- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Woodslave
félisten
ad 1. azt mondta van papír
ad2. a bérleti szerződésre nincs kötelezően előírt alak, tehát ráutaló magatartással vagy szóban is létrejöhet. Mondjuk ilyenkor nehezebb bizonyítani, de mivel a bérlők már jó ideje ott laknak, gondolom a szomszédok közül tud majd jópár tanút állítani.
Ha lecseréli a zárat az bizony magánlaksértés. -
Zenty
őstag
Azért ez is mekkora tré dolog, hogy vannak ilyen emberek akik szinte sportot üznek ezzel az egészel...
Inkább vállalják a kellemetlenésgeket minthogy rendesen fizesenek.
Nálunk volt olyan mikor ki adtuk a lakást az elején szokás szerint minden rendben volt, de a végénél már nem fizetett az illető semmit. A poén, hogy még nem is beszéltünk az ügyről , hogy mi legyen ? Ők azzonal kamu dumával elmentek a párjával a rendőrségre, hogy mi megfenyegetük őket, hogy ki rakjuk őket a lakásból... annak ellenére, hogy ők bizony fizetek....
Ki jöttek a zsaruk, hogy a szegény idiótákat megvédjék, és minket fenyitsenek...
Természetesen aztán helyre lettek tájékoztatva számlákkal stb., hogy kicsit félre vezetés a szitu. Akkor meg jött a duma, hogy 30 nap várás kötelező. 1 hónapig ingyen voltak a rohadékok útána el is takarodtak szerencsére. De késöbb megtudam , hogy 2 másik helyen ugyanezt eljátszottak, hogy 1-1 hónapig elvoltak.. Szal dikret bevett módszert használtak már
Nemtudom ki találta ki ezt az 1 hónapos kötelező baromságot, de az ilyen ingyenélőkel együtt fel kéne lógatni
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
nem tudom, írták e már, de szerintem adj nekik egy fizetési határidőt(ügyvéd+izmos haverok jelenlétében), ha addig nem fizetik ki, akkor még kamatozik is a pénzed, jelen állás szerint nem is keveset...(15.5%-ot/év, 200e esetén ez 31e huf) előbb-utóbb csak kifizetik, gondolom az adósok börtöne nem nagyon szimpatikus számukra.
-
Newlocal
aktív tag
Nekem volt 1 ugyanilyen szitum amiből legalább 0-ra kijöttem anyagilag.
Volt 1 albérlő+a lánya 2 szobás lakásban. Én kértem kauciót 40.000-et. Nem fizették már 1 ideje normálisan a számlákat, meg az albi pénzzel is lógtak. Mindig mondtam nekik, h fizessenek mert baj lesz. 100.000 Ft volt a lélektani határ. Ekkor mentem és mondtam nekik, hogy 3 napjuk van az összes tartozás rendezésére, ha meg nem tudnak mehetnek ahova akarnak de akkor marad amit hoztak (TV, Video, Mikro, Mosogép) a kauciót meg visszakapják. 3 nap eltelt mentem néhány haverral, de nem volt ott a nő, csak a lánya, ő meg azt mondta, h az anyja dolgozik, őt meg persze nem tudtam elérni telon. Vártam 2 órát a parkolóban. Megjelent a nő. Szépen felmentünk, persze nem volt pénz. Mondtam nekik, h nincs mese menniük kell. Pakolják össze a legfontosabb cuccikat. Kicsit siránkozott az Anyuka de aztán pakoltak, addig én kicseréltem az összes zárat, tehát kulcsuk nem volt. Megbeszéltem velük 1 időponot amikor a személyes cuccaikat elvihetik a műszaki dolgokon kívül, persze ekkor is ott voltak a haverok nehogy valami gáz legyen. A nő még akkor is mondta mikor költöztek, h majd jelentkezik és adja a lóvét és akkor viszi a műszaki cuccait. Persze azóta se hallottam róla ez már kb 2 éve.
Röviden ennyi. Remélem segítettem.
[Szerkesztve] -
Sátán44
addikt
A helyzet a következő: Hivatalosan oda vagyok bejelentkezve,ahol a bérlők vannak, tehát papír szerint ott lakom.A zárat lecserélték,de kulcsmásolatot nem adtak
A múltkor elmentünk hozzájuk szerettük volna felmérni a terepet,de zárt ajtók vártak, erre jött egy nagy szél és bevágta a külső kaput.Bementünk vártunk kb 10 percet mikor kíváncsiságból lenyitottam a bejárati ajtó kilincsét és csodálkozva tapasztaltam,hogy nyitva.Szétnéztünk,de nem vittünk el semmit.Egy haverjuk meglátta,hogy mi bementünk és elmondta ezeknek.A csaj meg nekünk állt,hogy mit képzelünk magunkról, meg hogy gondoltuk amikor ők nincsennek otthon csak úgy bemegyünk.Akkor én kaptam fel a vizet és mondtam neki nekem több jogom van itt lakni,mint neked.Hiszen én is oda vagyok bejelentve + tulaj is vagyok.Már sok mindent átpakoltak a saját házukba.A fenmaradó összeget is megemlítettem nekik és azt mondták természetesen nem lesz elfelejtve az összeg,mondtam nekik az ügyvédet erre belevágja a csaj a képembe,jó hogy ha fizeted.Nekem megér annyit kapta a választ.Közelít a sötét színhez az ott lakásuk.
-
Woodslave
félisten
hagyjátok már ezt a be van jelentkezve baromságot, az egy egyszerű közig aktus, nem alapoz meg jogcímet, semmi hatása nincs. Már le van írva mi a jogi megoldás, nem kell túlokoskodni a dolgot. Lehet nem gyors nem elég hatékony és lehet bonyolult, de ez a magyar hatályos törvény.
-
Geller72
veterán
Azért nem így van...mert pl.
Nincs konkrét bérleti szerződés a két fél között, amiben egyértelműen, összegszerűen szerepelne, hogy az albérlő milyen rendszerességgel, és mennyit kell, hogy fizessen a főbérlőnek. Aztán a főbérlő gondolom az apeh fele semmit nem lépett, ergo mint fent írtam is, igen megütheti a bokáját. Azt kell megnézni, hogy netán véletlenül nem fix határidőre irták azt a bizonyos (létező?) bérleti szerződést, mert ha van akkora mákja a főbérlőnek, hogy pl egy évre írták, és esetleg a végére odabiggyesztették, hogy esetleges meghosszabbítás lehetséges mindkét fél egyhangu beleegyezése alapján, akkor bingo van, mert ha lejárt az egy év, onnantól nem köti a főbérlőt (sem) felmondási határidő. Tehát holnap cuccolás van. Ha ez nem így van, akko van a cumi. Bérleti szerződést ettől függetlenül határozatlan időre megkötött szerződés esetén is fel lehet bontani, mégpedig úgy, hogy kell írni egy bérleti szerződés felmondásáról szóló papírt, amit ki kell postáztatni ajánlott küldeményként, és mivel átveszi, ezt alá is kell írnia, tehát tudomásul vette. Meg kell szabni 30 napot a távozásra. Ha ez nem következik be, akkor lehet érvényes jogi lépéseket tenni. Azt azért itt elmondanám, hogy ha egy albérlő be szeretné magát jelenteni egy bérleménybe állandó lakcím jogán, azt a főbérlőnek is alá kell írnia (amiket itt leírok, az tapasztalat..sajnos sokéves). Reméljük, ezt fórumtársunk nem tette meg, mert ha igen, akkor nagy kánya van. Jogilag majdnem lehetetlen kitenni. És azt az eshetőséget sem szabad elfelejtenünk, hogy mi van, ha a bérlő semmit nem hajlandó aláírni, amit a kolléga az orra alá tesz?...mert ezt is megteheti. Sztem a csákó már beszélt ügyvéddel. (a bérlő) És nagyon jól tudja, hogy mit lehet, és mit nem.
Egy bérleti szerződésben ami nincs leírva, az nem létezik, nem követelhető...!
Üdv: -
e=mc²
őstag
En azt csinalnam, hogy beetetnem veluk, hogy eladod. Es megkernem egy haveromat, hogy jojjon el egy delutan oda, amikor ok is otthon vannak, es mutasd korbe a lakast, beszelgessetek errol-arrol. Persze a havernak tudnia kene kerdezgetni, mintha valoban megvenne. Aztan a havernak par nap mulva beszelnie kene az alberlokkel, hogy o ha megveszi mondjuk szept. 15 (vagy ha tul hamar van az a datum - nemtudom mennyi egy ingatlan adas-veteli ideje) akkor okt. 1-tol a hazat, es addigra koltozzenek ki. Es nyomatekositsa bennuk, hogy az uj tulajdonossal nincs szerzodesuk, tehat vagy irnak egyet amiben konkretan lehet foglalni minden fontos dolgot, vagy o kilakoltatja oket.
Nemtudom mennyire valhat ez be, csak egy tipp. -
dbius
veterán
fizikailag kizárhatod a lakásból, de ezzel mint említettem magánlaksértést követsz el...
Valóban be tudsz jelentkezni más lakcímére, de ahhoz meg kell hamisítanod a szállásadó aláírását, ergo újabb bűncselekményt követsz el.
Tulajdonos általi kijelentés: igen, kijelentheti onnan, de JOGILAG csak akkor zárhatja ki az albérlőt az albérletből ebben az esetben is, ha már a jogviszony - azaz az albérleti szerződés - megszűnt közöttük!
''bíróság által kibocsátott fizetési meghagyás kell, nem ilyen.''
Ez lehet az írásos felszólítást követően is, ha mégsem fizetnek.
Mindezeket csupán azért írtam le, hogy a kolléga véletlenül se keveredjen - jelen, gondolom igencsak felindult állapotában - újabb problémába! -
qdak
addikt
válasz
Woodslave #78 üzenetére
igazad van, de mint már én és más is mondtam: szerintem ez a dolog már a kauciónál el volt cseszve mint h valaki emlitette!, már az illegális kiadás sem jogos.
szóval ezután nekem mindegy, én ezt tettem és nem is irok többet ide KÉSZ!
ui:Az albérlőt nem lehet kizárni az albérletéből... Még a főbérlő sem teheti meg... Mert ezzel magánlaksértést követ el az, aki megakadályozza, hogy az albérlő az albérletbe bejusson... Gondolom be is van oda jelentkezve az albérlő, elég ha csak tartózkodási helyként van oda bejelentkezve. Ekkor főleg nem lehet kizárni...
ugy kell megoldani hogy magátol menni akarjon
[Szerkesztve] -
dbius
veterán
Igen, ilyen bosszantó dolgokat - természetesen nem jogsértőeket - lehet csinálni, bár ezzel biztosra veszem, hogy a fizetési hajlandóság utolsó szikráit is kiírtja az ember...
Az áramkikapcsolás valóban jó ötlet...
Ugyanígy le lehet mondani tv, internet előfizetést is.
Meg számtalan dolog lehetséges még, a konkrét adatok ismeretében... -
Zenty
őstag
mondom feketén, és álltalánoságban említettem.
egyébként van még egy megoldás. A jogilag nem sértő csesztetés
1. A kerti party jó ötlet ,de csak éjjel.,és hétköznap.Lehet útána focizni délután is.
Nem hiszem , hogy bírnák 1 hétnél tovább. És ami legorsszab eset lehet , hogy párszor ki hivják a zsarukat csendháboritásért ( nagy cucc)
2. Ha nem kerül pénzedbe, mert ismersz aki kikapcsolná az áramot vagy hasonló az még elég jó ötlet.
( bár ez jogilag nem helyes , de nem bizonyitható , hogy ki kapcsolta ki vagy elromlott esetleg)
[Szerkesztve] -
dbius
veterán
''Ki figyelni mikor mennek el hosszab időre. Zár csere, a cuccokat ki az utcára azt b@sszhatják. Jogilag nemtudnak háborogni.''
Ez sem járható út... abban az esetben ha be vannak jelentkezve mint említettem legalább tartózkodási helyként az albérleti címre... mert azzal megint csak magánlaksértést követ el...
A cuccokról nem is beszélve, hogy csak újabb jogi vitaalapot ad: nem ennyi cucc volt, volt fél milla kp... stb... eltűnt vmi, eltört a kipakolás során... szóval nem ilyen egyszerű... -
dbius
veterán
woodslave-nek van igaza...
A jog nem pontosan úgy működik ill. nem úgy értelmez dolgokat, ahogy azt sokan gondolják vagy elvárják...
Az albérlőt nem lehet kizárni az albérletéből... Még a főbérlő sem teheti meg... Mert ezzel magánlaksértést követ el az, aki megakadályozza, hogy az albérlő az albérletbe bejusson... Gondolom be is van oda jelentkezve az albérlő, elég ha csak tartózkodási helyként van oda bejelentkezve. Ekkor főleg nem lehet kizárni...
ehh, annyian írtak itt saját javaslatot hogy mit kellene tenni. Nem mi vagyunk ebben a helyzetben, így persze könnyű így nekünk beszélni, ha mi magunk lennénk ebben a helyzetben, akkor szerintem mi is rágnánk magunkat egy darabig hogy mi lenne a helyes megoldás... Én megértem a főbérlő kollegát, hogy tanácstalan.
Itt azon már kár beszélgetni, hogy nem így kellett volna szerződést kötni. Utólag már okos az ember. Ezt a főbérlő kollega is tudja nagyon jól.
Én ezt tenném:
1. Beszerezném az egyes közműszolgáltatóktól az igazolást, hogy mennyi hátralék keletkezett a mai napig.
2. Nem olvastam végig a topicot, így nem tudom, hogy más ''fajta'' tartozásuk van-e a főbérlő felé, ha van, akkor azt is összegezném.
3. Írásos formában felszólítanám őket, hogy 30 napjuk van rendezni a hátralékokat. - két tanú jelenlétében aláíratni velük a papírt, ami egyben tartozást elismerő nyilatkozat is lenne - lényeg ne hozzátartozó legyen a két tanú, hanem szomszéd, ügyvéd, stb...- Szerk: Természetesen már ebben az iratban felhívnám a figyelmüket a jogkövetkezményekre, azaz ha a fizetés nem történik meg, akkor az alábbi pontok fognak bekövetkezni.
4. Amennyiben a határidő alatt nem rendezik a tartozást, úgy újabb írásos felszólítást adnék nekik, 1 hét határidőt adva arra, hogy kiköltözzenek saját maguktól.
5. Ha ez nem történik meg, akkor bíróságon kilakoltatást kezdeményeznék ellenük - tudomásom szerint nem lehet csak úgy kirakni őket - Ez viszont sajnos nem egy két hét szokott lenni.
6. Jogerős kilakoltatási végzéssel már ki lehet tenni őket, természetesen úgy, hogy szükség esetén rendőri segítséget lehet ehhez kérni, és a woodslave által említett zálogjogot - itt köszönet a jogszabályi hely idézéséért, ezt még én magam sem tudtam- érvényesíteni a kiköltözés során, azaz a tartozás értékének megfelelő összegű vagyontárgyakat visszatartanám...
Ez egy jogszerű eljárás menete lehet(ne), ami azonban mint említettem nem egy-két nap... Az olyan megoldásoktól viszont, hogy bemegyek, és elhozok tőle ezt vagy azt továbbra is tartóztatnám a főbérlőt...
Soxerencsét
dbius
[Szerkesztve] -
Zenty
őstag
jogilag be sem mehetsz a saját lakásodba ha ők nincsenek jelen.
Viszont ha fekete ügynél játszák a majert ott már szemet szemért elv van.
Ki figyelni mikor mennek el hosszab időre. Zár csere, a cuccokat ki az utcára azt b@sszhatják. Jogilag nemtudnak háborogni.
[Szerkesztve] -
Ariadne
őstag
mod: Elnéztem, hol a vége...
[Szerkesztve] -
Woodslave
félisten
429. § (1) Ingatlan vagy lakás bérbeadóját (albérletbe adóját) a hátralékos bér és járuléka erejéig a bérlőnek a bérlemény területén levő vagyontárgyain zálogjog illeti.
(2) A bérbeadó mindaddig, amíg e zálogjoga fennáll, megakadályozhatja a zálogjoggal terhelt vagyontárgyak elszállítását.
(3) Ha a bérlő írásban kifogásolja a zálogjog fennállását, terjedelmét vagy azt, hogy a bérbeadó a követelésére teljes fedezetet nyújtó vagyontárgyakon felül más vagyontárgyak elszállítását is megakadályozta, a bérbeadó nyolc napon belül köteles zálogjogát bírósági úton érvényesíteni. Ha ezt elmulasztja, zálogjoga megszűnik.
(4) Ha a bérlő a zálogjoggal terhelt dolgot a bérbeadó engedélye nélkül elszállítja, és más megfelelő biztosítékot nem nyújt, a bérbeadó követelheti a dolognak a bérlő költségén való visszaszállítását. A dolog visszaszállításával a zálogjog feléled.
Laja: az biztos
Ha még jobban akarod csinálni, akkor írsz nekik egy levelet, melyben rögzíted, hogy a bérleti szerződésben meghatározott kötelezettségüket (a ház felújítása) nem teljesítették, ezért te az eddigi havi X összeget készpénzben fogod kérni, ha megfelelően nagy az összeg max kérsz egy adószámot erre az apehnél, a bérleti díjon nem hiszem hogy 25% nagyobb adó lenne. És visszamenőleg - a bérlet iszerződés felmondásával egyidejűleg - követeled a hátralékot. Mivel ellenőrizheted a lakás használatát, ezért bemész amikor otthon vannak és a Ptk. fentebb idézett § értelmében fellistázod a házban lévő dolgaikat, melyeken zálogjogod van. Ha vitatja, lsd fentebb, oszt meglátod mi lesz
[Szerkesztve] -
Algieba
őstag
Hát, ha feketén ment a dolog, akkor koppanás van mindkét fél részéről.
Dobd ki őket, az egészet fogd fel tanulópénznek és kész.
Hívj néhány havert, pakold ki a cuccukat az utcára, cseréld le a zárat, maradj a házban (a haverokkal) és viszlát nekik.
Fekete ügylet esetén hiába hívsz joghoz értő szakit, te fogsz szívni a be nem vallott jövedelem miatt, ami az utóbbi időben már nem is számított biztosan érkező plusz pénznek.
Gondolom, nincsenek bejelentkezve a címre. Ebben az esetben nincs semmi joguk ott lenni a házadban, ha neked már eleged van a jelenlétükből.
Fölöslegesen futnál a pénzed után. Mi a fontosabb, megszabadulni tőlük; vagy napról napra könyörögni nekik, fenyegetni őket, elviselni a jelenlétüket??? Az utóbbiak fölösleges körök a részedről. Tedd ki őket a házadból!
Ennyi a javaslatom.
Ui.: Mivel van félkész házuk, nem maradnak fedél nélkül. Nem kell lelkiismeret furdalástól tartanod. -
Woodslave
félisten
tudom, hogy főként laikusként mindenki megpróbál jobbnál-jobb megoldái javaslatokkal előállni, de némelyik szinte már olyan, mintha a hardver részben feltennám a kérdést, hogy nem működik a videókártyám, erre jönne a válasz, hogy verd szét kalapáccsal
-
qdak
addikt
-
Vandit.
addikt
Nem gyámügy kell meg papír.Amikor nem tartózkodnak a lakásban,akkor zárat cserélni és annyi és visszafoglalni a kérót.Mivel papír nincs,ezért be sem tudják bizonyítani,hogy ők ott albérlők,tehát mehetnek az új házukba v. ahova akarnak.A lakásban megtalálható minden holmi meg a tulajé lesz és ezzel kicsit kompenzálva van az elmaradt ''lakbér''.
-
Geller72
veterán
1:- Ha az ő lakásukra még nem kaptak lakhatási engedélyt, ami 90%-os állapotmegjelőlést tesz feltételezhetővé, akkor oda még nem mehetnek, és mivel nincs akna, ez benne van a 90%-ban, tehát nem mehetnek. Felmerülhet még egyéb probléma is, amiért nem kapják meg a lakhatási engedélyt. Persze ezt ők kérik, kérhetik, így ha nem akarják még megkérni, akkor így jártál.
2:- Mivel nincs konkrét szerződésed, amiben meghatározod a felmondási időt, ez ronthat a helyzeten.
3:- Ha vmelyik családtag állandó lakcímnek jelőlte meg a te lakásodat, és ezt te is engedélyezted, ismét egy problémával több.
4:- Albérletből származó jövedelmet be kell vallani..ezzel belédköthetnek...(APEH)
Drasztikus eszközökhöz nem folyamodhatsz, mert te húzod a rövidebbet, ezt elhiheted nekem. Mivel a szerződésben nem állapodtatok meg konkrét összegről, ezt szintén vitathatja a tag, és vitatni is fogja. Gondolom, a szerződésben nem írtatok közterhekre vonatkozó fizetési meghagyást, ha valóban nem, akkor ezzel szintén szívhatsz.
Az egyetlen, amit tehetsz, hogy ügyvéd által jóváhagyott fizetési felszólítást küldesz neki, amiben elismeri a tartozást, de nem fogja aláírni, ha van esze, márpedig van, mert tudja, hogy mit nem írtatok a szerződésbe. Nem lesz egyszerű, az biztos. Nagy hibát követtél el. A fizetési felszólítás mellé mellékelj egy nyilatkozatot is, amiben vállalják, hogy x napon belül elhagyják a bérleményt úgy, hogy mindenféle tartozást kiegyenlítenek. Vagy aláírják, vagy nem...
Mindenképpen konzultálj szakértővel.
Ilyen közműves kikötéseket meg felejts el..nem utolsósorban azért, mert pl ha kikötik az áramod, az csak egy dolog, meg kevés pénz, de visszakötni nagyon sok lóvé!
Egyetlenegy dologgal tudod megijeszteni őket, ez mondjuk nem szép, de rendkívül hatásos.
Mint szülő, nagyon ellene vagyok, de ha nincs más mód rá, és valóban olyan köcsögök, mint állítottad, akkor rebegd el azt a szót, hogy gyámügy....ettől biztosan kiveri őket a víz...garantálom!
Üdv:
[Szerkesztve] -
Bübüke
tag
''Mielőbb írasd alá azt a papírt, hogy elismerik a tartozást!''
Hát igen, itt kezdődnek a problémák. A lakásbérbeadás 90%-a feketén zajlik, tehát amikor ''nem fizetett - de fizettem'' szakaszba kerül a vita, akkor kellemetlen helyzetbe kerül a bérbeadó. Ebből az a tanulság, hogy csak megbízható embert szabad beengedni a kecóba akkor, ha a tulaj nem szándékozik adózni a bevétel után. Ha számlás az ügylet, akkor nincs problem, mert a banki igazolással nyomon követhető a fizetés-nemfizetés ténye. -
qdak
addikt
1 szerintem nem! ha tartozik pénzel éc nem add, akkor ami pénzt ér azt kell elvinni behajtók is meg mi is ezt csináltuk, majd ha kifizet akkor visszakapja. Ha valaki igy áll hozzá (nem fizet) nem lehet szórakozni mert hülye lesz fizetni ha multkor se kellet. az elözöt meg az életbe nem fizeti ki, ha elmegy a lakásbol kivéve ha nálad van valamije ami egyenértékü vele.
2 az az ő lakása bizonyitsák be h nem az övé volt a tv v pc v mittom én.
3 akkormeg hagyja h élösködjenek rajt?
szerintem ez a dolog már a kauciónál el volt cseszve mint h valaki emlitette! -
as_Rock
őstag
1. Mielőbb írasd alá azt a papírt, hogy elismerik a tartozást! Legyen rajta, hogy a szerződésben vállalt kötelezettségüknek nem tettek eleget, ezért áll fenn és esetleg az is, hogy ennek a későbbiekben sem áll módukban eleget tenni, ezért pénzben kívánják azt megváltani (nehogy elkezdjen utólag bütykölni a pecón;)
1. Azonnal keress egy ügyvédet, akinek ilyen ügyekben van gyakorlata és elég dörzsölt, szövegezze meg a felmondást és mielőbb hivatalosan tanúk előtt (ha az egyik ügyvéd vagy rendőr az mégjobb) vetesd át velük.
2. Nem tudnak a gyerekekre hivatkozva ''náladragadni'' mert van lakásuk, az, hogy még nincs kész a szenyvízakna a lakhatást szvsz nem befolyásolja (de ennek is érdeklődj utána, és az esetleges ügyvédnek is jelezd ezt a tényt) -
qdak
addikt
ismerősőmnél volt hasonlo, miezt tettuk: bementunk és vittuk ami az értéknek megfelelt az a gyerek számitógépe volt. De viheted a tv-t meg ami pénzt ér, ha okoskodik meg hivj pár szekrény hawert.
ui: ha a másik ház nem kész, 3 gyerekkel nem tudod kilakoltatni öket mert a törvény nem engedi! be vannak jelentve hozzád v feketén megy? -
Bübüke
tag
válasz
Foglalt név #20 üzenetére
''Volt itt olyan ötlet, hogy lecseréled a zárat, mikor nincsenek''
És ha előtte lecserélte az albérlő?
Meg aztán fizetett-e szja-t a főbérlő az elmúlt időszakban?
[Szerkesztve] -
Makaveli
senior tag
Furcsa, hogy a saját házadban ők az urak nem? Mert én rájuk gyújtanám a házat az biztos de azzal senki nem járna jól... Szóval nem tudom mit csinálj, bíróság? Szórítok, hogy összejöjjön valami!
-
Sátán44
addikt
Na voltunk a lakóimnál és azt mondták elkezdték az akna kiásását.Jövőhét HÉTFŐIG kaptak haladékot,utána ha kész, ha nincs cuccolás le sznekik.A fenmaradó összegről meg papírt írunk egy ügyvédnél.
-
Sátán44
addikt
Azt írtam ''én'' nem tenném meg,tehát vkit megkérhetnék,de nem teszem,csak elkeseredésemben írtam.Pont szükségem lenne arra a pénzre,ugyanis azt az összeget fordítanám én a házra,amit ők nem tettek.Figyelj ÉN vagyis mi nagyon rendesek voltunk velük,télen nyavalyogtak,hogy nem tudnánk e most eltekinteni a lakbértől,mert nagyon nincs pénzük.Az ember megsajnálta őket és tessék.Mondtam faternak én az első 100.000 ft után kitettem volna az utcára őket mindenestől,de neki nagyobb szíve van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen routert?
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Motoros topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Diablo IV
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest