Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2026
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- aquark: Flipper PC-n!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Helló KLR!
Az RS485 "szárazon" nem jó megoldás, nem fog működni. Az MPI/DP adatpter nem egyszerű jelszint illesztő, van benne HW elég sok.
Nincs a CPU-n ethernet?
Ha nincs, akkor nem fogod megúszni az interface beszerzését (esetleg kérj kölcsön valakitől).Nekünk NetLink PRO van, annak ára 130e Ft körül volt akkoriban. Nem tudom mennyi most de neked elég a NetLink lite is, vagy egyéb USB-s adapter, ami olcsóbb lehet. Magyar forgalmazója van (ad-da kft) tőlük esetleg kérhetsz árajánlatot.
"Ami még elkeserített, hogy több helyen olvastam, hogy a TIA Portal és Step7 5.5 ami Win7 64b alatt is megy, másképp kezelik az adaptereket és nincs támogatás a virtuális COM portra, úgy hogy a régi USB/MPI adapterek nem működnek."
Ezt kicsit pontosítani kell.
Az USB/MPI kábelnek nincs köze a soros porthoz. Van azonban ún. PC adapter nevű interface, aminek van soros portos és USB-s változata is. A Step7 5.5-ben meg van PC adapter driver.
Namost a Step75.4-ben van PC adapter RS232-höz és ŐC adapter USB-hez is driver, a Step7 5.5-ben meg csak USB-s PC adapterhez van.
Ebből következően az alap csomag nem működik soros PC adapterrel. De lehet hogy utólag lehet drivert tenni rá, ezt nem tudom.
Azt viszont tudom, hogy a PC adapter USB Win7 64 bitre telepített Step7 V5.5 SP2-vel működik!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Egyszerre startol a legjobb kameratelefon Kínában és Európában
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Revolut
- Éjszakai műszak
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest