Új hozzászólás Aktív témák

• misirulez

senior tag

Sziasztok!

Elnézést ha nem jó helyen járok. Alapvetően érdekel a programozás de soha nem tanultam.
    Szeretnék magamnak egy nagyon egyszerű kis programot írni, és ehhez kérném a segítségeteket, hogy mely programozási nyelvet javasolnátok ehhez, amelyiket könnyen meg tudom tanulni és a célnak meg tud felelni.

Szóval van a gépemen rengeteg file amit ugyanaz a program használ, és amikor ezeket meg akarom nyitni akkor mindig a ctrl+o paranccsal bejövő fájl böngészőben kell lépegetnem és ki választanom, melyiket nyissam (összesen 38ezer file)

Jelenleg a filok mappákban vannak rendezve a jobb átláthatóság miatt, de jobb lenne ezeket csoportosítva átnevezni (ezt egy átnevező managerrel már megoldottam)

Vannak instant file openerek, ahová begépelhetném a fileok neveit így pl

"ahx7"

ez már egy egész jó félmegoldás de mivel nem mindig emlékszem hogy a bizonyos kódok mit jelölnek ezért még mindig külön mappákban vannak elmentve ahol a mappák címei segítenek nekem eligazodni.

Arra gondoltam hogy egy olyan" file openerre" (?) lenne szükségem ahol egy picike kis grafikus felületen két három gomb segítségével lépésekben el tudok jutni a számomra szükséges filokig.

Gondolom rendelésre tudnék is íratni egy ilyen programot, de engem érdekelne az is hogy magamnak csináljam meg. Vagy esetleg ha létezik valami hasonló sablon, amivel lehet dolgozni, illetve bármilyen ötlet tanács.

Előre is köszi.
    Misi

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés