Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TanisG

csendes tag

válasz Szirty #3301 üzenetére

Üdv Szirty!

Köszönöm a választ!
    Win7 van a gépemen, de persze virtuális gépet is kénytelen vagyok használni XP-vel. A Step7 jelenleg a virtuális gépen van telepítve,de ebből a környezetből (még új a gép) még nem használtam a Step7-et. Szóval kérdés, hogy mi lesz. A régi PCMCI-os MPI adapteremtől meg kellett válnom, ezért kell új eszköz után néznem.

Volt most nálunk egy román cég(székely szakemberekkel) és náluk láttam, hogy PROFIBUS-on keresztül csatlakoznak a PLC-hez és Helmholz 700-884-MPI21 programozó csatlakozót használnak.
    Felkeltette az érdeklődésemet.... egy árajánlat kérést megér.

Amit irtál(Szirty)a külső 24V-os táplálás kapcsán, az magyarázat lehet esetleg arra a jelenségre, hogy a fent említett csatlakozóval nem tudtak SIEMENS biztonsági relét programozni. Ők azt a magyarázatot vélték, hogy a speciális alkalmazások (mint például a biztonsági modulok) érzékenyek a SIEMENS-től eltérő gyártókra, ezért csak PG-n keresztül tudnak ilyen modulokat programozni.... bár ezen a tipuson van külső 24V-os csatlakozási pont, csak azt nem tudom, hogy be volt-e kötve amikor ezt probálták.
    Amikor legközelebb jönnek azt hiszem kisérletezünk egyet, ha tényleg nem volt külső 24V bekötve.

Köszönöm mégegyszer a gyors választ! :)

Tisztelettel:
    TanisG

Új hozzászólás Aktív témák