- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
- 25
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Zola007 #9865 üzenetére
8 bites ascii kódban sehogy.
a memóriában van paritásbit, amit 8 bitesnek látsz, de 9 bitnyi tároló áramkör van benne, meg egy paritásképző/ellenőrző áramkör.ráadásul a decimális számok kódolási rendszerét nem szabadna keverni az ascii-vel, a kettőnek nem sok köze van egymáshoz.
ugyanígy, ahogy a későbbi hsz-ben írtad: nem 8 bites paritásos ascii-ről van szó, hanem 7 bites sima ascii-ről, ami mellé a hardver betehet egy paritásbitet, ha 8 csatornás lyukszalag lyukasztóval nyomtatod. az esélye, hogy ilyet találj, úgy érzem, alacsony. tehát ugorhatsz a következő fejezetre
szerk: ha én még tároltam az első programjaimat lyukszalagon, akkor vén trotty vagyok?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3167, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest