- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zamery
senior tag
válasz
Remekelek28 #10410 üzenetére
Lehet hogy visz, de drágán. A keret 3500Ft a küldésre.
-
sopruk
senior tag
válasz
Zamery #10409 üzenetére
Ez a két oldal kidobja, hogy melyik futár cég szállít csomagot az adott országba:
pmpexpress
furgefutar -
Zamery
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó topikba írok...
Az ebay-en adtam el egy apróbb dolgot, küldési régiónak az EU volt megadva. A vevő aki leütötte Máltán lakik. Ma reggel szépen becsomagoltam a cuccot, és elvittem a Postára, ahonnan elhajtottak.
Nem szállítanak Máltára a vírushelyzet miatt. 3500Ft-ot szoktam írni a küldésre az elég mindenhova az EU-n belül. Legalábbis eddig elég volt. Most ilyenkor mit lehet tenni?
-
sopruk
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #10405 üzenetére
Mára megjavult a posta nyomkövetője is. Hétvégén biztos nem volt senki aki javítsa a hibát.
Jó hogy nem tűnt el a csomagod -
Remekelek28
őstag
Üdv
Ha pénteken reggel adtak fel DHL el egy csomagot németből,azt mikorta várjam? Automatábol adták fel
Nyomkövetési szám csak a német útját kisérte. -
Dealer95
őstag
válasz
Golyobis #10402 üzenetére
Vagy veszel bubis fóliát ~1-2 eFt-ért és abba tekered só sokszor. Szépen körberagasztod és úgy is jó. Nem kell feltétlenül kartonban lennie egy csomagnak.
Én vettem 0,5m*100m-t 3800 Ft-ért. 1-2 évig kitart és sosem kell aggódnom, hogy út közben baja lesz bármely csomagomnak. -
Golyobis
tag
Heló, webshopból rendelt nagy méretű, ráadásul hülye, hosszúkás formájú cuccot akarok visszaküldeni.
Sajnos az eredeti csomagolás amiben jött eleve kicsit szakadt és olajfoltos volt, és kissebb sérülések itt nálam is keletkeztek rajta.
Tudtok ajánlani olyan futárcéget, ahol rendesen be is csomagolják nekem az árut, vagy netörődjek azzal, hogy nem néz ki szépen a csomag.
-
Czimby
addikt
Németországba szeretnék küldeni egy levelet(50g alatti súly), ami jó lenne ha nyomkövetett lenne.
Mi ennek a legolcsóbb módja? -
sopruk
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #10397 üzenetére
Szia!
Valami rendszerhiba lehet.
Kipróbáltam két másik azonosítóval és azokra is azt írja, hogy nem találja... -
gorje
senior tag
Sziasztok! Gyors kérdés, vaterfutar, mpl, csomag automata esetén postán kell feladni vagy automatába?
-
sopruk
senior tag
válasz
DeathAdder #10391 üzenetére
A súly beírása utána a következő oldalon az ajánlatok felett lesz egy sor ahol ki lehet választani:
Utánvét Expressz Nincs nyomtatóm .....
De amúgy igen, GLS-nél nem kell címiratot nyomtatni.Nekem sincs tapasztalatom a GLS csomagponttal, de biztos hasonlóan működik.
Azt írja személyivel lehet átvenni -
DeathAdder
veterán
válasz
sopruk #10390 üzenetére
Szuper, köszönöm
Gyorsan átfutottam, de nem láttam olyan lehetőséget ahol be lehet jelölni, hogy nincs nyomtatóm, talán GLS-nél nem is kell kinyomtatni a címiratot.. de estére otthon meg is rendelem a futárt.
Még egy dolog, tudom nem futár topik, de biztos van vele tapasztalat, szóval GLS csomagpontra is rendelhetem nyugodtan? Sosem csináltam még olyat, látom Szegeden van egy rakás GLS csomagpont, gondolom ugyanúgy működik, mint a posta csomagpont?
-
sopruk
senior tag
válasz
DeathAdder #10389 üzenetére
Szia!
A Fürgefutárnál több csomagküldőt is felajánl és be tudod jelölni, hogy nincs nyomtatód. Kitöltöd az adatokat, előre kifizeted a díjat. Megy érte a futár, a rokonod csak átadja a csomagot és szállítják is neked...
Általában a GLS szokta a legjobb ajánlatot adni. Felvételkor pár perccel a futár érkezése előtt hívni is szokott, hogy itt vagyok e... -
DeathAdder
veterán
Sziasztok.
Történt egy kis malőr, vásároltam aprón és az eladó jóhiszeműen még aznap fel akarta adni csomagot, és egy korábbi vásárlásunkból megadott címre adta fel (ami még tavaly volt a lakcímem), azóta viszont én már az ország másik felében vagyok.
A csomagot volt aki átvegye, egy idős rokon, már csak hozzám kellene eljutnia.
Tehát adott egy becsomagolt kb. 40x20x10-es doboz az ország másik felében.
Kérdésem, hogy milyen mód lehet arra, hogy futárt hívjak a rokonomhoz, aki elmegy házhoz, felhívja, felveszi nála csomagot, úgy hogy semmi más dolga ne legyen? Ha lehet én fizetném a postaköltséget is. Tehát a rorkonomnak ne kelljen semmit csinálni, csak annyit ha hívja a futár akkor odaadja neki a csomagot, és semmilyen címiratot ne kelljen nyomtatgatnia, lévén se számítógépe, se nyomtatója, és eléggé korlátozott a mozgásban is, így nem akarom megkérni hogy bicegjen el, és álljon sorban a postán egy számára nehéz csomaggal.Van erre mód postánál, foxpostnál vagy bármelyik futránál, vagy megszívtam?
-
Croft-21
őstag
Szerintetek ha buborékos borítékban küldök el egy CD-t foxpost automatából automatába, akkor melyik méretet válasszam itt?
Gondolom az XS vagy S-es méret jó lesz. -
scream
veterán
válasz
Fancy-boy #10383 üzenetére
Ma reggel megint jött az SMS - most 10 óra körül - és 16:39-re volt itt. Máskor MPL csomagok 12-13 óra körül érkeznek, ugyan erre a címre - és most a futár se a "szokásos" volt.
Mint kiderült a feladó webshop még extra felárat is fizetett az express kézbesítésért, de mégsem sikerült pénteken kiszállítani. Kézbesítő futártól kérdeztem, hogy ugyan mi volt, ő nem tud semmit, nála ez a csomag nem járt, ma reggel vette át.
Nem tudom, hogyan tudnék az "eredeti" futárral beszélni - meg lenne-e bármi értelme - mindenesetre jól megszívtuk emiatt.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
scream #10382 üzenetére
Tehetsz a posta felé panaszt személyesen vagy mondjuk emailben.
Például: [link]
Majd elmondják, hogy mi volt a probléma.
Nem tudom ki mondta neked, hogy csak a küldő cég indíthatja el a vizsgálatot, de mindenképpen félretájékoztattak.
Azért első körben megpróbálhatnád megbeszélni a futárral, hogy mi volt a probléma.
Mivel ha vizsgálatra kerül a sor, akkor vele is elfognak beszélgetni.TaaT
Szintén zenész. 9 és fél10 körül szokott érkezni az MPL.
-
scream
veterán
válasz
Fancy-boy #10380 üzenetére
Nem, nem jött - én egész nap itthon voltam, nem hívta se őt, nem csöngetett, nem hagyott itt értesítőt, semmi kommunikáció, hanem nap végén visszaviszi, mert "túl sok volt a csomag" - WTF.
A központi számon kapott feleségem egy telefonszámot, amit hiába hívott, senki nem vette fel.
De lévén, hogy nem mi vagyunk ugye a "megbízó" a posta felé, hanem a webshop így még panaszt sem tudok tenni.
De fasza, hogy házhozszállítás címszó alatt amúgy lehetne bemenni személyesen az elosztóba - szerintem senki nem ezért fizet(ne).
-
Fancy-boy
addikt
válasz
scream #10379 üzenetére
Az nem fordulhatott elő, hogy mondjuk 8 és 11 között próbálták kivinni, amikor a feleséged még nem tartózkodott otthon?
Gondolom van rajta másodszori kézbesítési kísérlet is, ezért a futár nem rakta le a postán, hanem szépen visszavitte a központba.
Természetesen előfordulhatott az is, amit Te gondolsz, hogy valamiért meg sem próbálta kivinni.
Amennyiben nagyon fontos a csomag, akkor el kellene ballagnotok a csomagkézbesítő bázisra. Vagyis már kellett volna. Nem tudom azóta léptetek-e az ügyben. -
scream
veterán
Hali!
Épp az előbb történt, hogy feleségem reggel kapott (11 körül), hogy jön az MPL csomag ma 8:00-17:00 óra között, haza is ment, várta a csomagot, sehol semmi. 17:01-kor beszélt a központi számon MPL-éknél, mondják, hogy a csomag le lett adva a központban, mert lejárt a futár munkaideje - de erről semmiféle értesítés nem érkezett felénk.
Ez mégis így micsoda?
Amit rendelt - valami webshopos csoda ajándék - kellene / kellett volna most hétvégére esküvőre.
Kapott egy számot 1. számú csomagkezelő bázis, ahol 30 perce csöng ki a telefon és senki nem veszi fel, pedig elvileg 8-ig van nyitva.
Ilyenkor mit lehet tenni, mert azért ezt már nem hagynám csak úgy szó nélkül? Őszintén nem tudom.
Mindig sikerül a már nem túl magas elvárások alatt teljesíteni.
-
dethroner
veterán
Szégyen ez a magyar posta. Külföldről érkező csomag 22 napja beért az országba, azóta Egységképző érkeztetése állapotban van.
-
sopruk
senior tag
válasz
anonymus89 #10376 üzenetére
Igen. Név, a posta címe, tel szám (ha rendes a postás, lehet fel is hívja, ha lehet menni érte...)
Postakereső
Én nagy betűkkel szoktam még ráírni, hogy Postán Maradó
A küldeményazonosítóval elvileg nyomon lehet majd követni:
Nyomkövetés -
sopruk
senior tag
válasz
anonymus89 #10374 üzenetére
Elég komolyan veszik a mérethatárokat (itt legalábbis), mert nekik jár a bünti, ha valamit nem szabályszerűen vesznek fel.
Postán maradó ajánlott levél esetén, viszont már nem számít a mérethatár...Nem dobhatják be a postaládába, viszont nem is tudják vállalni, hogy a vastagabb leveleket házhoz viszik. Kevesen vannak, kerékpárral hordják, stb. Legalábbis én erre gondolok, hogy ez lehet az egyik oka...
-
anonymus89
addikt
Srácok küldenék egy mi band 4-et dobozostól, ami már 2.1cm.
Egy bubis borítékban meg már meghaladná a 2.4 cm-t
Most fognak szarakodni vagy nem a postán?
Ajánlott levélnél is érvényes ez a vastagsági korlát? (holott ezt nem lehet postaládába dobnién úgy tudom) -
Ciccuka
veterán
válasz
beholder00 #10370 üzenetére
7-8 nap szokott lenni kb. normál esetben.
-
BaLee
addikt
válasz
beholder00 #10370 üzenetére
Ez szerintem max akkor lenne normális ha nem EU-n belülről várnád a csomagot szerintem hívd fel őket.
-
azbest
félisten
válasz
gabro0 #10368 üzenetére
vagy csak kér nevet és az alapján próbálja megtalálni... gondolom postától függ, hogy ésszel vagy ész nélkül vagy egyáltalán rendszerezve tárolják-e az ottlévő dolgokat. Tőlem csak a nevemet kérték, aztán kapcsoltam, hogy címet se és a számra is csak ránézett, ahogy telefonon akartam mutatni.
-
gabro0
őstag
Ez az új Postás küldeményátvétel hogy megy? Tudom nem fognak már értesítőt dobni, most kaptam meg az első ilyen mailt, hogy mehetek érte, de szerintem nagyon béna: számok vannak benne. Most a postán be kell diktálni majd
Meddig tartott volna egy vonal/mátrixkódot belenyomni
-
jilian
addikt
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
1 átmeneti dzsekit szeretnék postázni Angliába. 1kg max és nagyobb bubis borítékba is elférne szerintem vagy kisebb dobozba.100 font-ra értéknyilvánítva szeretném mindenképp. Van valakinek ötlete, javaslata? -
jilian
addikt
Hello,
Az létezik, hogy Kínából rendeltem nillkin üveget a telefonomra, 21 Euro-ért és most a dhl 49 Euro - t kér vámra, adóra?
Semmit nem kértek, számlát, egyebet.
Kb. 5x rendeltem már onnét, sose volt semmi gondom.Ha rossz topikba írtam, sajnálom, nem találtam mást.
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Megosztanám tapasztalatomat.
05.24 rendeltem a dhgateről egy anime figurát. 05.30 -án feladták,
07.21-én megérkezett a kicserélőben és azóta nincs róla hír.
Többször kerestem a postát nem tudtak segíteni majd kértek 30 napos kivizsgálási időt ami semmit nem jelentett... csomag /levél nincs meg...
durván 9000km megtesz gond nélkül majd itthon elveszik vagy zsebre vágták.40x20x20 csomag. -
Ciccuka
veterán
Megszűnt a postán maradó levél?
Kalkulátor -
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
mefistofeles #10353 üzenetére
Ha egy postás az ajánlott küldeményt a levélszekrénybe dobja be, akkor mit kell beírnia és hova ? Mi ilyenkor a hivatalos eljárás ? Tudja esetleg valaki ?
-
válasz
b4lukapitany #10350 üzenetére
Szerintem foxpost-nál nem találsz olcsóbbat.
-
Dealer95
őstag
válasz
MPL csomagautomatába 945 Ft (2kg-ig)
[link] -
sopruk
senior tag
válasz
Ha 500 g alatt van és nem vastagabb 2,4 cm-nél a csomag, akkor ajánlva elmegy 795 Ft-ért a postán.
Ha vastagabb, akkor postán maradóként tudod küldeni.
Sima levélként (ajánlott nélkül), 390 ft-ért, de akkor ha eltűnik, nem tudsz utána menni.Valamiért azt gondoltam, hogy külön-külön akarod feladni. Ha együtt sem haladják meg az 500 g-ot, akkor egymás mellé szoktam csomagolni őket egy A4-es borítékban, hogy ne lépje túl a vastagságot...
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 14 128gb, független, vadonatúj,aktiválatlan.
- iPhone 13 128gb független
- Lenovo Ideapad 3 14ADA05 20GB RAM 256GB M.2 SSD
- Komplett számítógép // i9-10900K // 64GB RAM // GTX1650 // 240GB SSD // 1TB SSD // WiFi // BT
- 2K Szép és csendes Gamer PC - Ryzen 5/16GB DDR4/1TB NVMe/RTX 2070 Super/BeQuiet Gold/RGB/Garancia
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest