Hirdetés
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Jhonny06: Új gépsárkány
- GoodSpeed: Harcban az adathalászokkal - az AI tud segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"csak amennyire tudom szeretném elkerülni a kivételeket"
Szerintem ez egyáltalán nem indokolt. Még ha a futási időhöz hozzá is teszel párszázadmásodpercnyit, a kivételkezelés akkor is ezerszer átláthatóbb hibakezelési forma, mint pl. a hatezer soros if-else blokkok. A kivételkezelésnél ezenkívül a saját kivételosztályaidat is felhasználhatod, az Exception osztály felülbírálásával, amibe tetszőleges kódot pakolhatsz, többek közt pl. naplózást, ami igen fontos lehet, és esetfüggő lehet, mit, hogyan és hova szeretnél naplózni. Viszont egy form esetén pl. nyilván nem naplózol, ha egy mezőt nem töltöttek ki. Ha az if-else blokkos megoldást választod, akkor viszont naplózási igény esetén azt valahogy bele kell tákolnod a blokkjaidba, nem marad egy szeparált helyen, ahogy pl. a kivételosztályaidat kigyűjtheted egy teljesen különálló fájlba. Nem beszélve arról, hogy a kivétel forrása (melyik sorban, melyik fájlban dobódott, stb.) nagyon könnyen felderíthető a kivétel elkapásakor, teljesen mindegy, hol, melyik függvényen belül dobtad el, azt a try-catch blokkban elkapod, majd lenyomozod, mi is volt a baj.
Egy szó, mint száz: a kivételkezelés szerintem épp, hogy nem egy kerülendő dolog, hanem érdemes alkalmazni.Egyébként pl. a PDO-nál is lehet "hagyományos úton" is hibákat kezelni, meg lehet úgy is inicializálni, hogy megmondod neki, hogy kivételeket dobjon, ne visszatérési értékeket kelljen vizsgálgatni, ami csak feleslegesen csinál a kódodból spagettikódot. Nem tudom, hogy vagytok vele, de én maradok a kivételkezelésnél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- Bekerül az Apple Pay és Google Pay a Budapest GO alkalmazásba
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Battlefield 6
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max szinte új, teljes csomag, karácsonyi ajándéknak is tökéletes!
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4/16.0/UHD 4K(3840x2160)/IPS/i7-11850H/64GB RAM/512GB SSD/RTX A2000/5G LTE
- Szinte új, ABUS AirDrop MIPS sisak (szürke-zöld) L-XL eladó!
- XBOX ONE S All Digital 1TB, dobozában, 6 hónap teljeskörü garanciával, üzletből eladó!
- PlayStation 4 Pro 1TB SW:11.50 + JB lemez, frissen pasztázva, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro (256 GB) (rendelhető)
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi