- MasterDeeJay: Legújabb retró beszerzésem - 3Dfx Voodoo4 4500 32Mb
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Candy: IGPU dGPU passthrough, avagy a nem minden arany, amin megy a Furmark
- aquark: KGST processzorok 1984-ig
- GoodSpeed: Philips AWP9820 (vízlágyító) Calgon helyett?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shirchy
tag
Üdv!
Bocs kifogytam az időből.
A külső encoder-ről érkező jel és a szervo motor jele közötti eltérést egy aránybeállítással a szervo vezérlő programjában meg tudom adni.
Szóval akkor összegezve...
A step bemenetre menne az inkrementélis jeladó jele,így a bemenő step jeleknek megfelelően lekövetné a szervo a másik jeladóról érkező jeleknek megfelelően a mozgást,miután kikorrigáltam a kettő közötti különbséget a szervovezérlő paraméterei között.
Illetve kellene egy digitális bemenet a szervovezérlőn amit a PLC-vel kapcsolgatnék,hogy előre vagy hátrafelé mozogjon a szervo. Ez gondolom mikor előre felé megy lehet folyamatos egyes,majd amikor vissza kell vinni alappozícióba akkor nullázom és visszatér...
Azt hogy csak adott időben menjen a szervo előre vagy hátra... úgy gondoltam megoldani,hogy a step benetet jelét vagy szakítom vagy engedem,így csak akkor kapna step jelet mikor mennie kell.Ez így akkor működő képes elképzelés?
Illetve a szervo vezérlőben olyan funkciót hol találok,azaz mit keressek, hogy ha nem kap pl step jelet akkor álljon be egy alapjelre? (térjen vissza magától a null pontra)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ultra 5 245KF / RTX 5060 / 16GB RGB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- HP Z4 G4 / Xeon W-2123, nvidia P4000, 24GB RAM, 256gb SSD, 4TB HDD
- ASUS Vivobook S15 (S5507) Copilot+ PC
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G 12/256GB 14,6" // ÚJSZERŰ // 100%-os AKKU
- Razer Blade 14 Mercury 3070Ti-Ryzen 9-6900HX-14"-1440p-165Hz-QHD-16GB
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
- Bomba áron eladó Asus Vivobook S433EA /i7-1165G7/16GB/512 GB SSD/FDHD/IPS
- Új Creative Sound Blaster JAM V2
- Beszámítás! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- LG 32UN880K - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest