Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chrys_
    addikt

Hali aLávaló!

Amúgy Siemens-es cuccokkal ha van kérdésed kivel szoktál beszélni? Mert eddig a cégünknek csak rossz tapasztalata volt siemens-el ha valami támogatást kértünk!

Még nem hívtam eddig a siemens-t ilyen ügyben. Viszont találkoztam már siemens-es szakemberekkel és bizton állíthatom, hogy jó fejek. De hát mindenre van példa is és ellenpélda is.
    Összességében a technikai segítségnyújtással kapcsolatban nekem sincsenk jó tapasztalataim sajnos. Más cégektől kértem már tanácsot.
    Sajnos sokszor oda fajult a történet, hogy nem a problémával foglalkozunk, hanem azt próbáljuk egymásnak bebizonyítani hogy kettőnk közül melyikünk a hülyébb. :(
    Eddig csak olyan esetekben kértem segítséget amikor már minden általam elképzelhető irányból körbejártam a problémát és alaposan utána olvastam doksikban, kipróbáltam dolgokat stb. Ha nem sikerült megoldani, akkor maga a kérdés amit fel kell tenni olyan jellegű, hogy egy kívülállónak az adott helyzet nagyon pontos ismerete nélkül legfeljebb tippje van. Kivéve ha pontosan ugyanabba a problémába ugyanúgy bele nem futott már.
    De a problémák olyan sokfélék, hogy ennek nagyon kicsi a valószínűsége.

A másik dolog pedig az, hogy a problémák a gyakorlati alkalmazások során merülnek fel (legalábbis amikkel én találkozom). A telefon túloldalán főként üzletkötők és/vagy elméleti szakemberek vannak. Legtöbször kevés gyakorlati tapasztalattal. Elméleti síkon egy gyakorlati problémáról meg jót lehet beszélgetni, de a megoldása így nehéz.
    Egy céggel olyan is volt, hogy miután a problémát oldalakon keresztül ecseteltem a körülmények pontos leírásval együtt, egyetlen sorban válaszolva kijelentették hogy az nem lehet. Egy másik esetben 3 hétig jártunk egymás nyakára (személyesen is eljöttek) mire egyáltalán elismerték, hogy igen, a probléma tényleg létezik.

Ezek szélsőséges esetek és egy percig sem állítom, hogy minden cég technikai támogatása haszálhatatlan, de rosszak a tapasztalataim.
    Kb olyasmi ez, mint amikor szünetel az internet szolgáltatás és az ügyfélszolgálatos először azt kérdezi be van-e kapcsolva számítógép, aztán meg azt hogy égnek-e a LED-ek a modemen...
    Viszont ha olyan akérdés, hogy milyen eszközökkel oldható meg optimálisan egy bizonyos feladat, arra mindenhol tudnak korrekt választ adni.

Nagyon hasznos szerintem a siemens A&D online fóruma. Sokat tanultam már onnan abból amit ott kérdeztek és amit válaszoltak rá.
    És vannak siemens-es szakemberek a plc levelezőlistán is, akik ha ráérnek és tudnak, akkor válaszolnak. Én a legtöbb kérdést ott tettem fel.

evopro Kft?
    Nem tudom, milyen cégekkel van már negatív (esetleg pozitív) tapasztalatod, talán ők tudnak néha segítséget adni (ha éppen képben vannak az adott problémával)...

Új hozzászólás Aktív témák