Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Üdv TanisG!
Én is ilyen (6ES7972-0CB20-0XA0) PC Adapter USB-t használok. A korszerűségével nem akadt gond, megy MPI-n, profibuszon és PPI-n is problémamentesen. Lehet programozni rajta keresztül és HMI kapcsolatra is megfelelő.
Kettő probléma van vele:
1. A tápfeszültséget (24V DC) az MPI/PPI/DP csatlakozóján kapja és nem a PC felől az USB felől az 5V DC-t.
Ez akkor kellemetlen, ha nem a PLC-nél akarunk egy MPI vagy profibuszra rácsatlakozni, hanem valamilyen perifériánál (Pl. ET200-nál) Abban ugyanis nincs bekötve a +24V és így az adapter tápfesz nélkül marad, rajta meg nincs külső táp csatlakoztatási lehetőség.
Én emiatt "meghekkeltem" egy siemens PG-s (továbbmenő csatlakozóval ellátott) csatit és azon beküldök neki egy 24V-os adapterről tápot ha kell.2. Nem tudj aa 12 MBPS sebességet. Ahol tehát ilyen 12 MBPS profibusz van és más lehetőség (pl. MPI) nincs, akkor oda nem lehet vele csatlakozni. Ez elég ritka egyébként, ebbe még nem futottam bele.
A harmadik gond meg feltételes, mert nem tudom, hogy a driverei működnek-e Win7, Win8 alatt, ha netán olyat használnál.
"Használ-e valaki Helmholz kommunikációs adaptereket? Ha igen mennyire megbizható a működésük?"
Igen. Helmholz Netlink PRO-t évekig használtunk.
Megbízhatóan működik. mivel már kérdezték ezt tőlem engedelmeddel idemásolom az akkori válaszomat:"A NetLink pro nagyon hasznos kis eszköz. Gyak. a legjobb amit ebben a témában próbáltam (bár túl sokfélét nem próbáltam). Azzal meg annyi bajom volt, hogy nagyon melegszik. Mint a rezsó! 24 órás üzemre volt beállítva távfelügyeletet ez tette lehetővé az internet felől. Másik problémám az volt vele, hogy Windows server 2003-al a drivere nem működik. Nem lehet telepíteni (az újabbakat se)."
Ez több éve volt, azóta fejlesztették, talán mentes már ezek alól a problémák alól.
Sajnos (magánembernek) húzós ára van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Call of Duty: Black Ops 7
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- További aktív témák...
- Mac Mini M1 16GB 256GB + Hagibis Dock + Fekete hordtáska
- Retro Acorp Socket 7 PC, Pentium MMX CPU, 32 MB RAM, Windows 98
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- iPad Pro 10.5 (2017) 256GB tökéletes állapotban, dobozában
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest