Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vttukad
    csendes tag

Helló vttukad!

"A kérdésem, hogy a step 5 -ös szoftver programozása után könnyű-e step 7- et programozni vagy inkább már inkább elsőnek S7200 plc-t vegyek"

Az S5 fölött eljárt az idő.
    Ha a jövő számít, akkor újabbat javaslok. Az S5 programozása az S7-300/400-éhoz hasonlít (az utóbbi elődje volt az előbbi).
    Az S7-200 viszont teljesen más tészta. Szinte köze sincs az S7-300/400-hoz.
    Megtanulni a 200-ast könnyebb lesz szerintem. A 300/400 összetettebb, bonyolultabb.
    A 200-ashoz sokkal több magyar nyelvű anyag is létezik (komplett rendszer leírás pl).

Szia Szirty!

Köszönöm a válaszod, nagyon sokat segített, de sajnos, ahogy utána kerestem, az én munkámhoz nem lesz megfelelő az S7200, mert én veszélybiztos rendszerekkel foglalkozom jelenleg jelfogós, relés rendszerekkel, ezket szeretném kiváltani, így biztonsági PLC-re van szükségem (bár igaz, ha teljes rendszert akarok működtetni, akkor min. 2 db kellene redundáns működés miatt, de ez sokba lenne modellezésre) A megfelelő PLC az S7400F lenne számomra, de, ha az S7300-nak is lenne ilyen fajtája, akkor az elég lenne.
    Kérdésem: Véleményed szerint, ha az S7300-ast megismerem, akkor nincs gond a későbbiekben az S7400-ra való átálással, vagy teljesen különbözik a kettő.
    Természetesen ismét árban nem mindegy, sőt még S7400-ast meghírdetve sem láttam eddig, ahol nézelődtem?

Üdvözlettel és köszönettel

vttukad

Új hozzászólás Aktív témák