Hirdetés
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- aquark: Zsebszámológépek
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vandit.: Milyen zenét hallgattok most?
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
szombi
tag
Sziasztok!
Pár hete kezdtem HTTP protokollal foglalkozni. A téma már korábban is érdekelt, az alapok(IP, TCP, portok, DNS hierarchia, programírás) terén sincs okom panaszra. A [HTTP 1.1 szabvány] leírását természetesen olvasgatom ahogy időm telik rá, de eltart ez egy darabig. Sajnos a "reverse-engineering" típusba tartozom, azaz a protokollt előbb próba programokkal tesztelgetem, aztán megnézem a hozzá tartozó szabványt és így tanulom meg a dolgokat. Első HTTP programom 10 perc alatt összeállt, amivel lényegében "bárhová" tudok csatlakozni. Az eredményt (HTTP válasz fejléc és letöltött tartalom) fájlba mentem, de WireShark-on is megnézem.
Most itt akadtam el: ha egy weboldal tartalmát tömörítés nélkül szeretném letölteni, ekkor az "Accept-Encoding" résznél nem adok meg semmit. Érdekes módon a válasz üzenetben mégis ugyanazt HTTP fejlécet kapom, mintha "compress, gzip" értéket adtam volna meg. Maga a (weboldal) tartalom mégis tömörítés nélkül jön át, de megkapja a "chunk"-ot. Tehát hexadecimálisan a tartalom hosszát, utána a (kódolatlan) tartalom, végül a hét bájtos farok (CRLF+"0"+CRLF+CRLF). A WireShark is jelez, hogy "gzip: Decompression Failed" - hát még szép, hiszen nincs is tömörítve! Ha tömörítve (Accept-Encoding: compress, gzip) kérem le az oldalt, akkor gond nélkül átjön, a WireShark is rendesen dekódolja. Csak a gzip-ig még sajnos nem jutottam el így a tartalommal nem tudok mit kezdeni, de külső progit nem akarok ehhez használni.
Szóval a kérdésem: weboldalak átvitelénél a gzip "kizárólagosnak" tekintendő?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Bundle topik
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Samsung Galaxy Z flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- 27% PNY GeForce RTX 5070 EPIC-X RGB OC 12GB GDDR7 192bit (VCG507012TFXXPB1-O) Videokártya
- Asus STRIX Gaming PC! 7800X3D / RoG RTX 5070 TI / 32GB 7600MHz / SSD 1TB / 850w Gold! BeszámítOK!
- Asus TUF B760-Plus Wifi DDR5 (kis hibával)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest