meg lehet csinálni máshogy is. Itt a forrás fájl.
import xml.etree.ElementTree as ET
import re
xml_content = ET.parse('forras.xml')
root = xml_content.getroot()
not_needed = ["credits", "category", "country", "date", "episode-num", "icon", "length", "previously-shown", "rating", "star-rating", "url"]
for programme in root.findall(".//programme"):
for element_name in not_needed:
elements = programme.findall(f".//{element_name}")
for element in elements:
if element in programme:
programme.remove(element)
edited_tv_programs = ET.tostring(root, encoding='unicode')
# kiszedi a clumpidx="0/1"-et
edited_tv_programs = re.sub(r' clumpidx=.*\"', r'', edited_tv_programs)
# kiszedi a (0.)-át
edited_tv_programs = re.sub(r'<desc lang="hu">(\(.*\.\) )', r'<desc lang="hu">', edited_tv_programs)
# kiszedi a ...-ot
edited_tv_programs = re.sub(r'<desc lang="hu">(\.\.\. )', r'<desc lang="hu">', edited_tv_programs)
with open('edited.xml', 'w', encoding='utf-8') as file:
file.write(edited_tv_programs) -
válasz
sztanozs
üzenetére
Igen, 3.10, ben a default encoding megvaltozott CP1250-rol utf-8-ra:
https://docs.python.org/3/whatsnew/3.10.html#optional-encodingwarning-and-encoding-locale-optionszoval vagy 3.10+ alatt futtatod, vagy fixalod a masodik pont szerint (xmltv_helpers.py)Nem pontos, de szerintem ez lesz a hiba egyebkent...
-
Atomantiii
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
Most éppen melóhelyen: Win 10 Enterprise 22H2, pythonra azt írja, hogy fent van a 3.11.2 és a 3.12.1 is. Most éppen cmd-be írom be a parancsot neki. Mondjuk otthoni gépemen még nem próbáltam, de majd este megpróbálom.
Ha a hiányolt \xc3-at hozzáadnám a cp1250-be, akkor valószínűleg nem problémázna rá, csak előbb-utóbb mindig talál olyat, ami nem tetszik neki.
-
golfvariant
aktív tag
válasz
sztanozs
üzenetére
Írtam egy scriptet, amivel a zöldmanós webáráruház bizonyos termékcsoportjának árát ellenőrizném. Jelezve ha valami nagyobb akció van, mert néha tök jól ki lehet fogni dolgokat
Az oldal javascriptes működése miatt Seleniummal próbáltam megoldani. A script jól működik, de ha pl 20 oldalas a termékpaletta, akkor random eljutok a 5-12. oldalig és onnan valamiért csak első oldalt tölti be, hiába van az url-ben a megfelelő oldalszám.
Próbáltam sleep-el várakoztatni, hogy legyen ideje dolgozni a javascriptes termékbetöltőnek, de sajnos nem ezen múlik. Volt már valaki hasonló cipőben?
-
Hege1234
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
a glob valóban megoldotta
köszi, szuperül működik!
if elem['tv_or_radio'] == True:
#tv_or_radio = 'Rádió'
from glob import glob
s_pattern = fr"Downloads\\befejezett\\NAVA\\**\\*id#{elem['clean_id']}*mp3"
file_list = glob(s_pattern, recursive=True)
if file_list:
for file_path in file_list:
print(f'[INFO] ez a fájl már létezik itt: {file_path}')
continue
elif elem['tv_or_radio'] == False:
#tv_or_radio = 'Videó'
from glob import glob
s_pattern = fr"Downloads\\befejezett\\NAVA\\**\\*id#{elem['clean_id']}*mkv"
file_list = glob(s_pattern, recursive=True)
if file_list:
for file_path in file_list:
print(f'[INFO] ez a fájl már létezik itt: {file_path}')
continue -
-
Hege1234
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
amiket linkeltél ott egyik se tér ki arra, hogyan lehetne visszakapni
azt a linket amit a get-be megadtamHasznald a response1.text property-t, ha a visszaadott oldal rendesen formazott.
a text-et jól visszakaptam amiből meg is lett av9/prog_index.m3u8
azzal nincsen problémarequests.get-ből kellene ez a link:
https://devstreaming-cdn.apple.com/videos/streaming/examples/img_bipbop_adv_example_fmp4/master.m3u8 -
Hege1234
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
igen sry, hogy nem fejtettem ki korábban
import requests
import re
headers1 = {
'Accept': 'text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,image/avif,image/webp,image/apng,*/*;q=0.8,application/signed-exchange;v=b3;q=0.9',
'Connection': 'keep-alive',
'User-Agent': 'Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/102.0.0.0 Safari/537.36',
}
response1 = requests.get('https://devstreaming-cdn.apple.com/videos/streaming/examples/img_bipbop_adv_example_fmp4/master.m3u8', headers=headers1).text
grab_Connection = headers1['Connection']
grab_User_Agent = headers1['User-Agent']
print(grab_Connection)
#keep-alive
print(grab_User_Agent)
#Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/102.0.0.0 Safari/537.36a headers1-et ki tudom olvasni, hogy mi van benne mint pl a user-agent-et
de a response1 már csak a text-et adja vissza és a https linket ami statikusan meg van adva azt már nemtext_from_response1 = re.findall(r'BANDWIDTH=.*RESOLUTION=1920x1080.*[^?](.*)', response1)[0].strip()
print(text_from_response1)
#v9/prog_index.m3u8a scriptet folytatva mivel így meglett a
v9/prog_index.m3u8most kelle elérnem valahogy ebből a https linket-et egy string-beresponse1 = requests.get('https://devstreaming-cdn.apple.com/videos/streaming/examples/img_bipbop_adv_example_fmp4/master.m3u8', headers=headers1).textha az meglenne akkor megkapom ezt egy string-be pl. get_url
https://devstreaming-cdn.apple.com/videos/streaming/examples/img_bipbop_adv_example_fmp4/master.m3u8és abból így már a re-vel megkapom a base_url -t
(.*)master.m3u8base_url+text_from_response1
#https://devstreaming-cdn.apple.com/videos/streaming/examples/img_bipbop_adv_example_fmp4/v9/prog_index.m3u8ha nem adok meg text-et a végére akkor megkapom a status-t, de egy olyan megoldást se találtam ami vissza tudná adni a benne megadott linket
response1 = requests.get('https://devstreaming-cdn.apple.com/videos/streaming/examples/img_bipbop_adv_example_fmp4/master.m3u8', headers=headers1)
print(response1)
#<Response [200]> -
klambi
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
na a másik progit sikerült elindítani...:
C:\WINDOWS\system32>python --version
Python 3.10.10
C:\WINDOWS\system32>d:
D:\>cd d:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master\
d:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master>logger.py
d:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master>main.py
Traceback (most recent call last):
File "D:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master\main.py", line 7, in <module>
from PySide2 import QtWidgets, QtCore
ModuleNotFoundError: No module named 'PySide2'
d:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master>pip install PySide2
Collecting PySide2
Downloading PySide2-5.15.2.1-5.15.2-cp35.cp36.cp37.cp38.cp39.cp310-none-win_amd64.whl (137.4 MB)
---------------------------------------- 137.4/137.4 MB 13.3 MB/s eta 0:00:00
Collecting shiboken2==5.15.2.1
Downloading shiboken2-5.15.2.1-5.15.2-cp35.cp36.cp37.cp38.cp39.cp310-none-win_amd64.whl (2.3 MB)
---------------------------------------- 2.3/2.3 MB 49.2 MB/s eta 0:00:00
Installing collected packages: shiboken2, PySide2
Successfully installed PySide2-5.15.2.1 shiboken2-5.15.2.1
[notice] A new release of pip available: 22.3.1 -> 23.1
[notice] To update, run: python.exe -m pip install --upgrade pip
File "D:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master\main.py", line 8, in <module>
from asyncqt import QEventLoop, asyncSlot
File "C:\Program Files\Python310\Lib\site-packages\shiboken2\files.dir\shibokensupport\__feature__.py", line 142, in _import
return original_import(name, *args, **kwargs)
ModuleNotFoundError: No module named 'asyncqt'
d:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master>pip install asyncqt
Collecting asyncqt
Downloading asyncqt-0.8.0.tar.gz (12 kB)
Preparing metadata (setup.py) ... done
Installing collected packages: asyncqt
DEPRECATION: asyncqt is being installed using the legacy 'setup.py install' method, because it does not have a 'pyproject.toml' and the 'wheel' package is not installed. pip 23.1 will enforce this behaviour change. A possible replacement is to enable the '--use-pep517' option. Discussion can be found at https://github.com/pypa/pip/issues/8559
Running setup.py install for asyncqt ... done
Successfully installed asyncqt-0.8.0
[notice] A new release of pip available: 22.3.1 -> 23.1
[notice] To update, run: python.exe -m pip install --upgrade pip
d:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master>setup.py
'setup.py' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
d:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master>python.exe -m pip install --upgrade pip
Requirement already satisfied: pip in c:\program files\python310\lib\site-packages (22.3.1)
Collecting pip
Downloading pip-23.1-py3-none-any.whl (2.1 MB)
---------------------------------------- 2.1/2.1 MB 10.1 MB/s eta 0:00:00
Installing collected packages: pip
Attempting uninstall: pip
Found existing installation: pip 22.3.1
Uninstalling pip-22.3.1:
Successfully uninstalled pip-22.3.1
Successfully installed pip-23.1
d:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master>pip install asyncqt
Requirement already satisfied: asyncqt in c:\program files\python310\lib\site-packages (0.8.0)
File "D:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master\main.py", line 10, in <module>
import can
File "C:\Program Files\Python310\Lib\site-packages\shiboken2\files.dir\shibokensupport\__feature__.py", line 142, in _import
File "D:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master\can\__init__.py", line 41, in <module>
from .bus import BusABC, BusState
File "D:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master\can\bus.py", line 14, in <module>
from aenum import Enum, auto
ModuleNotFoundError: No module named 'aenum'
d:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master>pip install aenum
Collecting aenum
Downloading aenum-3.1.12-py3-none-any.whl (131 kB)
---------------------------------------- 131.8/131.8 kB 2.6 MB/s eta 0:00:00
Installing collected packages: aenum
Successfully installed aenum-3.1.12
File "D:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master\main.py", line 15, in <module>
from port import serial_ports
File "D:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master\port.py", line 3, in <module>
import serial
ModuleNotFoundError: No module named 'serial'
d:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master>pip install serial
Collecting serial
Downloading serial-0.0.97-py2.py3-none-any.whl (40 kB)
---------------------------------------- 40.9/40.9 kB 1.9 MB/s eta 0:00:00
Collecting future>=0.17.1 (from serial)
Downloading future-0.18.3.tar.gz (840 kB)
---------------------------------------- 840.9/840.9 kB 7.6 MB/s eta 0:00:00
Installing build dependencies ... done
Getting requirements to build wheel ... done
Preparing metadata (pyproject.toml) ... done
Collecting pyyaml>=3.13 (from serial)
Downloading PyYAML-6.0-cp310-cp310-win_amd64.whl (151 kB)
---------------------------------------- 151.7/151.7 kB ? eta 0:00:00
Collecting iso8601>=0.1.12 (from serial)
Downloading iso8601-1.1.0-py3-none-any.whl (9.9 kB)
Building wheels for collected packages: future
Building wheel for future (pyproject.toml) ... done
Created wheel for future: filename=future-0.18.3-py3-none-any.whl size=492053 sha256=3ed5a781b8a7ee7b2f8dcb363e9ee51fa1e090167e18029a50cc6e8a0953f35b
Stored in directory: c:\users\klambi\appdata\local\pip\cache\wheels\5e\a9\47\f118e66afd12240e4662752cc22cefae5d97275623aa8ef57d
Successfully built future
Installing collected packages: pyyaml, iso8601, future, serial
Successfully installed future-0.18.3 iso8601-1.1.0 pyyaml-6.0 serial-0.0.97
File "D:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master\port.py", line 27, in serial_ports
s = serial.Serial(port)
AttributeError: module 'serial' has no attribute 'Serial'
During handling of the above exception, another exception occurred:
File "D:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master\main.py", line 1464, in <module>
window = MainApp()
File "D:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master\main.py", line 352, in __init__
self.Port.addItems(serial_ports())
File "D:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master\port.py", line 30, in serial_ports
except (OSError, serial.SerialException):
AttributeError: module 'serial' has no attribute 'SerialException'
File "D:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master\port.py", line 27, in serial_ports
s = serial.Serial(port)
File "D:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master\main.py", line 1464, in <module>
window = MainApp()
File "D:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master\main.py", line 352, in __init__
File "D:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master\port.py", line 30, in serial_ports
s = serial.Serial(port)
window = MainApp()
d:\Egyebek\KMORA\MatrixConfigurator-master>pip install pyserial
Collecting pyserial
Downloading pyserial-3.5-py2.py3-none-any.whl (90 kB)
---------------------------------------- 90.6/90.6 kB 1.7 MB/s eta 0:00:00
Installing collected packages: pyserial
Successfully installed pyserial-3.5 -
klambi
addikt
-
repvez
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
és azt hogyan ?
Mert találtam egy easy bpy részt amit bemásoltam a blender addon mappába, de nem irja ki, hogy installálva lenne.ha import bpy ott van az elején ha esetleg mégis használja már.
Mert ezt a hibakodot kaptamPython: Traceback (most recent call last):
File "\Text", line 32, in <module>
File "\Text", line 20, in create_math_node
IndexError: bpy_prop_collection[index]: index 0 out of range, size 0 -
Oryctolagus
tag
válasz
sztanozs
üzenetére
igen.. kozben rajottem hogy nem lesz jo mas miatt is.
2022-11-28 10:32:00
2022-11-28 17:21:00
6:49:00
En azt szeretnem hogy a ket datum kulnbsege ora.perc formatumban legyen,
akkor is ha pl 2 nap es 8 perc a kulonbseg
Kivagyok ettol a datumozgatastol, persze azert mert nem ertem teljesen -
Hege1234
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
olyan esetben, ha nem lenne a
[*][*].clips[0].product.seasonszám beleír egy 1-es számot
így emiatt elvileg mindennek ugyanannyinak kellene lenniede így már nem tudja sorrendbe tenni
mert ami eddig 3 részből állt így már csak kettő lett['0002']['0002', '0009']
['0002']['0002', '0010']azt gondoltam, összetéve így fogja megjeleníteni,
['0002', '0002', '0009']
vagy így[('0002', '0002', '0009')]
de ahol ugyan azok a számok vannak azokat egybetette[('0002', '0009')] -
Hege1234
addikt
-
Hege1234
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
ahogy néztem a renditionName-ben mindenhol a Magyar jelenti a magyar feliratot
a forced-et pedig a hu--forced--
emiatt sikerült külön szedniThe Walking Dead - S11E12 |Magyar szinkron||HD| A szerencsések
The Walking Dead - S11E13 |Magyar szinkron||Magyar forced||HD| Hadurak
The Walking Dead - S11E14 |Magyar szinkron||Magyar felirat||Magyar forced||HD| Fejétől bűzlikregex2 = r'S([1-9]*[0-9])\s?E([1-9]*[0-9]):?'
def replacer2(y):
a, b = y.groups()
return 'S' + a.rjust(2, '0') + 'E' + b.rjust(2, '0')
jsonpath_expression0 = parse('[*].data.DmcEpisodes.videos[*]')
for match0 in jsonpath_expression0.find(my_responses):
value = match0.value
value1 = parse(f'text.title.full.series.default.content').find(value)[0].value
value2 = parse(f'seasonSequenceNumber').find(value)[0].value
value3 = parse(f'episodeSequenceNumber').find(value)[0].value
value4 = parse(f'text.title.full.program.default.content').find(value)[0].value
list5 = parse(f'mediaMetadata.captions[*].renditionName').find(value)
value5 = any(a.value.lower().split()[0] in "magyar" for a in list5)
list6 = parse(f'mediaMetadata.audioTracks[*].renditionName').find(value)
value6 = any(b.value.lower().split()[0] in "magyar" for b in list6)
list7 = parse(f'mediaMetadata.captions[*].renditionName').find(value)
value7 = any(c.value.lower().split()[0] in "hu--forced--" for c in list7)
value8 = parse(f'mediaMetadata.format').find(value)[0].value
out = f'{value1} - S{value2}E{value3} {kek+"|Magyar szinkron|"*value6}{zold+"|Magyar felirat|"*value5}{sarga+"|Magyar forced|"*value7+feher}{"|"+value8+"|"} {value4}'
final_out = re.sub(regex2, replacer2, out)
print(final_out)nagyon szépen köszönöm

sok újdonságot tanultam
egy kérdésem lenne még f-string -el kapcsolatban
próbáltam megadni, ha nincsen pl. Magyar szinkron akkor is írjon oda valamit{"|van Magyar szinkron|"*value6 if *value6 not in *value6 "|nincs Magyar szinkron|"}vagy ezt az any hoz kellene beleírni?
-
Hege1234
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
így ezt adja vissza:
File "D:\json extract\test2.py", line 89, in <module>
value5 = any(a.value.lower().split()in("hunmagyar")for a in list5)
File "D:\json extract\test2.py", line 89, in <genexpr>
value5 = any(a.value.lower().split()in("hunmagyar")for a in list5)
TypeError: 'in <string>' requires string as left operand, not list -
válasz
sztanozs
üzenetére
Nem tudtam mar letesztelni, vsz a maradek jsont adja vissza, igy esetleg?
jsonpath_expression0 = parse('[*].data.DmcEpisodes.videos[*]')for match0 in jsonpath_expression0.find(myresponses):value = match0.valuevalue1 = parse(f'text.title.full.series.default.content').find(value)[0].valuevalue2 = parse(f'seasonSequenceNumber').find(value)[0].valuevalue3 = parse(f'episodeSequenceNumber').find(value)[0].valuevalue4 = parse(f'text.title.full.program.default.content').find(value)[0].valuelist5 = parse(f'mediaMetadata.captions[*].renditionName').find(value)value5 = any(a.value.lower().split()in("hunmagyar")for a in list5)print(f'{value1} - S{value2}E{value3} - {value4}{" |Magyar felirat|"*value5}') -
Hege1234
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
keyerror hibát ír,
File "D:\json extract\test.py", line 141, in <module>
value1 = parse(f'{full_path}.text.title.full.series.default.content').find(value)[0].value
File "C:\Users\hadam\AppData\Local\Programs\Python\Python310\lib\site-packages\jsonpath_ng\jsonpath.py", line 265, in find
for subdata in self.left.find(datum)
File "C:\Users\hadam\AppData\Local\Programs\Python\Python310\lib\site-packages\jsonpath_ng\jsonpath.py", line 265, in find
[Previous line repeated 7 more times]
File "C:\Users\hadam\AppData\Local\Programs\Python\Python310\lib\site-packages\jsonpath_ng\jsonpath.py", line 613, in find
return self._find_base(datum, create=False)
File "C:\Users\hadam\AppData\Local\Programs\Python\Python310\lib\site-packages\jsonpath_ng\jsonpath.py", line 625, in _find_base
return [DatumInContext(datum.value[self.index], path=self, context=datum)]
KeyError: 0
de ez jót jelenthet mert az s01e01 -ben valóban nincsen magyar feliratszerk:
(kiprinteltem, hogy lássam mit szed össze)
[kép]
vagy rögtön elakadt az 1. résznél?
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Photoshop
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest