- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
rdi
veterán
Hát nem is kell nagy tudás a táblához, csak phpMyAdmin de az nagyon, válaszd a magyar nyelvet.. DEe én sem gondolm, hogy ott kéne keresgélni, csak úgy írtam, ha minden kötél szakad... mindenestre előtte csinálj biztonsági másolatot.
Azért furcsa, hogy nem jegyzi valahol a hozzászólások számát, mert szinte mindegyik forummotorban vannak rangok. A rangok kiosztásához pedig kell a hsz-ek száma... -
rdi
veterán
Csak körvonalakban tudok neked válaszolni, de általában nagyon hasonló az összes ilyen rendszerben.
Ugye az adatbázisban (MySql) található egy tábla a userek adataival (itt van pl. a jelszó) , és innen kérdeznek le a programok.
Szerintem a phpBB-ben az adminisztrátor menüben lennie kell egy userek adatai, vagy hasonló parancsnak, ahol ezt meg tudod nézni.
Ha admin vagy, akkor a felhasználók listája elérhető a számodra. ezen kívül van még egy felhasználó törlése menüpontod is.. -
rdi
veterán
KEdves barét!
Az ilyen egyszerűen nem fog menni. Kérlek keresd meg azt a modot, ami szóról szóra a szádba rágja, hogyan teheted meg amit akarsz.
Gondolom te egy saját index oldalt szeretnél, ahonnan elérheted a fórumot, amit egy alkönyvtárba raksz.
Nos erre van mod!
(Egyébként is egészen pofás portált létre lehet hozni modokból) -
rdi
veterán
viszont az srv nekem is behalt. Be sem tudok lépni, nem találja a portál a theme fájlt, pedig ott van ...
-
rdi
veterán
sorr
ezt benéztem...
adatbázist ujratelepíteni nagy vonalakban:
edatbázis mentés tömörítéssel, az készít neked egy gzip fájlt. Ezt elmented .
Utána adattáblák letöröl [eldob] (nem minden programnál kell) és ujratelepít. Pl. a phpBB telepíti magának a táblákta az üres adatbázisba.
Ezután a gzip fájlból visszaállíthatod az adatbázisod tartalmát.
Gyakran ezt megteheted a cms vagy a forum program segítségével is. -
rdi
veterán
Az egy SQL parancs, tehát pl a MySql-ben kell lefuttatnod.
Amennyire én érzékelem, ha van phpMyAdmin, márpedig szinte mindenhol van, akkor ott csak egy gombnyomás a >>javít<< gombon ...
belép adatbázisba, összes táblát kijelöli, tábla javítást választja, klikk és már kész is...
pölö:
az eredmény:
''REPAIR TABLE `fusion_admin` , `fusion_article_cats` , `fusion_articles` , `fusion_blacklist` , `fusion_comments` , `fusion_custom_pages` , `fusion_download_cats` , `fusion_downloads` , ...''
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
Ez php kérdés, de ha jól emléxem, akkor egy fájlfeltöltés a következő két lépésből áll: feltöltés a temp-be majd áthelyezés a megfelelő könyvtárba.
Ahhoz, hogy az avatárod, ami egy kép, fölkerülhessen az image/ könyvtrába, legalább is írhatónak kell lennie! Tehát chmod min: 664 (ha jól emléxem)
Ja és szokott még egy hiba lenni, mégpedig az, hogy túl nagy a feltöltendő kép (avatár) mérete.
A jogosultságokat az ftp programod segítésgével csináld.
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
föltettem a xampot (az jó, csak elképesztő a mérete) a Triadra van egy kis windowzos felületem, de az meg lengyel nyelvű...
olyan kéne, ami kicsi, de tartalmazza a php a webszervert, sqlt, mag phpmyadmint, okttaási célra, otthonra a tanulóknak.
Ugye az utolsó Triad 2002-ben készült és za nem tegnap volt...
Ha értenék hozzá, akkor biztos tudnám a php-ét frissíteni a Tiadon belül, nem tudom. -
rdi
veterán
válasz
SomebodyLite #299 üzenetére
Ha jól emlékszem telepítéskor és után a admin beállítások között
-
rdi
veterán
válasz
SomebodyLite #295 üzenetére
Kérlek nézd meg, hopgy mire hivatkoznak ezek a sorok.
Adatbázis hiba lesz szereintem.
Biztos, hogy a csatlakozáshoz szükséges adatokat jól addtad meg?
Otthon sajátgépen megy?
Could not connect to the database= nem tudok z adatbázishoz csatlakozni ..
nem találja, nem éri el
[Szerkesztve] -
-
rdi
veterán
http://www.php-fusion.co.uk/
most készül az ujabb verzió, de az 5.1 -es jól és könnyen használható.
phpBB-hez:
szerintem az a kép rossz helyen van. (rossz könyvtárban, stb.)
A hibaüzenet szerintem a php oldalon meg van, most nincs időm utána keresni.
Egyébként csak megsasolnám azokat a sorokat a helyedben.
Ráadásul ez lehet a szolgáltató sara is...
Ja és miért nem használsz localhoston valami sql és php szervert?
a phpNuke magyar oldalán találsz egy jó leírást és programcsomagot..
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
Az az igazság, hogy én a php - fusiont használom, annak saját fóruma van ls minden probléma nélkül vissza tudom állítani az adatbázist.
a phpBB-nél és a nukenal is programból simán helyre tudnod kéne az adatbázist, tehát nem a phpmyadminban, hanem programfelületről!
Nálunk ez úgy megy, hogy tömörítve lementjük az adatbázist és utána ha kell csak helyreállít paranccsal feltöltjük.
Érdekes lehet, hogy nem megy fel az adatbázisba a tartalom, esetleg +próbálhatod phpmyadmin alól a ahelyreállítást.
ja még annyit, hogy nem ha mysql-ben kiexportáltad az adatbázisodat és azt mentetted le a merevlemezre, akkor utána vissza is lehet azt importálni.
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
Hát nem tudom, nálam a subsilvernek semmi baja nem volt, ha jól emlékszem akkor az az alap felület ...
nálad meg hiányzik a template fájl, az meg hogy lehet.
Esetleg telepítéskor válassz magadnak más felületet, legalább még egynek lennie kell.
a chmodok mind jól vannak megadva? -
rdi
veterán
na találtam még valamit :
1.Töröld az Install i Contrib könyvtárakat
2. Cseréld le a stilusok nevét mert lehet, hogy az srv felül írja pl nagybetűket
pl:
templates/subsilver : tamplates/subSilver - re
a subSilver könyvtárban
subsilver.cfg subSilver.cfg -ra
subsilver.css subSilver.css - re !!! -
rdi
veterán
esetleg az lehet a válasz, de nem mindig.
''QUOTE
I also get this:
message_die() was called multiple times. This isn't supposed to happen. Was message_die() used in page_tail.php?
what is causing this?
It is a subsiver thing. Make sure everything has the correct case. subSilver, subSilver.css, subSilver.cfg
You should think about using Invision power board
ka meg azt is írták, hogy vmi mod miatt is gond lehet ...
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
Igen ez a hiba máshol is előfordult már, az uw meg csinált is valamit az sql -el a multkor.
Itt is ezt írják:
''A másik:
Az egyik témánál ezt a hibaüzenetet kapom:
Általános hiba
Could not obtain vote data for this topic
DEBUG MODE
SQL Error : 1030 Got error 28 from table handler
SELECT vd.vote_id, vd.vote_text, vd.vote_start, vd.vote_length, vr.vote_option_id, vr.vote_option_text, vr.vote_result FROM phpbb_vote_desc vd, phpbb_vote_results vr WHERE vd.topic_id = 80 AND vr.vote_id = vd.vote_id ORDER BY vr.vote_option_id ASC
Line : 687
File : /hosting/srv.hu/s/i/sims2hunforuma/phpbb/viewtopic.php
Ez mit jelent?
Létci segítsetek.
Előre is öszi a válaszokat!
Ui: Ja a fórum phpBB 2.0.11
TLoF
2005. Jan 23., 14:00
A szolgáltatónál van gond. phpmyadminon lépj be és mondj egy optimize / repair parancsot az összes tábládra. Ha ez sem segít, akkor marad a válvonogatás, mert akkor valami komolyabban megsérült a mysql táblában, és azt már te webről nem fogod kijavítani.
Somi
2005. Jan 23., 15:19
QUOTE(TLoF @ 2005. Jan 23., 13:00)
A szolgáltatónál van gond. phpmyadminon lépj be és mondj egy optimize / repair parancsot az összes tábládra. Ha ez sem segít, akkor marad a válvonogatás, mert akkor valami komolyabban megsérült a mysql táblában, és azt már te webről nem fogod kijavítani.
Megcsináltam amit mondtál, de sajnos nem segített, azért köszi. Amúgy a fórum az a srv.hu -n van...
''
azért kipróbálni érdemes -
rdi
veterán
-
rdi
veterán
tud és enged az srv GD2 -őt, vagy GD1 -et ??
Fotóalbumhoz kellene.
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
Az volna akérdésem, hogy a forum megjelenésénél hol lehet beállítani a fórum szélességét?
vagyis szeretném, ha a fórum mondjuk 300 pont széles lenne, vagy 70 % ?
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
hali,
ez mi?
''phpBB : Critical Error
Could not obtain lastvisit data from user table
DEBUG MODE
SQL Error : 1016 Can't open file: 'phpbb_users.MYI'. (errno: 145)
SELECT * FROM phpbb_users WHERE user_id = 2
Line : 62
File : /www-users/erdei/forum/includes/sessions.php''
lehet, hogy a szolgáltató szerverével van baj? -
rdi
veterán
Most körbe néztem a ''hazai piacon''de nem nagyon találtam idevágót...
-
rdi
veterán
Sziasztok,
ez a fórum látszik a legmegfelelőbbnek:
megpróbáltam felupgradelni a legujabb : 2.012 phpbb-re, azonban végül is nem tudom, hogy sikerült -e mert két hibát is jelzett
az egyikben azt írja, hogy nem találja a smájlikat tartalmazó adattáblát.
Ettől még fölmászhatott az upgrade?
És miért van az, hogy csak sql 3 0 ás szervert volt hajlandó upgradehoz elfogadni?
Ez gondolom azért nem akkora ujdonság, ugye:
Bővebben: link -
rdi
veterán
Warning: mysql_connect(): Access denied for user: 'erdei@192.168.0.2' (Using password: YES) in /mnt/ultraweb/r/rd/kbi/db/mysql4.php on line 48
Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /mnt/ultraweb/r/rd/kbi/db/mysql4.php on line 330
Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /mnt/ultraweb/r/rd/kbi/db/mysql4.php on line 331
phpBB : Critical Error
Could not connect to the database
Ezzel mi a francot csináljak?
Próbáltam aktiválnim a mySql szervert de nem találtam olyan parancsot... -
rdi
veterán
sziasztok, jól hallottam, hogy valami új biztonsági folt van valahol a fórumhoz?
-
rdi
veterán
válasz
Half-Life #58 üzenetére
Mondjuk azért egy kis ismétlés után már jobban mennek a dolgok.
Most pl. még mindíg vannak rossz linkek a fórumoldalon.
ez az oldal megvan:
Bővebben: link -
rdi
veterán
válasz
Half-Life #35 üzenetére
OK, ez különösebben nem probléma egy picit átírtam.
De három dolgot nem tudok beállítani mert nem találom:
1) a hozzászólások sorrendjét hol rendezi ? szeretném megfordítani;
2) a kategóriákra a lenyíló menüből nem lehet átlépni, mert hibás helyre mutat;
3) hogyan lehet admin jogokat adni felhasználóknak?
ja és működik.
Különben mivel ez így adatbázist nem használ, esetleg statikus oldalon is elhelyezhető?
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
válasz
Half-Life #21 üzenetére
Ja! Statikus oldal: web.interware.hu/erdeip
azon a ...... doxon én bemenetem a phpMyAdminba, ott létre hoztam egy erdei adatbázist és feltöltöttem a nuke -kal. Azóta kitöröltem, de maga az adatbázis név ottmaradt. Ja és nem lehet privilégiumot beállítani!!!
De localhoston se műxik.
Firefoxban az jön be amit írtam, az explorer meg el sem indul php-val...
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
válasz
Half-Life #14 üzenetére
a doxon
És firefoxban amikor megnyitom az install.php -ét ezt látom:
'ar([_-][a-z]+)?', 'bulgarian' => 'bg', 'catalan' => 'ca', 'czech' => 'cs', 'danish' => 'da', 'german' => 'de([_-][a-z]+)?', 'english' => 'en([_-][a-z]+)?', 'estonian' => 'et', 'finnish' => 'fi', 'french' => 'fr([_-][a-z]+)?', 'greek' => 'el', 'spanish_argentina' => 'es[_-]ar', 'spanish' => 'es([_-][a-z]+)?', 'gaelic' => 'gd', 'galego' => 'gl', 'gujarati' => 'gu', 'hebrew' => 'he', 'hindi' => 'hi', 'croatian' => 'hr', 'hungarian' => 'hu', 'icelandic' => 'is', 'indonesian' => 'id([_-][a-z]+)?', 'italian' => 'it([_-][a-z]+)?', 'japanese' => 'ja([_-][a-z]+)?', 'korean' => 'ko([_-][a-z]+)?', 'latvian' => 'lv', 'lithuanian'TIONS // --------- // Begin error_reporting (E_ERROR | E_WARNING | E_PARSE); // This will NOT report uninitialized variables set_magic_quotes_runtime(0); // Disable magic_quotes_runtime // Slash data if it isn't slashed if (!get_magic_quotes_gpc()) { if (is_array($HTTP_GET_VARS)) { while (list($k, $v) = each($HTTP_GET_VARS)) { if (is_array($HTTP_GET_VARS[$k])) { while (list($k2, $v2) = each($HTTP_GET_VARS[$k])) { $HTTP_GET_VARS[$k][$k2] = addslashes($v2); } @reset($HTTP_GET_VARS[$k]); } else { $HTTP_GET_VARS[$k] = addslashes($v); } } @reset($HTTP_GET_VARS); } if (is_array($HTTP_POST_VARS)) { while (list($k, $v) = each($HTTP_POST_VARS)) { if (is_array($HTTP_POST_VARS[$k])) { while (list($k2, $v2) = each($HTTP_POST_VARS[$k])) { $HTTP_POST_VARS[$k][$k2] = addslashes($v2); } @reset($HTTP_POST_VARS[$k]); } else { $HTTP_POST_VARS[$k] = addslashes($v); } } @reset($H
És így tovább... -
rdi
veterán
Na kipróbáltam, volna, csakhogy nálam nem indul el az install.php illetve csupa parancssort látok. Lehet, hogy el kellen indítanom valami szervert is?
-
rdi
veterán
Ájájájájájjjj ! Na most először is nekem a doxon van az oldalam (ami most megiont nem elérhető) és a phpmyadminon keresztül lehet az sql-ét elérni, de nem tudtam ott semmit aktiválni. Az nem baj?
Na mindegy, a hétvégén lesz egy kis időm és az UW-én is körülnézek.
Ja közben megjavult a dox.
[Szerkesztve]
illetve azt akartama írni, hogy nincs privilégiumom!!!
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Torrent meghívó kunyeráló
- ASUS routerek
- Villanyszerelés
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Parfüm topik
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- 143 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13500H, RTX 4060
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Touch I HDMI I W10 I CAM I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest