Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
válasz
prodigma
üzenetére
Helló prodigma!
"Két hét után visszaküldték a motorboxot "nem behatárolható hiba" magyarázattal, majd kifizettették velünk a cserealkatrészt..."
Ha egy hiba nem reprodukálható, akkor ez történik nyilván.
Hiszen egy készüléket, ami kifogástalanul működik, nem lehet megjavítani. A "hol volt, hol nem volt" hibák gyakran ilyenek.
Mi is jártunk már így nem is egyszer (nem siemens eszközzel). A laborban mindannyiszor tökéletesen működött nekik, nálunk 2-3 készülék is rendszeresen produkálta a hibajelenséget."Egyéb Omronos problémák esetén Sárvári Tibor általában még aznap személyesen segített a helyszínen, mindegy, hogy Győrben, vagy Mezőkövesden voltam-e éppen."
Gondolom ha naponta 20 hívást kapna, ezt már nem tudná megcsinálni...
-
dekorn
csendes tag
válasz
prodigma
üzenetére
Szia prodigma,
köszönöm segítséged meg fogom nézni , ámbátor a SIWAREX M mérleg modul , mint ahogy annyi más a Siemensnél teljesen különálló programokkal lehet paraméterezni és frimware-t frissíteni mint a PLC-ket, de lehet hogy úgy van ahogy mondod.
A SIWAREX M modul programjai egyébként , amit használok, a Siwatool meg a Siwaloader. -
Szirty
őstag
-
Marty76
csendes tag
válasz
prodigma
üzenetére
Szia prodigma!
Köszönöm a segítségedet és részben neked is és másoknak is köszönhetően már pályára álltam az ügyben!
Sokáig gondolkodtam hogyan is induljak el ezen az adatokat kinyerni plc-ből projekten , de végül is úgy látom hogy sikerül, részben a Te általad felvázolt megoldással megtalálni a nekem megfelelő kivitelezést.
A lényeg az, hogy OPC szerver gondolatmenetén indultam el. Elsőként OPC servert kerestem omron plc-hez ,amiből van bőven a neten, itt megemlítem , hogy nem csak omronhoz. ... minden más plchez is. Szóval, a nagy keresgélés közben rátaláltam az OMRON saját CX-SERVER OPC programjára.
Szinte elsőre működött a kapcsolat! Rengeteg példamegvalósítás települ fel a gépre a programmal együtt. Itt találtam rá a Te általad ajánlott excelből (VB) alkalmazható Active-X vezérlőkre amelyek szintén nagyon egyszerű megoldást nyújtanak a memória területek PLC-ből történő kiolvasásához. Az egyszerű megvalósítást idéző jelben említeném , mert azért nem olyan egyszerű dolog, de lényeg , hogy egy idő után elsajátítható és ami a legfontosabb VAN SIKERÉLMÉNY !!
Most a további lépés , hogy egy olyan OPC klienst találjak vagy "készítsek" amivel az adatokat egy dinamikus weboldalon is meg tudom jeleníteni.Mindenesetre szívesen veszem a további segítséget és ötletet,mert lehet , hogy van ennél könnyebb út is.
-
Marty76
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Formula-1
- Battlefield 6
- Háztartási gépek
- E-roller topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 960 4GB ZALMAN S4 Chieftec 450W
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A17 FA707NV notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3625, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
A SIWAREX M modul programjai egyébként , amit használok, a Siwatool meg a Siwaloader.