Hirdetés
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- talmida: Változások 2. rész
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
prodigma
csendes tag
válasz
Marty76
üzenetére
Szia,
nem tudom kaptál-e már választ a kérdésedre. Most fedeztem fel ezt az oldalt.Na, szóval ehhez a kommunikációhoz fel kell telepíteni a PC-re egy cxserver nevű programot, ami nem ingyenes, és a PLC-hez sem jár. Települ többek között egy TComms nevű Active-X vezérlő, ez működik Excelben is. Én egy Delphi programban használtam, ha a PLC-ben engedélyezett, akkor írhatsz-olvashatsz az Omron PLC bizonyos memóriaterületein, tehát tetszés szerinti jelcsere végrehajtható.
Települnek még azt hiszem tekerentyűk, kapcsolók és kijelzőelemek is, de azokat nem használtam.
A TComms-ra duplakattintva előjön a kommunikáció beállítását lehetővé tevő programocska, itt az aktuális CPU által biztosított kommunikációs csatornák közül lehet választani. Én a Toolbus-nak nevezett (semmi köze a buszokhoz, mármint Modbus, Profibus, stb.), sima soros kommunikációs protokollt használtam.
A teljes Toolbus kommunikáció le van írva az Omron doksikban, sajnos az ellenőrzőösszeg számítására adott példa a doksiban hibás.Remélem hasznos voltam.

Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 195 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest