Új hozzászólás Aktív témák

• Mugen35

újonc

válasz n0rbert0 #8716 üzenetére

Szia
    Először is elnézésed kérem nem léptem fel egy ideje,időközben elkezdtem ismerkedni a LOGO 8 szoftverrel is!
    Szerintem az adatmennyiség az rendben lehet mert csak 2-3 számot küldtem,
    sajnos nincs már meg ez a projektem mert nem mentettem el meg kell csinálnom újra ,
    abban biztos vagyok hogy csak 1 GET és elemet adtam hozzá a 2.vevőhöz nem volt külön PUT elem létrehozva a 2. vevőPLC számára, a Küldő PLC OB'1 -ében ,hanem küldő PLC PUT elemébe Az addr1 fülhöz tettem be az 1. vevő PLC adatblokkjának a hivatkozását.EZ a P#Db11.DBX0.0 byte 8
    .A küldő PLC -é P# DB10.DBX0.0 byte 8 amit SD_1 fülhöz adtam meg a PUT elemen.Ez így működött!
    Ha jól gondolom ezek az adatok P#DB10 stb.ez helyet foglal le 8 byte adat részére a memóriában a küldő PLC-ben .A 2. vevő PlC Adatblokkja DB12 volt ugyan úgy 8 byte adatfogadásra,és ezt tettem be a küldő PLC PUT eleméhebe az ADDR2 fülhöz,szóval nem volt újabb PUT elem hozzáadva a 2.vevő PLC számára a küldő PLC OB1 ében ,csak egy GET elem a vevő 2.PLC OB1-ben.
    Köszönöm a választ!
    A képernyőmentésnek utána kell néznem még nem csináltam,ha lenne egy két iránymutatásod erre vonatkozóan ,azt megköszönöm

Új hozzászólás Aktív témák