Új hozzászólás Aktív témák

• cAby

tag

Hali!
    A következőt szeretném megoldani (röviden :D):
    Hirdetéseket listázok ki adatbázisból, 10 kerül egy oldalra, ha több, akkor megjelenik oldalszámozás és lehet lapozni.(ez ok) Szeretnék olyat csinálni, hogy lehessen ár szerint rendezni.

Részletesen:
    Ha több, mint 10 elem van, akkor megjelenik egy link: "... keres.php?page=" . $i ..."
    $i az nyilván az oldal száma.

Én a következőképp oldottam meg:
    Van egy gombom: <input class='order_by_price_asc' type='submit' name='price_asc' value=' ' />

Majd vizsgálom, hogy ha megnyomják a gombot, akkor felülírja az eddigi SQL lekérdezést.
    if ( $_POST['ar_nov'] )
    {
    sql="SELECT ... ORDER BY price asc LIMIT $start_from, 10"; /* LIMIT-es rész a lapozás miatt van */
    }

Ez így azt csinálja, amit kell, az 1. oldalon rendezi szépen. Azonban, ha lapozok másik oldalra ez nem jó, mert ez így nyilván nem tartja meg a beállítást, mert gombot le kell nyomni, hogy rendezze.

Próbálkoztam úgy, hogy gombnyomásnál egy változó kap egy értéket, pl. $order='price_asc', aztán a gombnyomási feltétel után betettem egy: if (isset($_GET['order'])) {} részt, amibe a módosított sql kerül és ezt az order változót átviszem lapozásnál: "... keres.php?order=" . $order . "&page=" . $i ..."

De így sem mindig jó megoldás született, meg szerintem kell, hogy legyen ennek jobb módja is, de egyelőre nem jöttem még rá.

Valaki tudna erre egy jobb módszert?

köszi, :)
    Csabi

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés