Új hozzászólás Aktív témák

• CactuS

Arcképgyáros

Sziasztok!

Kis útmutatást szeretnék kérni tőletek (remélem eltaláltam a topikot).

A problémám/történetem röviden:

A mostani cégnél ahol dolgozom a főnököm célul tűzött ki egy informatikai szoftver fejlesztést, aminek a 1,5 éves végkifejlete az lett, hogy a profi/nagy létszámú flottakezelő szoftverek "túl sokat" tudnak és drágák, így marad a házon belüli megoldás, ami jelen esetben az informatikusra, azaz rám hárul. (mert egy ITs az ugye mindenhez ért a hálózat kiépítésen át a szervereken keresztül a nyomdai anyagleadásig, plusz némi CMS ismeret ugyebár...)

Hozzávetőlegesen 6 éve dolgozom a cégnél, amióta a feladataim inkább a honlapok készítése/karbantartása, nyomdai anyagok, grafikák készítése, hardver/szoftver karbantartás/fejlesztés felé irányult, plusz a gépjárműveink szerviz/javításait menedzseltem, egyszóval a programozási tudásom eléggé megkopott, amit annak idején összeszedtem fiatalabb koromban (az is inkább pascal meg C volt, aztán kaptam még pár minimál adagot a főiskolán)

Szóval a program, lényege, röviden összefoglalva:

A meglévő autóparkunkban szereplő gépjárművek adatait kellene lekövetni, elsősorban az olajcseréket ( km vagy idő), forgalmi adatokat, műszaki érvényesség, kártörténet, felszereltség stb. Egyszóval egy kisebb adatbázis néhány adattal és lekérdezésekkel, időszakos riasztásokkal (szerviz esedékesség, műszaki, stb). Lehetőség szerint távoli eléréssel, irodán kívül és belülről is. (jelenleg üzemel egy micro-szerver a cégnél, így saját felhőből elérhetőek az benti adatok) Maga a felhasználói felület kinézete nem lényeges, sőt a spártaian egyszerű kezelőfelület inkább előny lenne.

A fenti rövid összefoglalás alapján tudnátok ajánlani nekem egy programozási nyelvet, ami hozzávetőlegesen gyorsan elsajátítható és talán viszonylag gyorsan megvalósítható egy ilyen program? (Tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy 2 napos dolog, de nem is annak tervezem, viszont azt is tudom, hogy hosszútávon magammal b*szok ki, ha nem csinálok egy ilyen programot, mert a saját munkámat is jelentősen megkönnyítené)

Segítségeteket előre is nagyon köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák