- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- bambano: Bambanő háza tája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
martonx #15157 üzenetére
Tudod mi a megmosolyogtató?
Amikor a Clipperben írt, DOS-os könyvelőprogramot leváltó fasza, új windowsos program LASSABB lesz.
Értsd úgy, hogy a sima, kézzel bepötyögött számoknál gyorsabban lehet pötyögni, mint ahogy megjelennek a számok. Ja, tud adatbázisimportot is, néhány ezer rekordot akár másfél óra(!!!) alatt beolvasni (Ryzen 3600 + SSD).
Komolyan mondom, kár volt a Clippernél bármi komolyabbat adni az ilyenek kezébe -
Inhouse
őstag
válasz
martonx #15157 üzenetére
Mitől 80-as évek? A C nyelv is az? A cél a fontos, vagy az eszköz?
A linkelt oldal egy támpont csak az időbeli belövéshez. harbour.github.io -
Inhouse
őstag
válasz
martonx #15148 üzenetére
A Harbour 1999-ben indult, és 2016-os a legfrissebb verzió. Pl. a megbecsült Java öregebb, a 90-es évek elejétől fejlesztik...
Mi a baj a karakteres képernyős adatbevitellel? Mondjuk én nem foglalkozom vele, de van grafikus motorja is, meg SQL-t, vagy más adatbázist is kezel, nem csak DBF-eket, amikkel szintén nincs semmi gond. C alapú, tud DLL-eket is kezelni, minden manapság szükséges erőforrás elérhető vele, fordítható Linuxra, Androidra, stb. is. Nem szándékozom puffogós, minimálkoncepciós weboldalt szerkeszteni vele, pedig lehetne azt is. -
-
skoda12
aktív tag
válasz
martonx #14809 üzenetére
Régen én is küldtem kódot open source projektekhez, de folyton az volt, hogy a merge joggal rendelkező developerek alapvetően el voltak foglalva az új featureökkel és a critical/blocker bugokkal. Senkit nem érdekelt, hogy egy kevésbé súlyos bug engem érintett és amúgy megjavítottam, mert azt nekik idő átnézni, kipróbálni, visszaírni, hogy mi nem tetszik stb.
-
Silεncε
őstag
válasz
martonx #14806 üzenetére
Semmi komoly, 6 sor az egész, de ettől függetlenül is jó
Am ilyen nekem is volt. Cordova plugint az illető baszott karbantartani, szépen el is tört mint annak rendje, aztán lehetett valakinek a gh-n lévő megpatkolt forkját begányolni. Az open source egyik legnagyobb hátránya, hogy igazából senkié a cucc, aztán a karbantartó ráhagyja, akkor meg van baszva mindenki
-
coco2
őstag
válasz
martonx #14781 üzenetére
Kipróbálnám, de a win folyton azt jelzi a win store ubuntu image lehúzásakor, hogy valami hiba történt, és nincs eszköz, amire telepíthetné. 2004-es win 10 pro. Gyanítom, még kísérleti állapotban van. Egyenlőre a telepítése is olyan kutyaszájából rángatott micsoda. Konzolos képernyőn dobálni elevated parancsokat - és az az összes help a microsoft oldalon - nem igazán a kiforrott "windows experience".
Ha bárki esetleg telepítette már, és ismeri a rigolyáit, egy tippet megköszönnék, mi lehet a baj vele.
-
petyus_
senior tag
válasz
martonx #14463 üzenetére
Nem lehet sajnos, ha átrírom index.html-ről prod/index.html-re, ezt írja:
'If specified, index document name must be between 3 and 255 characters in length, and must not contain any '/' characters.'Egyébként ha url/prod/index.html-t írok, akkor eléri, viszont a css és js fileokat 'prod' nékül akarja betölteni, és nyilván nem találja.
-
-
Ezekiell
veterán
-
Ispy
nagyúr
válasz
martonx #14359 üzenetére
Nézegettem mik az irányok, ms fronton van az uwp, ami bukta, mert win10 only (személy szerint nem is szeretem az uwp-s appokat, mint felhasználó), van ugye a winforms (az van most), jön a win ui 3, ami kitudja milyen lesz/meddig lesz (silverlight is kaszálva lett anno), meg vannak a crossplatformok, xamarin, electron (de a mi usereink 100%-ban win pc-t használnak). Szóval a wpf jó választásnak tűnik (már ha lesz váltás), mert régóta megvan, de nagyobb szabadságot add az UI-ban, amire sokszor szükségünk lenne, de a winformsban csak fájdalmasan lehet megcsinálni, vagy nem is lehet rendesen. Szóval a késői váltásoknak az az oka elsősorban, hogy nem akarunk mondjuk 20-30-40 milliót belerakni egy olyan technológiába, amitől esetleg elfordul a piac pár év múlva és akkor kezdhetjük előről.
1996-ban az első app ms accessben készült (DAO)
2004-ben volt egy upgrade, szintén access, de már ADO (MS SQL-el)
2012-ben az access ment a levesbe és jött helyette a winforms...most meg majd lehet megint váltunk, ezért nézegetem most a wpf-et, hogy mennyire lenne macerás átállni rá.
-
Ispy
nagyúr
válasz
martonx #14359 üzenetére
Hát igen, eddig külső fejlesztőkkel próbáltuk megoldani ezeket a fejlesztéseket, de kb. mindig szívás volt a vége, így maradt a csináld magad út.
PHP-t csak API-k írására használom, nem weboldalak készítésére.
Egyébként a lemaradás oka szimplán annyi, hogy amikor van egy működő rendszered, amit több tucat cég használ (van ahol már 1x éve), akkor egyszerűen akkora a kód mennyisége, hogy nem olyan egyszerű azt megmozdítani bármilyen irányba, sem szakmai, sem gazdasági szempontól. Persze más, amikor 0-ról kezdi az ember.
-
Ispy
nagyúr
válasz
martonx #14355 üzenetére
Nem tudom, nekem web apikat kellett most csinálnom és arra jutottam, hogy erre a php a legalkalmasabb, mint szerver oldali scipt nyelv, utána kullog valahol a .net, szóval nem mondanám, hogy a világ túllép vagy túllépett rajta. Már ha hihetőnek minősül egy gugli keresés ebben a témában.
Meg ami nekem még fontos volt newbie-ként, hogy php-ra elég masszív tartalom van a neten, könnyű implementálni vele bármit, amit kell 0 tudással is.
Frontendre persze JS, asztali alkalmazásokra meg most ismerkedek a wpf-el, mert a winforms már nem elég trendi.
-
válasz
martonx #14337 üzenetére
Hát úgy nehéz röhögni valamin, ha nem érted, hogy min röhögünk. Így már értem, hogy mi volt a nevetség tárgya, nem kaptam fel a vizet csak nem értettem mi a probléma.
Ezekiell: tudom, hogy a frameworkok ismerete/használata elkerülhetetlen és a későbbiekben rá is fogok állni a tanulására, csak előbb szeretném az alapoknál kezdeni.
-
válasz
martonx #14331 üzenetére
Amugy siman meg lehet oldani. Csak siman egyszeruen, gyorsan es kenyelmesen csinal egy forkot webkitbol, elkezdi erosen nezegetni, aztan ket, max harom ev alatt a kodbazis fontosabb reszeit atlatja, aztan mar csak egy ropke evecske, mire megirja ami kell neki. Es bumm, kesz is a nativ weboldal.
Ezek utan mar csak ra kell vennie mindenkit, hogy az O forkolt cuccat hasznalja, dehat kihivas nelkul nem szep az elet.
-
válasz
martonx #14319 üzenetére
Natívban szeretném megoldani. De eddig javascripttel próbáltam viszont az a bajom, hogy ugye a main contentbe van mindig valami, és én a display:block/none és az append-el próbálkoztam, de az nem jó. Ha az innerhtml-el kiürítem a tartalmát, akkor meg le kell clónoznom előtte, ez gondolom nem egy elegáns megoldás.A natívat azért eröltetném, hogy tanuljam.
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
martonx #14063 üzenetére
És fontos megjegyezni, hogy ennek nem feltétlenül van köze a programozói tudáshoz sem
Mégis azt tapasztalom, hogy jobb, ha el sem árulom miben programozok, mert ha nem js, php vagy kotlin, akkor már áshatom is a gödröt vagy rosszabb esetben megyek a múzeumba a tárcsázós modem mellé.
Egyébként mi is nyítunk folyamatosan android és web írányába, mert kiegészítésnek kellenek ezek a technikák és az elmúlt pár évben megtanultuk a leckét, hogy inkább csináld magad, mintsem rábízd egy külsősre, aztán semmi sem megy úgy, ahogy szeretnéd. Szóval a vb, sql, php, html, js mellé lassan felvehetem a listámra a kotlint is. De jó.
Mindezek ellenére elég klassz dolgokat lehet összehozni ezeknek a technologiáknak a variálásával, mert valóban manapság az, hogy tudsz komplett raktárat kezelni vagy két kattintással számlázni, nem elég, de ha van egy droidos app vagy weboldal, amit lehet nyomkodni, akkor máris trendi lettél az ügyfelek szemében (még ha a munka 99%-a az asztali gépen zajlik is).
-
Ispy
nagyúr
válasz
martonx #14051 üzenetére
Igaz nem c#-ban, de mi is vinfos formokat írunk, de szerintem nem szar és szerencsétlenek sem vagyunk, igaz embert nem tudunk felvenni, mert mindenki az új csodanyelvekben akar programozni, igaz egy értelemes kódot értelemes időn belül nem tudnak prezentálni, csak megy a vetítés a csodajó új nyelvekről, amihez persze nem értenek. Jó lenne, ha minden programozó jelőlt kisujjból vágná ki a "vinfost", de hát az már egy elavult szar, ezért senki nem ért hozzá.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
martonx #13934 üzenetére
+1
Néztem ezt az amazon s3 at, ez elvileg teljesen ingyén van
De ha azt akarom, hogy a felhasználó is tölthessen fel file-t, akkor azt frontenden kell megcsinálni, az nem rossz megoldás? Bár más nem nagyon jut eszembe, vagy akkor ezt nem frontenden keresztül kell csinálni, hanem gondolom van annak is egy felülete, ahol meg lehet ezt oldani
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
martonx #13907 üzenetére
Nemtudom, nekem nagyon bejott a serverless, marmint a valodi AWS Lambda funkciok serverless.
0 forintba kerult pl a kis egyetemes projektem amit csucsidoben 500 golya hasznalt.
Lambdak rendereltek server side a reactem, AWSen futott a mongom es minden sor "backend" node.js is lambdakban volt.Nem halt meg semmi 1x sem es nem volt lassabb csucsidoben 1 ms-el sem
Nem igazan lattam eddig a hatarait a serverlessnek, marmint hogy mikor lenne jobb egy szerver helyette. CDN-en tolod a statik kontentet. lambdan az esetleges server side renderinget meg a backendet, ha nem nezik az oldalad nem fizetsz, ha nezik akkor is fillereket egy eleg nagy thresholdig
Szerintem ez a jovo, de don't take my word for it, mar ebben az evben is a harom legnagyobb fesztival honlapja mogott lambda van (lett volna lol)
-
bandi0000
nagyúr
válasz
martonx #13907 üzenetére
Jaja, cross plattform lenne a menő, de jelenleg hobbiprojektezek .net.ben is, aztàn egy rég óta tervezett appot akarok gyorsan összedobni, ami nem lesz gyors, mert ha már ennyire elterjedt a "kotlàny" akkor abban csinálnám, viszont most a java után újra kell tanulnom :D
-
bandi0000
nagyúr
válasz
martonx #13902 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Jaja vàgom, hogy nem lehet épp úgy kezelni mintha sql lenne, viszont amit szeretnék csinálni ahhoz tök jó, és egy ideig ingyenes a firebase, elvileg meg lehetne oldani azt is amit én akarok, bàr gondolom nem lenne szép, és elvesztené a lényegét, viszont akkor nem kellene egy szervert csinálni meg a signalR-el csinálni egy backendet
-
bandi0000
nagyúr
válasz
martonx #13880 üzenetére
Jah hát jah igaz
Jó hát ha ingyenes az, akkor arra tényleg jó, azt hittem fizetős, azért írtam, hogy azért nem fizetnék
De amúgy nagyon sok youtube lejátszási lista van, ami nem csak feladatot magyarázza, hanem az alapokat is, nyilván kell hozzá egy angol tudás, vagyis inkább indiai angol
-
bandi0000
nagyúr
válasz
martonx #13828 üzenetére
Köszi erre rálesek akkor
Igen az zavar be, hogy amikor említette, hogy google-el jelentkezek be, akkor rendszerint a kliens átirányít a google bejelentkező felületére, és az vissza az én weboldalamra
Mondjuk ha jól rakom össze a dolgokat, amit mondtál és Silεncε mondott, akkor kliensen bejelentkezek pl a google-el, és ott csak egy Authorization tokent kapok, amit átdobok a serverre, az meg kér úgyszint a google-en keresztül egy acces tokent és refresh tokent az Authorization token segítségével
De am hallottam olyanról is, hogy amíg aktív a felhasználó x ideig, addig nem jelentkezteti ki, ezt hogy valósíthatják meg? Nem mintha ilyen célom lenne, csak itt valami olyasmire gondolok, hogy a tokeneket minden kérésnél cserélik, hogy mindig a legfrissebb legyen
Silεncε: Igazából szerintem segített, valami hasonlóra gondoltam én is, csak megerősítés kellett
majd a megkapott authorizatiob tokent kliens oldalon cserelem AT meg RT-re és ezeket kuldom el a szervernek
Tehát a kliensen kéred az acces és refresh tokent is ? De akkor a szerver, honnan fogja tudni, hogy valid e pl?És még1 kérdés, a Refresh Tokent hol célszerű tárolni, sok verziót ovlastam, nekem eddig a legszimpatikusann a server oldalon DB-ben való tárolás
-
Silεncε
őstag
válasz
martonx #13796 üzenetére
Pont most volt valamelyik nap, hogy hajnal fél négykor még a munkahelyi projektemen gondolkodtam, hogy tudnám még jobban megoldani. Lehet nem egészséges, de ha egyszer érdekel?
Napi másfél-két óra szakmázás megvan (+ nekem még ugye ott az egyetem is), de legalább érzem magamon a fejlődést is
-
Ispy
nagyúr
válasz
martonx #13719 üzenetére
Megkérdezhetem milyen típus?
Nem íveltben egyetlen egy AOC-ot találtam eddig, ami szoba jöhet.
Ha nagyon kell másik képernyő, akkor ott a laptop kijelzője, egy outlookot ki tudok rá tenni, de igazából nálam mindig van 3-4-5 virtuális asztal, azzal el vagyok, ha meg egymás mellé kell raknom két ablakot az ekkora monitoron nem gond.
-
degec
senior tag
válasz
martonx #13702 üzenetére
Köszönöm a választ ! sejtettem
Támogatnám picit Őket, tudnál valami támpontot adni mondjuk időben kifejezve mi munkaóra lehet egy ilyen ? nyilván programnyelv kérdése is, skill kérdése is.. meg ezer másé is. Vagy programsorba kifejezve, ha az mérvadó.. nem tudom hogy lehet ezt mérni..
köszönöm !
-
1eske
tag
válasz
martonx #13624 üzenetére
Igen, Python alap ablakozója elég rona sajna. C++-ot kihagynám, Electronnal én is szemeztem, ha nagyon nem jutnék dűlőre akkor marad az. Köszönöm!
Silεncε
A Tkinter nagyon nem szép, még ha nem is szépségversenyre csinálnám, azért ennyire igényes lennék a munkámra 😅
Ezt a SceneBuildert kipróbálom, az talán megkönnyíti a dolgomat majd.samujózsi
Köszi, ezeket lecsekkolom majd még! -
samujózsi
senior tag
válasz
martonx #13624 üzenetére
Pythonhoz többféle GUI csomag van.
A beépített, a tkInter, ez buta és ronda, de crossplatform.
Van Qt pyqt és ennek kicsit szabadabb licencelésű változata a pyside. Elég gyenge dokumentációval.
Létezik wxpython, de ez nem tudom, mennyire crossplatform
+ami most nem jut eszembe -
thiclyoon
aktív tag
válasz
martonx #13592 üzenetére
Adott egy projekt, tegyük fel 10000$-ért tudja a menedzsment megszerezni, elvállalni (tapasztalat ott is van, tudják, mit mennyi idő, pénz lefejleszteni). Óradíj alapján, ha 100 óra alatt van meg a dolog, akkor 100 * 10$-t kap a programozó (egyszerűség kedvéért legyen 10$/ óra az órabér), de ha az előbb említett arányos rendszerben pl 50-50-ben egyeznek meg, akkor meg hiába van kész a projekt 20 óra vagy 200 óra alatt, akkor is 5000$-t kap.
Sajnálom, ha idétlen a feltevés, valahol el kellett kezdeni. Majd egyszer talán belejövök -
bandi0000
nagyúr
válasz
martonx #13401 üzenetére
Így màr értem mi a baj a Web fejlesztőkkel... Nekem meg se fordult a fejemben, hogy Word Presst "fejlesszek", nàlam a webfejelsztés azt jelenti, hogy valami keretrendszerrel pl Angular csinálni valamit, minimàlis css, ink Bootstrap, vagy Material
Webfejlesztésbe nekem is a hàttérkódolás része tetszik jobban, csak html meg css től fràszt kapnék hosszú tàvon :D
-
-
kuyarashi
őstag
válasz
martonx #13293 üzenetére
Nem hiszem, hogy sokan használják ezt a progit, de hátha máshoz jól jön.
HxD-ben a kimaradt karakter helyére kattintottam, utána az Edit > Insert bytes... megnyíló ablakában 01-et írtam a count mezőbe, majd alatta megadtam a kimaradt "d" betűhöz tartozó hexa kódot (64). Utána elmentettem, vagy exportáltam, de az *.exe mögé került egy további *.bak kiterjesztés is, amit -azt hiszem- manuálisan szedtem ki.
Most az indításkor felugró logóban már helyesen szerepel a városnév. A kérdés még az, hogy a szoftverből való nyomtatáskor is helyesen kerül-e majd a médiára a cím. Ez volt a fő probléma, de ezt nem tudom tesztelni, csak majd a helyszínen. Van még egy "logo.bd" fájl, amiben szintén helytelenül szerepel a cím. Valószínű, hogy azt is át kell majd írnom. -
Csaby25
őstag
válasz
martonx #13286 üzenetére
Hát igen. Ez történt az Odoo projektekkel is, az illető hamar elmondta, hogy mit és hogyan, de nem volt ideje sokat magyarázni, mert az idő alatt inkább megcsinálta ő
Szóval arra gondoltam, hogy Javascript-be vágok bele, megróbálok kis vállalkozásoknak web oldalt készíteni jelképes összegért, szerinted lenne értelme ennek? -
coco2
őstag
válasz
martonx #13192 üzenetére
Persze, hogy érzékelem
Ha szavaznom kellene egy valakire itt a prohardveren bullshit-hangerő-demokrata kategóriában, simán te rád adnám a voksomat. Abszolút megérdemled
Ugyan csak egy kereskedő ismerősöm van, csak tőle tudok számokat, de nem hinném, hogy olyan nagy különbségek lennének. Ebben az országban a 100k .. 140k huf kategóriában likvidek a laptopok - már amit ő lát. Azok a cuccok maximum fél évet ha eltöltenek a kiskereskedő raktárában, és elkelnek. Alatta / fölötte minimum éveket ül a cucc nagyker raktárban ragadva, mert annyira eszetlen a tülekedés azokkal a cuccokkal. Kisgyereknek karácsonyra e-pc meg cég főnöknek az asztalra alma logó világítani, vásárolnak ugyan olyan célra is, de az a tömegkínálat és nem a tömegfogyasztás.
Az átlag nép (85%+ arány) ha nem is használja a dvd-t semmire, aki laptopot használ, és nem cseréltette le a dvd-t egy ssd-re (nem gyakori, hogy fizetnek érte), annak ugyan úgy ott csücsül a laptopjában, és tudna éppen dvd-t használni, ha akarna. Az infót ingyen adtam. Nem kell megköszönni.
-
coco2
őstag
válasz
martonx #13190 üzenetére
Én frissen 1341 találatot kaptam laptopokra (új laptop összes), ahol ha bepippantom az optikaai meghajtó "nem"-et, 24 tétel marad a listában. A legolcsóbb valami 129k huf, utána a következő már 224k huf, és már a lista elején is 300k huf-os tételek vannak.
Szóval oké, vannak éppen, léteznek, de közép kategóriának nem mondanám. Az én fogalmaim szerint a közép kategória ma: 4 cpu thread legalébb 2 ghz órajellel, 8 giga ram, 1600x900 15" vagy nagyobb felbontás, 1T hagyományos HDD.
-
-
válasz
martonx #13154 üzenetére
Igaziból a Safari a WebKitet használja, ami a KDE KHTML-jének egy forkja, aztán a Chrome is ezt használta eredetileg, most viszont már a Blinket, ami a WebKit egy forkja.
Szóval a Safari soha nem volt Chromium-alapú és most már nem is (teljesen) ugyanazt az engine-t használják. -
bozsozso
őstag
válasz
martonx #13124 üzenetére
Az rendben van ez tiszta sor, hogy kell egy adatbázis, de azt miben hozzam létre? Mi a legegyszerűbb módja? A webes rendszernél mire gondolsz? Ne feltétel a lazarus. Azt is tanulnom kell még, ezért mást is hajlandó lennék megtanulni ha az jobban javasolt.
szerk.: a mysql-t nézegettem, de nem tudom melyiket töltsem le
-
Lokids
addikt
-
jattila48
aktív tag
válasz
martonx #13029 üzenetére
Nem vergődök, csak egyszerűen érdekel ez a kérdés. Ha vergődésnek ítéled, egyszerűbb, ha nem válaszolsz. Nem egyszerűbb adatbázist használni, mert ez egy önmagában kompakt program, egyszerű konfiggal, és nem szeretnék még külön adatbázist is telepíteni/konfigurálni hozzá.
.Net-et nem használok, és nem is akarok.
Az OS/file-rendszer belső működése érdekel, mi a különbség Windows és Linux között (ebből a szempontból), Az MS miért írja, hogy a ReplaceFile atomi ha valójában nem egészen az, illetve miért javasolja a TxF helyett ezt használni (ha az meg valóban atomi). Igazából még most sem vagyok teljesen biztos benne, hogy a ReplaceFile nem atomi abban az értelemben ahogy írtam, szemben a Linux rename-mel. Az OK, hogy a Linuxban mindössze az i-node hivatkozást kell átírni (és ezért lehet valóban atomi a rename), azt nem tudom, hogy az NTFS-ben erre miért nincs lehetőség (nem ismerem az NTFS-t), mikor abban is van hard link. Márpedig ha van hard link, akkor a ReplaceFile lehet valóban atomi.Ui.: kérem, hogy ne alternatív megoldásokra tegyetek javaslatot, azt magam is meg tudom oldani (pl. mutex szinkronizálással), hanem ezt a kérdést próbáljátok megválaszolni. Már persze csak az, aki nem érzi vergődésnek. Ha annak érzed, akkor ne fáraszd magad (meg mást sem) a válasszal.
Köszönöm! -
Ispy
nagyúr
válasz
martonx #12979 üzenetére
xamarin nem fizetős?
Mi is most raktuk át a raktári szoftvert win mobile-ről androidra, de a kollégák android studioba csinálták, viszont a főnőköm meg a visual studio preferálja, szerinte át kéne majd térnünk arra. Mondjuk nem sok hasznát látom a cross platformnak, ha az IOS működés nem cél egyáltalán.
-
Domonkos
addikt
válasz
martonx #12914 üzenetére
Ez a modszer nem fog eredmenyre vezetni, mert mindig lehet majd olyan filepath-t konstrualni amit rosszul fog majd a regexp felismerni. Szoval en nem ilyen megoldast javasolnek, ha tenyleg lehetseges olyan input, mint amit elottem is irogadtak.
Ellenben ha a file irasakar ki tudod eszkepelni az osszes zarojelet, akkor nem jelenthet problemat a regexppel valo felismeres. Csak aztan ne felejtsd el minden beolvasaskor visszaalakitani oket!
Esetleg ha talalsz olyan karaktereket amik biztos nem fognak szerepelni a file neveben, akkor azokkal erdemes korbevenni a filepath reszt. Ez talan meg konnyebb is, ha talalsz ilyen karaktert.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kikristályosodik a Razr 60
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- EAFC 25
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest