Aktív témák
-
deadguy
aktív tag
Láma vagyok, ha nem mondtam volna, csak azért választottam ezt a fórum ''motort'', mert mindenhonnan azt hallottam, hogy ez szép, ez jó, ez könnyű. Oké, itt nyilván nem rám gondoltak, mint user-re, de hát ez van... szóval mit is kell benne átírnom mire, ja és mivel nyissam meg.. előre is köcce, ha kérhetem részletesen és szájbarágósan, nagyon laikus vagyok a témában. Thx.
-
deadguy
aktív tag
Hali! Feltelepitettem fw-re a fórumot, átneveztem az index.php-t forum.php-re (ld:#39), de bejelentkezésnél meg az index.php-t hiányolja...... akkor most mit kell csinálni? Thx.
Érdekes mód ha törlöm a szerverről az index.php-t akkor a legközelebbi lapmegnyitásnál bejelentkezik magától, viszont kijelentkezésnél kéri az indx.php-t, és fórum adminra klikkelve meg a login.php-t kéri, pedig fennt van.. valaki irja már le mi a ***** kell csinálni pls.
[Szerkesztve] -
CuKoR
senior tag
Egyszerüen bármit csinálok phpbb ben ... az idő nem pontos... sőt... össze vissza jár... van ötlet h miért ?
-
-
nyesteb
tag
Sziasztok.
Van rá mód, hogy a korábban egy másik fórumban reggelt tagok acc.-át áttegyem PHPBB-re?
E107 volt korábban, és ezt kiváltóan írtunk egy új oldalt, melyhez a phpbb-t szeretném használni fórumként.
Ötlet? -
Sil
senior tag
Feldobtam gyorsan tesztnek egy fórumot, de nálam minden további nélkül működik a módosítás. Szerintem ellenőrizd, hogy biztosan 100%-ig jó helyen módosítottad-e a fájlt, és nem írtál-e el valamit (mondjuk először én is elrontottam, egy zárójel benne maradt, aminek nem kellett volna).
-
CuKoR
senior tag
Egy megnyitott topic címét hogyan lehet módosítani ?
-
peltar
tag
Nem szeretnék türelmetlennek tűnni, de jólesne a válasz, miért is nem működik az a kódrészlet.
-
CuKoR
senior tag
a telepítés befejezésénél ezt írja ki
message_die() was called multiple times. This isn't supposed to happen. Was message_die() used in page_tail.php?
Mi a teendő ? -
peltar
tag
Up. (nem rejtett
)
-
peltar
tag
Senki?
-
peltar
tag
Ici pici uppocska.
-
peltar
tag
Valamelyik kérdésre valaki?
-
peltar
tag
Egy topikot hány hozzászólás után érdemes zárni, hogy ne lassuljon le túlságosan és ne lépje túl az időkeretet?
-
peltar
tag
Nem tudom, mi lehet nálad a gond, nálam működik úgy ahogy mondtam. Ebben a percben próbáltam ki.
''Felhasználói engedélyek beállítása
Felhasználónév: User
Felhasználószint : Felhasználó
Csoporttagságok :csoport1,csoport2,
Jogosultságok
Fórum............Egyszerű jogosultság................Moderátor státusz
forum1............hozzáférés megtagadva.............nem moderátor
forum2..............................................................moderátor
stb..''
[Szerkesztve] -
patera
csendes tag
Hali.
Segítség köllene. az srv-regisztrál fórumom a felhasználók belépésénél 404 error-ra, illetve az oldal nem található hibára fut. Ennek ellenére belépteti a felhasználót, csak az újak megijednek, illetve roppant idegesítő! Hol lehet a hiba??
Köszi: patera -
rdi
veterán
viszont az srv nekem is behalt. Be sem tudok lépni, nem találja a portál a theme fájlt, pedig ott van ...
-
rdi
veterán
sorr
ezt benéztem...
adatbázist ujratelepíteni nagy vonalakban:
edatbázis mentés tömörítéssel, az készít neked egy gzip fájlt. Ezt elmented .
Utána adattáblák letöröl [eldob] (nem minden programnál kell) és ujratelepít. Pl. a phpBB telepíti magának a táblákta az üres adatbázisba.
Ezután a gzip fájlból visszaállíthatod az adatbázisod tartalmát.
Gyakran ezt megteheted a cms vagy a forum program segítségével is. -
iwu
addikt
hali!
feltettem én is a phpbb-t, megcsinináltam a templétet neki, tesztelem...
viszont az istenért nem bírom azt belőni a regisztrált tagok közül, hogy ki legyen moderátor, és ki nem...
valaki tudna segíteni?
thx!
ÜdW! -
Sil
senior tag
válasz
spezyal_ #297 üzenetére
Hozzászólások sorrendjének megfordítása (ha nem változott azóta):
A viewtopic.php-ban kell megkeresni a következőt:
$post_order = 'asc';
$post_time_order = 'ASC';
és átírni erre:
$post_order = 'desc';
$post_time_order = 'DESC';
Utána pedig ezt kell megkeresni:
$start = floor(($forum_topic_data['prev_posts'] - 1) / intval($board_config['posts_per_page'])) * intval($board_config['posts_per_page']);
és átírni erre:
$start = floor(($forum_topic_data['topic_replies'] + 1 - $forum_topic_data['prev_posts']) / intval($board_config['posts_per_page'])) * intval($board_config['posts_per_page']);
(A második fele ahhoz kell, hogy hozzászólás után a megfelelő oldalra ugorjon vissza.)
Aztán elmenteni a fájlt, és feltölteni, és ennyi. ;-)
[Szerkesztve] -
Kérdő
csendes tag
Amikor a struktúrát nézem, akkor az oldal alján ilyet látok
''Hiba
A munka kiegészítő tulajdonságai a vonatkozó táblákra meg lettek szüntetve. Az okokért kattints ide.''
Rákattintok a linkre és ez jön be
Adatbázis sentinel : localhost
PMA Database ... Nincs rendben[ Dokumentáció ]
Általános relációs jellemzők Tiltott
vmi 5let? -
Kérdő
csendes tag
Hmmm! megcsináltam a repairt, de sajnos még mindig nem jó
Couldn't obtain forum list
DEBUG MODE
SQL Error : 1030 Got error 28 from table handler
SELECT f.* FROM phpbb_forums f, phpbb_categories c WHERE c.cat_id = f.cat_id ORDER BY c.cat_order ASC, f.forum_order ASC
Line : 169
File : admin_forumauth.php
---
Could not obtain list of forums for pruning
DEBUG MODE
SELECT f.* FROM phpbb_forums f, phpbb_categories c WHERE c.cat_id = f.cat_id ORDER BY c.cat_order ASC, f.forum_order ASC
Line : 73
File : admin_forum_prune.php -
rdi
veterán
Az egy SQL parancs, tehát pl a MySql-ben kell lefuttatnod.
Amennyire én érzékelem, ha van phpMyAdmin, márpedig szinte mindenhol van, akkor ott csak egy gombnyomás a >>javít<< gombon ...
belép adatbázisba, összes táblát kijelöli, tábla javítást választja, klikk és már kész is...
pölö:
az eredmény:
''REPAIR TABLE `fusion_admin` , `fusion_article_cats` , `fusion_articles` , `fusion_blacklist` , `fusion_comments` , `fusion_custom_pages` , `fusion_download_cats` , `fusion_downloads` , ...''
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
Ez php kérdés, de ha jól emléxem, akkor egy fájlfeltöltés a következő két lépésből áll: feltöltés a temp-be majd áthelyezés a megfelelő könyvtárba.
Ahhoz, hogy az avatárod, ami egy kép, fölkerülhessen az image/ könyvtrába, legalább is írhatónak kell lennie! Tehát chmod min: 664 (ha jól emléxem)
Ja és szokott még egy hiba lenni, mégpedig az, hogy túl nagy a feltöltendő kép (avatár) mérete.
A jogosultságokat az ftp programod segítésgével csináld.
[Szerkesztve] -
Kérdő
csendes tag
Na most meg ezt írja ki!
És senki se nyúlt hozzá...Amikor Jogosultságokat akartam beállítani, akkor ez az üzi várt!
Couldn't obtain forum list
DEBUG MODE
Line : 169
File : admin_forumauth.php
Még jóval ezelőtt csináltam 1 Adatázis kimentést, de azt nem tudom visszaállítani se
mi lehet a baj? -
Kérdő
csendes tag
Üdv!
Vki tudja, hogy miért írja ki ezt a hibát? És hogy hogyan lehet megoldani?
Warning: move_uploaded_file(./images/avatars/15522962342b695d77d26f.jpg): failed to open stream: Permission denied in /hosting/srv.hu/s/e/sentinel/forum/forum/includes/usercp_avatar.php on line 239 Warning: move_uploaded_file(): Unable to move '/tmp/phpSdq9xp' to './images/avatars/15522962342b695d77d26f.jpg' in /hosting/srv.hu/s/e/sentinel/forum/forum/includes/usercp_avatar.php on line 239 -
Trianta
tag
-
Trianta
tag
Sziasztok!
Nekem phpbb 2.0.4 fórumom van, kicsit már átalakítgattam meg dizájnoltam, ezért sajnos már nagyon körülményes lenne frissítenem...
A gondom az, hogy az index oldalon meg a viewforum -nál is a lgutóbbi beírónál, ha klikkelek a kis ikonra, akkor nem a legutóbbi üzenethez nyit az oldal, hanem a legelső, tehát a témanyitóhoz... Eddig még nem sikerült megtalálnom, hogy melyik sorban lehetne ezt átírni...
Valaki esetleg tudna segíteni? -
rdi
veterán
föltettem a xampot (az jó, csak elképesztő a mérete) a Triadra van egy kis windowzos felületem, de az meg lengyel nyelvű...
olyan kéne, ami kicsi, de tartalmazza a php a webszervert, sqlt, mag phpmyadmint, okttaási célra, otthonra a tanulóknak.
Ugye az utolsó Triad 2002-ben készült és za nem tegnap volt...
Ha értenék hozzá, akkor biztos tudnám a php-ét frissíteni a Tiadon belül, nem tudom. -
Edem89
csendes tag
Vki megtudja mondani, hogy ezt miért írja ki?
phpBB : Critical Error
Could not open subSilver template config file
DEBUG MODE
Line : 361
File : functions.php
(UW-n és SRV-n is ugyanezt írja ki) -
b14
senior tag
Ha nem állítod át a modokat és nem teszed fel a cache-t?
Ek Total Commanderrel rakd fel.
Ha nem meg, akkor keress meg msnen, msn címem: mail címem az adataimnál. -
Edem89
csendes tag
és a config.php fájl-t se tudom átírni 644-ről 666-ra, mert ezt írja ki:
[config.php]
COMMAND:> SITE CHMOD 666 config.php
550 Could not change perms on config.php
nem vágom mi a gond -
Edem89
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék csinálni 1 fórumot(phpBB 2) vel, de már fel FTP-zni se tudom.
UW-ra regeltem
de amikor a cache könyvtárat FTP-zné, akkor kiírja a progim, hogy You do not have the permission to ... this action
És azt a könyvtárat nem teszi fel... Itt le is állítottam az FTP-t
Légyszi segítsetek, hogy mi a baj!
Előre is kössz! Ha kell msn cím, akkor szólj! -
peltar
tag
Hogy lehet eltüntetni az ''Értesítés, ha válasz érkezik'' opciót a hozzászólás ablakból.
Egy hónap alatt 50 levelet kaptam az uw-s postafiókomba a mailer démontól. Bejelölik, az emailcímnek meg kamut írnak be. -
b14
senior tag
válasz
SomebodyLite #299 üzenetére
rdi jól mondja.
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Eladó megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest