Hirdetés
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Helló marten!
Szerintem hardverkulcs kell hozzá
Omron fejlesztőrendszerekhez nem kell hardver kulcs. Sem a SysWin-hez, sem a CX-Programmerhez, de még a jó öreg LSS-hez sem kell!
Bár mint mindennél, itt is akad kivétel. A Sysmate PMD-hez bizony kell hardver kulcs. De ha jól tudom azt nem az Omron fejlesztette ki (ez egyébként egy jó régi DOS-os ware, kb az LSS előtti időkből).
kétlem, hogy a PLC gyártók hagynák, hogy bármilyen számítógéppel kapásból kommunikáljon a vezérlő...
A kommunikáció az már más kérdés, kommunikálni nem csak programozási célzattal lehet egy PLC-vel
De mint írtam, Omron engedi a fejlesztői rendszer demó változatával is programozni a mini PLC-jét. A Demo pedig kisebb regisztrációs hercehurca után ingyen is letölthető. Illetve a CX-Programmer demóját szokták CD-n is osztogatni (pl. kiállításokon, bemutatókon, stb).
A kommunikációval meg az a helyzet, hogy omronál teljesen nyílt a dolog.
Az omron PLC-k gyakorlatilag bármilyen PC-vel (amennyiben a HW és SW körülmények megvannak) hajlandóak kommunikálni.
A kommunikációs protokollt sem rejti véka alá az omron, A Host Link, NT link, Fins protokollok leírása PDF formában (száp vaskos
ingyen letölthető. A doksi birtokában pedig a PLC-vel gyakorlatilag bármilyne kommunikációra írható program (én is írtam már Host-Link meghajtót PC-re, és S7-re is). A leírás teljesen korrekt.
Mondjuk ez csak tipp, én S5-tel és S7-tel találkoztam ''alapfokon...''
Pedig a Step5-höz (S5 prog. SW) a MicroWin-hez (S7-200 prog SW) és a Step7-hez (S7-300/400 prog SW) sem kell hardver kulcs. Van ugyan másolásvédelem rajtuk, de nem hardver kulcsos, hanem kulcslemezes (authorisation disk).
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- A Transcend lehet a RAM-para következő áldozata?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- További aktív témák...
- Eladó megkímélt Samsung Galaxy A13 4/64GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Pro 14 2024 M4 Pro, 24 GB RAM, 1 TB SSD Space Black 27% Áfás
- Beszámítás! LG 32GQ850-B 32 240Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest