- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- votlage71: Kábel menedzsment
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
Szerintem itt félreértés van arról, hogy mire jó a Clean Code.
Ez egy tankönyv kezdőknek. Gondolatokat és szempontokat fogalmaz meg arra, hogy mi számít a szerző szerint jó kódnak, egy adott kontextusban.
Nem receptkönyv. Nem szabály-lista, amit ha vallásos dogmaként kezelsz, akkor automatikusan jó kódot fogsz írni.Tudományos bizonyítékot igazságtalan számonkérni. Arra sincs tudományos bizonyíték, hogy a DDD elveinek betartásával jól fogod modellezni a problémát. Ettől még használjuk, hiszünk benne, hogy működik.
És a DDD szerintem más szintje az absztrakciónak. Arról szól, hogy hogyan lehet az üzleti problémát kódként modellezni. A Clean Code meg arról szól, hogy hogyan írd meg az osztályodat úgy, hogy azt le lehessen tesztelni és más is megértse.
Azzal én sem értek egyet, hogy a Clean Code-ra dogmaként gondoljunk. De hidd el, a programozók többségének bizony jót tenne, ha képes lenne megérteni és alkalmazni azokat az elveket. Példának pont felhoztad, hogy mi van akkor, ha valaki nem érti a DRY elv lényegét. Nem a DRY elvvel van baj ott sem, hanem user error.
Egyébként ha már itt tartunk, szerintem a Clean Architecture egy sokkal jobb könyv.
Illetve Uncle Bob ír blogot is, mostanában funkcionális programozással foglalkozik, és minő meglepetés, a clean code elvek arra is alkalmazhatóak. Mert ezek elvek. Nem receptek, szabályok, előírások.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest