- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
Új hozzászólás Aktív témák
-
juliabrilke
veterán
-
Calibos
addikt
Legalább megszabadultál tőlük!
Szomszédom haverjának a Belvárosi lakását erőszakkal kellett vissza foglalni, nem fizettek lakbért, de amikor oda mentek hogy kirakják őket, rájuk támadtak baseball ütővel…vissza felé sült el a dolog! Közel 60 éves szomszédom kicsavarta a srác kezéből a baseball ütőt és oda sózott neki egyet, másik csávót meg leütötte a lakástulaj aki(203cm magas)
Sajnos néha csak így lehet megoldani dolgokat... -
juliabrilke
veterán
Nem azt mondom, hogy én vagyok a rendrakás mintaképe, de azért ez egy kicsit sok szerintem. Főleg marhára meg kellene magukat húzniuk, ha úgy laknak egy lakásban, hogy nem fizetnek semmit.
De legalább vége.
Soha többet nem adom ki a házat. Ki lehet adni nyugodtan, csak megbízható, valamivel igényesebb embereknek. Egyébként a tulajdonodat jogod van ellenőrizni adott időközönként. -
tkazmer
addikt
nem tudom, írták e már, de szerintem adj nekik egy fizetési határidőt(ügyvéd+izmos haverok jelenlétében), ha addig nem fizetik ki, akkor még kamatozik is a pénzed, jelen állás szerint nem is keveset...(15.5%-ot/év, 200e esetén ez 31e huf) előbb-utóbb csak kifizetik, gondolom az adósok börtöne nem nagyon szimpatikus számukra.
-
Newlocal
aktív tag
Nekem volt 1 ugyanilyen szitum amiből legalább 0-ra kijöttem anyagilag.
Volt 1 albérlő+a lánya 2 szobás lakásban. Én kértem kauciót 40.000-et. Nem fizették már 1 ideje normálisan a számlákat, meg az albi pénzzel is lógtak. Mindig mondtam nekik, h fizessenek mert baj lesz. 100.000 Ft volt a lélektani határ. Ekkor mentem és mondtam nekik, hogy 3 napjuk van az összes tartozás rendezésére, ha meg nem tudnak mehetnek ahova akarnak de akkor marad amit hoztak (TV, Video, Mikro, Mosogép) a kauciót meg visszakapják. 3 nap eltelt mentem néhány haverral, de nem volt ott a nő, csak a lánya, ő meg azt mondta, h az anyja dolgozik, őt meg persze nem tudtam elérni telon. Vártam 2 órát a parkolóban. Megjelent a nő. Szépen felmentünk, persze nem volt pénz. Mondtam nekik, h nincs mese menniük kell. Pakolják össze a legfontosabb cuccikat. Kicsit siránkozott az Anyuka de aztán pakoltak, addig én kicseréltem az összes zárat, tehát kulcsuk nem volt. Megbeszéltem velük 1 időponot amikor a személyes cuccaikat elvihetik a műszaki dolgokon kívül, persze ekkor is ott voltak a haverok nehogy valami gáz legyen. A nő még akkor is mondta mikor költöztek, h majd jelentkezik és adja a lóvét és akkor viszi a műszaki cuccait. Persze azóta se hallottam róla ez már kb 2 éve.
Röviden ennyi. Remélem segítettem.
[Szerkesztve] -
as_Rock
őstag
1. Mielőbb írasd alá azt a papírt, hogy elismerik a tartozást! Legyen rajta, hogy a szerződésben vállalt kötelezettségüknek nem tettek eleget, ezért áll fenn és esetleg az is, hogy ennek a későbbiekben sem áll módukban eleget tenni, ezért pénzben kívánják azt megváltani (nehogy elkezdjen utólag bütykölni a pecón;)
1. Azonnal keress egy ügyvédet, akinek ilyen ügyekben van gyakorlata és elég dörzsölt, szövegezze meg a felmondást és mielőbb hivatalosan tanúk előtt (ha az egyik ügyvéd vagy rendőr az mégjobb) vetesd át velük.
2. Nem tudnak a gyerekekre hivatkozva ''náladragadni'' mert van lakásuk, az, hogy még nincs kész a szenyvízakna a lakhatást szvsz nem befolyásolja (de ennek is érdeklődj utána, és az esetleges ügyvédnek is jelezd ezt a tényt) -
qdak
addikt
ismerősőmnél volt hasonlo, miezt tettuk: bementunk és vittuk ami az értéknek megfelelt az a gyerek számitógépe volt. De viheted a tv-t meg ami pénzt ér, ha okoskodik meg hivj pár szekrény hawert.
ui: ha a másik ház nem kész, 3 gyerekkel nem tudod kilakoltatni öket mert a törvény nem engedi! be vannak jelentve hozzád v feketén megy? -
Pompi
nagyúr
Igen. Karcolták már össze a viszonylag új és sérülésmentes autómat - ráadásul ok nélkül. Nem írom le, hogy mit csinálnék az ilyennel mert rögtön moderálhatnám is magamat.
Itt azért van némi ellentmondás akármennyire is próbálod magad utólag kimosni a dologból:
''A végighzást ''én'' nem tenném meg.''
''Legszívesebben egy kulccsal végighúznám a kocsijuk oldalát,de jó mélyen.''
A te problémádra nem tudok építő jelleggel válaszolni, amennyire én látom már az elején el lettek szúrva a dolgok. Muszáj mindent írásban lefektetni.
Az biztos, hogy az ilyen autó végigkarcolás nem fog megoldani semmit, nekik kellemetlen séget okozol, de neked ettől jobb nem lesz - ezért sem értem az ilyen tetteket. -
gaborbol
őstag
Szüleim is így jártak
ez volt az ő ''tanulópénzük''
Szegény szerencsétlen szimpatikus fiatal pár,megcsúsztak az albérleti díjjal,nem rakjuk ki őket az utcára, semmi gond,majd fizetnek amikor tudnak(mondták szüleim)
Amit hátrahagytak 3 hónap ki nem fizetett albérleti díj, 70k ki nem fizetett számlatartozás,majd búcsuzásul egy 40k-s vezetékes telefonszámla.
Az ő nevükön semmi,mint kiderült bejelentett munkahely sem volt....pénz az ablakba....
Tudom mit éreztek most,de fogadd meg a tanácsomat:
Ügyvéddel menj oda,tanúkkal,mindent hivatalosan,legálisan,semmi hülyeség,már elég nagy a gond így is,ne csinálj nagyobbat. -
Woodslave
félisten
Itt a jogi megoldása a dolognak. Beköltözés, zárcsere és egyéb őrült dolgokat felejtsd el, mivel most a bérlőid a birtokosok és őket illeti meg a birtokvédelem, ad absurdum veled, mint tulajdonossal szemben is.
Na:
Lakás Tv.
24. § (1) A bérbeadó a szerződést írásban felmondhatja, ha
b) a bérlő a szerződésben vállalt vagy jogszabályban előírt egyéb lényeges kötelezettségét nem teljesíti;
25. § (1) Ha a bérlő a bérfizetésre megállapított időpontig a lakbért nem fizeti meg, a bérbeadó köteles a bérlőt - a következményekre figyelmeztetéssel - a teljesítésre írásban felszólítani. Ha a bérlő a felszólításnak nyolc napon belül nem tesz eleget, a bérbeadó további nyolc napon belül írásban felmondással élhet.
(2) Ha a bérlő a szerződésben vállalt, vagy jogszabályban előírt egyéb lényeges kötelezettségét a bérbeadó által írásban megjelölt határidőben nem teljesíti, a bérbeadó a határidőt követő tizenöt napon belül írásban felmondással élhet.
(5) A felmondás az (1) és (2) bekezdés esetében az elmulasztott határnapot követő hónap, a (3) és (4) bekezdés esetében a hónap utolsó napjára szólhat. A felmondási idő nem lehet rövidebb tizenöt napnál.
Ptk. 115. § (1) A tulajdonjogi igények nem évülnek el.
(3) A tulajdonos követelheti a jogellenes beavatkozás vagy behatás megszüntetését, ha pedig a dolog a birtokából kikerült, követelheti a visszaadását.
[Szerkesztve] -
-
Jadro
veterán
Ez a szerződés így nagyon gyenge. Na mindegy nem a múlton kell rágódni. Szerintem első körben szedd össze a fizetési felszólításokat! Össze kell gyűjteni a bizonyítékokat, amit csak lehet. Azt viszont passzolom hogy hogy lehetne kitenni őket. Lehet hogy visszájára kellene fordítani az egészet. A szerződés őket is védi. Mivel azonban nincs felmondási idő, még az is lehet hogy kiteheted őket egyik napról a másikra. Azért ennek nézz utána!
-
juliabrilke
veterán
Ha bejelentetten laknak ott, akkor nagyobb esélyed van rajtuk behajtani a pénzt. Az viszont nagy gond, ha nem fizetsz, akkor téged nyösztetnek és fenyegetnek meg kikapcsolással.
Viszont benne szokott lenni a szerződésben : ha nem fizetnek határidőre, akkor mehetnek és a szerződést egyoldalúan felbonthatod.
Ebből úgyérzem, hogy polgári peres buli lesz.
ja.... és KAUKCIÓ!!!!!
[Szerkesztve] -
Jadro
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- 24 Hours of Le Mans
- Tőzsde és gazdaság
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Könyvajánló
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest