Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Samsung T7 1TB külső SSD
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Begin
csendes tag
Hatalmas problémám támadt!
Van egy *.mdb kiterjesztésű adatbázisom, amelyet Visual Studio 2008-ban szeretnék kezelni. Ehez a C++ nyelvet használom, de míg C#-ban tudom csatlakoztatni a táblámat, addig C++ egyáltalán nem sikerül, egyszerűen hiányzik "Database" pont a "DataGridView"-ben "Add Data Source..."-nél.
Sajnos C#-ban nem tudom folytatni a munkám, mert már igen belefogtam C++-ban, és sajonos C#-hoz egyáltalán nem konyítok. Néztem pár bejegyzést a témában, de megoldást nem találtam.
Ha nem tud senki tanácsot adni, megfelelő lenne bármilyen másik megoldás is, csak sajonos az SQL serverekhez nem igazán értek, bár a nyelvet ismerem, de csak annyira amennyiben Visual FoxPro-ban szükséges. Talán ezért is tökéletes lenne ha lenne valami megoldás akár *.dbf fájlok kezelésére is. Fontos lenne számomra, hogy a kész programom egy másik számítógépen való futtatásakor a felhasználónak ne keljen semmi egyéb programot telepítenie az én programomon kívűl, mivel az alkalmazásom gyengéb informatikai tudásuakhoz szól elsősorban.
Ennyire jutottam:
Első lépés OleDbConnection:
http://www.connectionstrings.com/access-2007 oldalon, ha jól fordítom, és gondolom nekem ".NET Framework Data Provider for OLE DB"-re van szükségem ennek a kódja:Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=C:\myFolder\myAccess2007file.accdb;Persist Security Info=False;
Lehet ez valami nagyon alap dolog, de ezzel mit csináljak? Készítettem egy headert, és belepakoltam egy classba, de rögtön 28 errort dobot. Egész délután szórakoztam vele, de eddig semmi előrelépés.
Ezen felül böngésztem neten és ilyenekkel próbálkoztam:#using <mscorlib.dll>
#using <System.Data.dll>
using namespace System;
using namespace System::Data;
using namespace System::Data::OleDb;
#include "stdafx.h"majd, elvileg ez lenne a connection string?
OleDbConnection * conn = new OleDbConnection();
conn->ConnectionString = S "Provider=Microsoft.Jet.OLEBD.4.0; "
S"Data Source=C:\my_databases\taxLots.mdb";Ezt a Form1 load eseményéhez raktam, de olyan hibákat dob, hogy S nincs deklarálva, meg nem lehet használni new és gcnew-t...
Nos gondolom ebbe használhatom, www.connectionstrings.com oldalon található connection stringet, de ebben a példában *.mdb van míg azon *.accdb, feltételezem, hogy ez semmi különbséget nem jelent, hiszen mindkettő Accesses fájlformátum.void CreateOleDbConnection()
{
String* myConnString = S"Provider=SQLOLEDB;Data Source=localhost;Initial Catalog=Northwind;Integrated Security=SSPI;";
OleDbConnection* myConnection = new OleDbConnection(myConnString);
myConnection->Open();
MessageBox::Show(String::Format( S"ServerVersion: {0}\nDataSource: {1}", myConnection->ServerVersion, myConnection->DataSource ));
myConnection->Close();
}Egy ilyet is találtam msdn-en, gondolom ezt:
S"Provider=SQLOLEDB;Data Source=localhost;Initial Catalog=Northwind;Integrated Security=SSPI
át kell írni a connection stringmre, de akkor is dobálja a hibákat...
Elég fusztráló, hogy nem értem, hogy mit miért csinálok, csak a kódokat másolgatom ki be, de már rengeteg időt rááldoztam!
Hogy módosítsam a kódot, hogy működésre bírjam?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- World of Tanks - OFF topic
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Banggood
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Elektromos cigaretta 🔞
- Hálózati / IP kamera
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- GoPro Hero 7 Black, rengeteg gyári tartozékkal
- HyperX QuadCast 2 Frost + INGYEN SZÁLLÍTÁS
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/512GB fekete 3 év garanciával
- LENOVO CORE I7 8700K GAMER+TERVEZŐI PC! 16Gb DDR4 RAM 512GB NVME SSD QUADRO P4000 8GB DDR5 1Év GAR!
- ÚJ ASUS CORE I5 14400F GAMER MAX PC 32GB DDR5 RAM 1.0TB SSD ÚJ RTX 5060 TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A9 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
- Új kijelzős! HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi