Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dbius

veterán

válasz qdak #77 üzenetére

woodslave-nek van igaza...

A jog nem pontosan úgy működik ill. nem úgy értelmez dolgokat, ahogy azt sokan gondolják vagy elvárják...

Az albérlőt nem lehet kizárni az albérletéből... Még a főbérlő sem teheti meg... Mert ezzel magánlaksértést követ el az, aki megakadályozza, hogy az albérlő az albérletbe bejusson... Gondolom be is van oda jelentkezve az albérlő, elég ha csak tartózkodási helyként van oda bejelentkezve. Ekkor főleg nem lehet kizárni...

ehh, annyian írtak itt saját javaslatot hogy mit kellene tenni. Nem mi vagyunk ebben a helyzetben, így persze könnyű így nekünk beszélni, ha mi magunk lennénk ebben a helyzetben, akkor szerintem mi is rágnánk magunkat egy darabig hogy mi lenne a helyes megoldás... Én megértem a főbérlő kollegát, hogy tanácstalan.

Itt azon már kár beszélgetni, hogy nem így kellett volna szerződést kötni. Utólag már okos az ember. Ezt a főbérlő kollega is tudja nagyon jól.

Én ezt tenném:

1. Beszerezném az egyes közműszolgáltatóktól az igazolást, hogy mennyi hátralék keletkezett a mai napig.
    2. Nem olvastam végig a topicot, így nem tudom, hogy más ''fajta'' tartozásuk van-e a főbérlő felé, ha van, akkor azt is összegezném.
    3. Írásos formában felszólítanám őket, hogy 30 napjuk van rendezni a hátralékokat. - két tanú jelenlétében aláíratni velük a papírt, ami egyben tartozást elismerő nyilatkozat is lenne - lényeg ne hozzátartozó legyen a két tanú, hanem szomszéd, ügyvéd, stb...- Szerk: Természetesen már ebben az iratban felhívnám a figyelmüket a jogkövetkezményekre, azaz ha a fizetés nem történik meg, akkor az alábbi pontok fognak bekövetkezni.
    4. Amennyiben a határidő alatt nem rendezik a tartozást, úgy újabb írásos felszólítást adnék nekik, 1 hét határidőt adva arra, hogy kiköltözzenek saját maguktól.
    5. Ha ez nem történik meg, akkor bíróságon kilakoltatást kezdeményeznék ellenük - tudomásom szerint nem lehet csak úgy kirakni őket - Ez viszont sajnos nem egy két hét szokott lenni.
    6. Jogerős kilakoltatási végzéssel már ki lehet tenni őket, természetesen úgy, hogy szükség esetén rendőri segítséget lehet ehhez kérni, és a woodslave által említett zálogjogot - itt köszönet a jogszabályi hely idézéséért, ezt még én magam sem tudtam :R - érvényesíteni a kiköltözés során, azaz a tartozás értékének megfelelő összegű vagyontárgyakat visszatartanám...

Ez egy jogszerű eljárás menete lehet(ne), ami azonban mint említettem nem egy-két nap... Az olyan megoldásoktól viszont, hogy bemegyek, és elhozok tőle ezt vagy azt továbbra is tartóztatnám a főbérlőt...

Soxerencsét

dbius

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés