Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: ReaR backup
- gerner1
- bambano: Bambanő háza tája
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SODor
csendes tag
Sziasztok!
Egyetemen tanulok PLC programozást szakirányomból kifolyólag. Érdekel is a téma, a Festo PLC-vel egész jól elboldogulok, de egy másikkal már meggyűlik a bajom. A Siemens S7-300-asról van szó. (Azért nem a Festo-t használom, mert azt sajnos nem lehet elkérni...) Magát a PLC-t tudom kezelni, tehát létradiagramban megy is minden, a probléma az, hogy nekem egy VISION X9-ben elkészített vizualizációmat (egyszerű palackozó üzem) kellene a PLC-vel vezérelnem. Az a gond, hogy a Vision nem hajlandó kommunikálni a PLC-vel. A PLC biztos, hogy jó, mert a Step7-ben összehozott dolgokat át tudom rá küldeni (RS232-n). Elvileg a kommunikációnál kellene kiválasztanom Visionben a drivert és merkereket kellene használnom. A merker beállítások elvileg jók (egy csoporttársam mutatta meg, hogyan kellene kinéznie) egy egyszerű példán keresztül (bekapcsolom a bemenetet, set-eli a kimenetet és egy merkert). A Vision-ben elvileg 2 driver közül tudunk választani (ami elvileg jó lenne ehhez a PLC-hez) a MODRTU (Modbus Master Protocoll) és a NETLINK közül, (van még S7API, S7APIX, S7COM, S7COMX, de ezek egyáltalán nem is működnek) ez utóbbi (netlink) kezel merker word-öket, amire nekem is szükségem lenne.
Nem tudom, hogy mennyire érthető a probléma. Tehát kellene egy kis segítség a Vision és Siemens S7-300 kommunikáltatásához.
A válaszokat előre is köszönöm. Jah és Szirty-nek már most köszönetet mondanék, mert az oldalán rengeteg hasznos dolgot találtam az S7-300-hoz.
Jah még annyi segítség (ha segítség, de lehet inkább bonyolítás lesz), hogy az inputok azok I124.0-től mennek I125.7-ig, a kimenetek is ugyanígy csak ugye Q-val kezdődően.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- eBay
- Apple MacBook
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Autós topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4214, 100% Akksi
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- Vivo V50 12/512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest