Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SODor

csendes tag

Sziasztok!

Egyetemen tanulok PLC programozást szakirányomból kifolyólag. Érdekel is a téma, a Festo PLC-vel egész jól elboldogulok, de egy másikkal már meggyűlik a bajom. A Siemens S7-300-asról van szó. (Azért nem a Festo-t használom, mert azt sajnos nem lehet elkérni...) Magát a PLC-t tudom kezelni, tehát létradiagramban megy is minden, a probléma az, hogy nekem egy VISION X9-ben elkészített vizualizációmat (egyszerű palackozó üzem) kellene a PLC-vel vezérelnem. Az a gond, hogy a Vision nem hajlandó kommunikálni a PLC-vel. A PLC biztos, hogy jó, mert a Step7-ben összehozott dolgokat át tudom rá küldeni (RS232-n). Elvileg a kommunikációnál kellene kiválasztanom Visionben a drivert és merkereket kellene használnom. A merker beállítások elvileg jók (egy csoporttársam mutatta meg, hogyan kellene kinéznie) egy egyszerű példán keresztül (bekapcsolom a bemenetet, set-eli a kimenetet és egy merkert). A Vision-ben elvileg 2 driver közül tudunk választani (ami elvileg jó lenne ehhez a PLC-hez) a MODRTU (Modbus Master Protocoll) és a NETLINK közül, (van még S7API, S7APIX, S7COM, S7COMX, de ezek egyáltalán nem is működnek) ez utóbbi (netlink) kezel merker word-öket, amire nekem is szükségem lenne.
    Nem tudom, hogy mennyire érthető a probléma. Tehát kellene egy kis segítség a Vision és Siemens S7-300 kommunikáltatásához.
    A válaszokat előre is köszönöm. Jah és Szirty-nek már most köszönetet mondanék, mert az oldalán rengeteg hasznos dolgot találtam az S7-300-hoz. :)
    Jah még annyi segítség (ha segítség, de lehet inkább bonyolítás lesz), hogy az inputok azok I124.0-től mennek I125.7-ig, a kimenetek is ugyanígy csak ugye Q-val kezdődően.

Új hozzászólás Aktív témák