Új hozzászólás Aktív témák

• pmonitor

aktív tag

válasz sztanozs #17639 üzenetére

Nem beszéltem eggyel sem. De idézetek az egyik cikkből:
    "
    A 4iG SOC szerint a Play Ransomware által zárolt fájlok visszafejtésére egyelőre nincs hatékony megoldás, a .txt fájlban megadott e-mail-címről pedig sok áldozat még csak választ sem kapott. Az sem ismert még, hogy a vírus miként jut be egy-egy kiszemelt végpontra, vagyis számítógépre. Az viszont már biztos, hogy egy-egy, több gépből álló belső hálózaton belül tud mozogni a vírus,

EZÉRT AZ ÁLTALA FERTŐZÖTT SZÁMÍTÓGÉPEKET AZONNAL IZOLÁLNI KELL, HOGY NE TERJEDHESSEN TOVÁBB A HÁLÓZATON BELÜL.

Ha több szerver van egy hálózatban az elsőként megfertőződött végponttal összeköttetésben, akkor a vírus könnyedén átterjedhet más szerverekre, és ott zárolhat minden fontos adatot, köztük a helyi mentéseket is.
    "

Azt hiszem, hogy amiket félkövéren kiemeltem, azok a részletek egyértelműen elárulják, hogy mennyire ismerős nekik ez a vírus. Ezekért írtam, hogy csak pilláznak(na persze, ez nem csak a magyarokra vonatkozik). Én ingy'é tudok adni 1 jó tanácsot az összes vírus ellen: Nem kell bekapcsolni a számítógépet!!! És még csak (több) misis fizetést sem kérek ezért a tanácsért...

>A legtöbb EDR cucc alapból tud riasztani ilyen dll injection tevékenységre...

Miért csak a legtöbb? Miért nem az összes? Ilyen alap dologra!?... :U

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés