Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• petyus_

senior tag

Sziasztok!

28 éves vagyok, van egy közgazdasági diplomám, de nem igazán élvezem azt, amit csinálok. A számítástechnika mindig is érdekelt, máig nem értem, miért nem ilyen irányba indultam el gimnázium után. Szeretnék ezen most változtatni. Semmilyen IT képzettségem nincs, amit tudok, azt magamtól tanultam, az átlagfelhasználónál jobban értek hozzá (hétköznapi használat mellett előforduló problémákat meg tudom oldani, össze tudok rakni egy gépet, ilyesmi), használtam már pár scriptet, ezeket nagyjából tudtam értelmezni, tehát úgy gondolom, az ehhez szükséges gondolkozásmódot magamévá tudom tenni.

Érdekel a programozás, de nem tudom hogyan kellene belekezdeni. Láttam néhány hirdetést, ahol pár hónapos képzéseket tartanak, de nem tudom ezek közül melyik az, ami tényleg használható tudást ad, egyáltalán érdemes-e ezeken keresztül elindulni, vagy jobban járok, ha először magamat képzem (amit eddig tudok, azt autodidakta módon tanultam, úgy érzem, ebben elég jó vagyok). Tudom, hogy ez nem fog egyről a kettőre menni, hajlandó vagyok befektetni a kellő munkát, az sem gond, ha csak mondjuk 2-3 év alatt jutok el arra a szintre, amivel már el tudok helyezkedni.

Visszaolvastam pár oldalt, volt néhány hozzászólás ezzel a témával kapcsolatban is, de nem sikerült még rájönnöm, hogy akkor hogyan/merre, melyik nyelvvel érdemes elkezdenem, örülnék, ha ebben tudnátok adni néhány jó tanácsot, esetleg weboldalt, könyvet (az se gond, ha nem ingyenes, pl az előbb említett Udemy korrektnek tűnik, de itt sem tudom, hogy mivel kellene kezdeni).

Köszönöm, ha időt szántok a kérdésemre :) .

Új hozzászólás Aktív témák